S60 Serisi Telefonlar İçin Gerekli Tüm Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
barlasmlh

barlasmlh

Üye
    Konu Sahibi
S60 Serisi Telefonlar İçin Gerekli Tüm Bilgiler
Formatlama

İstenmeyen bir durumla karşılaşıldığında ve telefonu düzgün çalıştığı zamanki ayarlarına geri döndüremiyorsanız yapmanız gereken menü/ayarlar/telefon ayarları/fabrika ayarlarına geri dön(orjinal telefon ayarları olarakda yazabilir aynı şey) e gelip telefonun kilit kodunu girip onaylamanızdır.(kilit kodunu değiştirmediyseniz fabrika çıkışı 12345 dir).eğer bu işinizi görmezse telefonda *#7370# yi tuşlayın fakat telefon hafızasındaki herşey siliniceği için daha önceden bunların bir yedeğini aldıktan sonra yapmanızı tavsiye ederim...

Hafıza Rahatlatma
S60 telefonlarda(76503650366066 00 vs.) ramin yükünü hafifletmek için menü tuşuna basılı tutup çıkan menülerin hepsinden kendi çıkış komutlarıyla (back exit vs.) veya c tuşuyla çıkın.taaaki sadece tel ikonu kalana kadar.bundan sonrada açtığınız menülerden kırmızı tuşla çıkmak yerine bu şekilde çıkarsanız yetersiz hafıza gibi hatalarla karşılaşmazsınız.özellikle ngage oyunlarına dikkat edilmeli kanısındayım telefon hiç bir işlem yapmaz hale geliyor kırmızı tuşla çıktığınızda oyundan...

Telefonu Safe Modda Açmak

Kalem tuşuna basılı turtarak telefonun açma butonuna basın ve telefon açılana kadar o şekilde basılı tutun.Telefon açıldıgında elinizi kalem tusundan çekin. Bu sayede sadece telefonun çalışması için gerekli minumum dosyalar yüklenecektir.Bazen oluşan telefonu farmatlayamama sorunu bu şekilde çözülebiliyo.

Bluetooth Dongle Kurulumu & Kullanılması

Bunu yaparken bilgisayarınızın açık veya kapalı olması farketmez.
Eğer açıksa bluetooth u taktıgınızda ´´Yeni donanım buldu´´ diyecektir.
Sonra bluetooth unuzun cd sini cdrom a takıyoruz. Sonra isterseniz yeni donanım buldu yazısından ´´ileri´´ deyip yüklersiniz isterseniz ´´iptal´´ deyip ´´bilgisayarım´´ bölümünden cdrom sürücüsüne çift tıklatıp açıp ordan setup adlı exe dosyasından yükleyebilirsiniz.

Genellikle cdrom u taktıgınızda ´´auto run´´ yani bi kaç sn sonra cd otomatik yükleme asistanını açacaktır.
bu asistanı kullanarak çok kolay bir şekilde bluetooth unuzu bilgisayarınıza tanıtabilirsiniz.Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı restart(kapa-aç)yapınız.
Aksi taktirde bluetooth u bilgisayar tanımayacaktır. Bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra desktop(masaüstü) ta ´´my bluetooth places´´ öğesine çift tıklatıp açılan klasörden ´´add bluetooth connection´´ yazısına çift tıklatıyoruz. (cep telefonunuzun bluetooth u acık bu arada)
Bir süre sonra bilgisayar telefonunuzu tanıyacak ve alt tarafta ´´ileri´´ yazısına bir kez tıklatıyoruz.Sizden bir pin kodu isteyecek. Bu bölüme öyle uzun şeyler yazmanıza gerek yok bir rakam yazıp ´´ileri´´ diyoruz.
Ve bilgisayarınız sizin biraz önce bilgisayara girdiginiz pin kodunu telefon a gelen bir mesajla size soracak. Siz pin kodunu telefondan doğruladıktan sonra bilgisayarınızın alt tarafında ´´son´´ butonuna tıklatıp telefonunuzu da bilgisayarınıza tanıttıktan sonra artık herşey tamamlanmış oluyor.

Şimdi bluetooth unuzun keyfini çıkarabilirsiniz.
programoyun yada mediaların bulundugu adresden(Örn:mobiletechtr.com) indirdiğiniz uygulamaları zip veya rar dosyalarından çıkarıp telefonunuza yollayacağınız programın üzerine sağ tıklayıp ´´gönder´´ ögesinin üzerine geliyoruz. Bluetooth a tıklatıp bekliyoruz. Telefonunuza bilgisayarınızdan teyit mesajı gelecektir. Bu mesaj a ´´evet´´ diyoruz ve uygulama telefonunuza geliyor.

Pc Suite İçin Bilgiler

Telefonunuzu Bilgisayara bağladınız.Ve Nasıl program oyun VS. şeyler yüklemek istediğinizi bilmiyorsunuz.işte bu makalede bunları bulabilirsiniz

Telefonuzun kutusunda CD den PC suite adlı programı yukleyebilirsiniz.) programı bilgisayarınıza kurun. programın setup ı bittikten sonra bilgisayarınız tekrar başlatıalcak.
Bilgisayarınız başladıgında telfonunuzun bağlantısını bilgisayarla yapıp daha sonra PCSUİTE i açın .

SYMBİAN TELEFONLARI İÇİN :

Symbian telefonu olanlar pcsuite lerini açtıktan sonra programı aşağıya indirip. işlemlerine devam edebilirler. Bu işlemi ypatıktan sorna yüklemek istediğiniz programın SIS uzantılı setup ına çift tılayarak setup işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

JAVA TABANLI TELEFONLAR İÇİN :

Java tabanlı telefonu olanlar ise yükledikleri programlardan NOKİA APPLICATION İNSTALLER programını çalıştırınız.Karşınıza 2 tane bölüm çıkacak TELEFONUM ve BİLGİSAYARIM die. bilgisayarım bölümünden telefonunuza uyumlu JAR veya JAD uzantılı dosyayı bulunuz ve çift tıklıyarak yükleme işlemini başlatabilirsiniz

PC SUİTE in diğer YARARLARI !!!

SYMBİAN TELEFONLARI İÇİN :

Yedekleme /Geri yükleme: telefonunuzun özeliklerini ve ayarlarını bu bölümde yedekliye bilir dilediğiniz saman tekrar telefonunuza aktarabilirsiniz.

Kontrol Paneli : telefonunuzun ve ya bluetooth portunuzun veya dönüştürücülerein ayarlarını yapabileceğiniz bir bölüm.

Veri Alma :telefonunuzun modelini seçerek REHBER de bulunan isimtelefon numaralarını Outlook ta Kişiler bölümüne kopyalamak için kullanılır

SENKRONİZE ETME : saat veya ajandanızı outllook yolu ile düzenleyebilirsiniz.

DOSYA AKTARIMI : bu bölümde melodileri programları VS. seyleri telefonunuza aktarabilirsiniz.

Görüntü aktarımı : bu bölümde bilgisayarınızdan telefonunuza VE telefonunuzdan bilgisayarınıza görüntüleri aktarabilirsiniz.

Ayar Merkezi : bu bölümde Telefonunuzun bir sürü ayarını (mms sms gibi) deiştirebilir siniz.

JAVA TABANLI TELEFONLARIN PCSUITe i !
(72106610 gibi)

Nokia application manager: dosya aktarımı için.

Nokia :-):-):-):-):-):-):-) Copier: ayarlarınızı yedekleme için

Nokia image Converter: resimlerinizin uzantılarını değiştirmek için

Multimedia player : 3GP formatındaki videoları izleyebilmek için

Nokia PC sync: outlook ile senkrozisasyon için

Nokia Setting Manager : telefonunuzun ayrları için

Nokia Sound Converter: ses lerin formatlarının değişikliği için

Programları aaaaa lemek

Once programın yanında gelen .app dosyasını ve sis dosyasını telefonunuza gonderin ondan sora seleq i acın msjlarınız tel.hafızasna kaydoluorsa c: haf.kartına oluorsa e: ye girin oradan system sora mail > ordan en ustteki dosyaya girin > o dosyanın icindeki butun dosyalara bakın .app dosyasını gordugunuz zaman cut yapın we programı nereye yuklediyseniz oraya gidin we bu cut yaptıgınız dosyayı programı yuklediginiz yere paste yapın size sorular soracaktır en sonda yapıstırdıgınız dosya silinsin mi dicektir ona hyr diceksiniz buyrun program artıkh aaaaali hayırlı olsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt