S60 Serisi İçin Gerekli Tüm Bilgiler (Formatlama,Safe Mod vb...)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mr.Trojan

Mr.Trojan

Üye
    Konu Sahibi
S60 Serisi İçin Gerekli Tüm Bilgiler (Formatlama,Safe Mod vb...)
Formatlama


1-)Soft Format

Eğer telefonunuz sürekli sistem hataları veriyorsa, istem dışı kapanıp açılıyorsa, yüklemiş olduğunuz uygulamalar normal dışı çalışıyor yada hiç çalışmıyorsa vs.. Telefonunuza soft format atarak telefonunuzu ilk aldığınız zaman ki ayarlara geri çevirebilirsiniz. Soft format fabrika ayarlarına dön gibi değildir. Fabrika ayarlarına dön yapıldığında sadece profiller orjinal ayarlara dönmektedir. Ancak format attığınızda telefonunuzun hafızasındaki herşey silinecek. Telefon defteri, mesajlar, erişim noktaları...

Format Yöntemi:
Telefon açık iken *#7370# yazın. Ekrana "Tüm orjinal ayarlar geri yüklensin mi? Telefon kapanıp açılacak" uyarısı gelecektir. Evet seçeneğini seçtikden sonra güvenlik kodunu girerek format işlemini tamamlayın. Ortalama format süresi 2 dakidadır.



2-) Hard Format

Eğer telefonunuz hiç açılmıyorsa veya güvenlik kodunuzu bilmiyorsanız hard format atarak telefonunuzu tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

Format Yöntemi: Telefon kapalı iken (*) (3) (yes) ve yukarıdaki kapama açma tuşlarına aynı anda 6-7 saniye basılı tutarak format işlemini yapabilirsiniz.


3-) Hafıza Kartına Format


Menü/Araçlar/Hafıza/ Seçenek ve Hafıza Kartını biçimlendir diyoruz.


Hafıza Rahatlatma


S60 telefonlarda(7650,3650,3660,66 00 vs.) ramin yükünü hafifletmek için menü tuşuna basılı tutup çıkan menülerin hepsinden kendi çıkış komutlarıyla (back exit vs.) veya c tuşuyla çıkın.taaaki sadece tel ikonu kalana kadar.bundan sonrada açtığınız menülerden kırmızı tuşla çıkmak yerine bu şekilde çıkarsanız yetersiz hafıza gibi hatalarla karşılaşmazsınız.özellikle ngage oyunlarına dikkat edilmeli kanısındayım telefon hiç bir işlem yapmaz hale geliyor kırmızı tuşla çıktığınızda oyundan...


Telefonu Safe Modda Açmak


Kalem tuşuna basılı turtarak telefonun açma butonuna basın ve telefon açılana kadar o şekilde basılı tutun.Telefon açıldıgında elinizi kalem tusundan çekin. Bu sayede sadece telefonun çalışması için gerekli minumum dosyalar yüklenecektir.Bazen oluşan telefonu farmatlayamama sorunu bu şekilde çözülebiliyo.


Bluetooth Dongle Kurulumu & Kullanılması


Bunu yaparken bilgisayarınızın açık veya kapalı olması farketmez.
Eğer açıksa, bluetooth u taktıgınızda ´´Yeni donanım buldu´´ diyecektir.
Sonra bluetooth unuzun cd sini cdrom a takıyoruz. Sonra isterseniz yeni donanım buldu yazısından ´´ileri´´ deyip yüklersiniz, isterseniz ´´iptal´´ deyip ´´bilgisayarım´´ bölümünden cdrom sürücüsüne çift tıklatıp açıp ordan setup adlı exe dosyasından yükleyebilirsiniz.
Genellikle cdrom u taktıgınızda ´´auto run´´ yani bi kaç sn sonra cd otomatik yükleme asistanını açacaktır.
bu asistanı kullanarak çok kolay bir şekilde bluetooth unuzu bilgisayarınıza tanıtabilirsiniz.Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı restart(kapa-aç)yapınız.
Aksi taktirde bluetooth u bilgisayar tanımayacaktır. Bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra desktop(masaüstü) ta ´´my bluetooth places´´ öğesine çift tıklatıp açılan klasörden ´´add bluetooth connection´´ yazısına çift tıklatıyoruz. (cep telefonunuzun bluetooth u acık bu arada)
Bir süre sonra bilgisayar telefonunuzu tanıyacak ve alt tarafta ´´ileri´´ yazısına bir kez tıklatıyoruz.Sizden bir pin kodu isteyecek. Bu bölüme öyle uzun şeyler yazmanıza gerek yok bir rakam yazıp ´´ileri´´ diyoruz.
Ve bilgisayarınız sizin biraz önce bilgisayara girdiginiz pin kodunu telefon a gelen bir mesajla size soracak. Siz pin kodunu telefondan doğruladıktan sonra bilgisayarınızın alt tarafında ´´son´´ butonuna tıklatıp telefonunuzu da bilgisayarınıza tanıttıktan sonra artık herşey tamamlanmış oluyor.
Şimdi bluetooth unuzun keyfini çıkarabilirsiniz.
program,oyun yada mediaların bulundugu adresden(Örn:mobiletechtr.com) indirdiğiniz uygulamaları zip veya rar dosyalarından çıkarıp telefonunuza yollayacağınız programın üzerine sağ tıklayıp ´´gönder´´ ögesinin üzerine geliyoruz. Bluetooth a tıklatıp bekliyoruz. Telefonunuza bilgisayarınızdan teyit mesajı gelecektir. Bu mesaj a ´´evet´´ diyoruz ve uygulama telefonunuza geliyor.


Pc Suite İçin Bilgiler


Telefonunuzu Bilgisayara bağladınız.Ve Nasıl program ,oyun VS. şeyler yüklemek istediğinizi bilmiyorsunuz.işte bu makalede bunları bulabilirsiniz
Telefonuzun kutusunda CD den PC suite adlı programı yukleyebilirsiniz.) programı bilgisayarınıza kurun. programın setup ı bittikten sonra bilgisayarınız tekrar başlatıalcak.
Bilgisayarınız başladıgında telfonunuzun bağlantısını bilgisayarla yapıp daha sonra PCSUİTE i açın .


Symbian destekli telefonlarında sorunlar yaşayan arkadaşlarımız için yararlı bir döküman hazırladım..

SYMBİAN TELEFONLARI İÇİN :



Symbian telefonu olanlar pcsuite lerini açtıktan sonra programı aşağıya indirip. işlemlerine devam edebilirler. Bu işlemi ypatıktan sorna yüklemek istediğiniz programın SIS uzantılı setup ına çift tılayarak setup işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

JAVA TABANLI TELEFONLAR İÇİN :

Java tabanlı telefonu olanlar ise yükledikleri programlardan NOKİA APPLICATION İNSTALLER programını çalıştırınız.Karşınıza 2 tane bölüm çıkacak TELEFONUM ve BİLGİSAYARIM die. bilgisayarım bölümünden telefonunuza uyumlu JAR veya JAD uzantılı dosyayı bulunuz ve çift tıklıyarak yükleme işlemini başlatabilirsiniz


PC SUİTE in diğer YARARLARI !!!


SYMBİAN TELEFONLARI İÇİN :


Yedekleme /Geri yükleme: telefonunuzun özeliklerini ve ayarlarını bu bölümde yedekliye bilir dilediğiniz saman tekrar telefonunuza aktarabilirsiniz.
Kontrol Paneli : telefonunuzun ve ya bluetooth portunuzun veya dönüştürücülerein ayarlarını yapabileceğiniz bir bölüm.
Veri Alma :telefonunuzun modelini seçerek REHBER de bulunan isim,telefon numaralarını Outlook ta Kişiler bölümüne kopyalamak için kullanılır
SENKRONİZE ETME : saat veya ajandanızı outllook yolu ile düzenleyebilirsiniz.
DOSYA AKTARIMI : bu bölümde melodileri programları VS. seyleri telefonunuza aktarabilirsiniz.
Görüntü aktarımı : bu bölümde bilgisayarınızdan telefonunuza VE telefonunuzdan bilgisayarınıza görüntüleri aktarabilirsiniz.
Ayar Merkezi : bu bölümde Telefonunuzun bir sürü ayarını (mms sms gibi) deiştirebilir siniz.


JAVA TABANLI TELEFONLARIN PCSUITe i !
(7210,6610 gibi)
Nokia application manager: dosya aktarımı için.
Nokia :-):-):-):-):-):-):-) Copier: ayarlarınızı yedekleme için
Nokia image Converter: resimlerinizin uzantılarını değiştirmek için
Multimedia player : 3GP formatındaki videoları izleyebilmek için
Nokia PC sync: outlook ile senkrozisasyon için
Nokia Setting Manager : telefonunuzun ayrları için
Nokia Sound Converter: ses lerin formatlarının değişikliği için


**********BİR TEŞEKKÜRÜ HOR GÖRMEYELİM**********

EMEĞE SAYGI
 
  • Beğen
Tepkiler: gokmena, soguzar, i_cakmak ve 9 diğerleri


tuyukaka

tuyukaka

Üye
hiç karşılıksız tanımadığın kişilere karşılıksız zaman ayırabiliyor ve bilgilerini paylaşıyorsan sana teşekkür etmek azdır saygı ve sevgi bizden sana kucak dolusu hep şen kal TUYUKAKA
 
Mr.Trojan

Mr.Trojan

Üye
    Konu Sahibi
hiç karşılıksız tanımadığın kişilere karşılıksız zaman ayırabiliyor ve bilgilerini paylaşıyorsan sana teşekkür etmek azdır saygı ve sevgi bizden sana kucak dolusu hep şen kal TUYUKAKA

Saolasın...:)
 

mehmooo

Üye
bi sorm olcak bu safe mod tm olarak ne dosylarıma pro vb. şeylere zarar verir mi mesela bn n-serisi font kullanuorm o gdermi?? şimdiden tesekkrler!
 

veysel44

Üye
teşekkürler
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Sağolasın kardeş güzel yararlı bilgiler....
 
gokberkgovercin

gokberkgovercin

Üye
Telefonuma hard format attım ve yığın hafızayı biçimlendirdim.. Bunları yaptıktan sonra telefondan wifi ile internete bağlanamaz oldum lütfen bir çare bulun bağlanmaya çalıştığımda "WLAN:Wlan bağlantısı zaten kullanılıyor. Kapatın ve tekrar deneyin. " uyarısını alıyorum.. Lütfen yardım edin ne yapabilirim.. Telefon: N81 8GB

--------------- Ekleme ---------------

Sorunu çözdüm..
 
BASKANCIHAN

BASKANCIHAN

Üye
güzel paylaşım teşekkürler
 

Atillasoylu

Üye
agzina saglik
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt