S6 gps sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Countryman

Üye
    Konu Sahibi
S6 gps sorunu
Merhaba arkadaşlar. Cihazım Samsung s6. Cihazı 1 ay kadar önce aldım. Şehir içinde Google maps yada benzeri bir uygulama ile sorunsuz bir şekilde navigasyon yapabiliyorum. Ancak bir gün şehirlerarası yolda arabayla seyir halindeyken konum açık olmasına rağmen (haliyle şehirlerarası yolda internet çekmiyor açık olsa bile) aradan 40 dk geçti, gps uyduya bağlanmıyor. Fabrika ayarlarına aldım, format attım değişen birşey yok. Bende cihazı garantiye yolladım. Cihaza müdahalede bulunmadan cihazı geri yolladılar. Ve demişlerki mobil veri kapalıyken gps bağlamaz. Mobil veri açık olmalı. Benim mi kafam basmıyor yoksa bunlar mı kendini teknik servis sanıyor? S6 larda benim gibi durumu olan var mı acaba, yada durum hakkında yorumu olan...
 


hikmet366

hikmet366

Üye



Konuma gir ve benim seçmiş olduğum bölgeyi seç mobil ağlar WiFi ve grps seç dene
 

Countryman

Üye
    Konu Sahibi
Onuda denemiştim dostum. Halihazırda ayar zaten öyle. Sygic gibi internet gerektirmeyen bir navigasyon uygulamasında, konum yüksek doğruluk olarak işaretli olmasına rağmen, araçla seyit halindeyken uyduya belki bikaç saniyeliğine bağlanıyor ardından kopuyor ve uygulama penceresinde gps sinyali hatalı yada uydu bulanamıyor diye uyarı çıkartıyor. Ama başka bir cihazda bu gibi bir sorun yok.
 
The Pancar

The Pancar

Üye
Çözdün mü ?
 

Countryman

Üye
    Konu Sahibi
Garantiye yolladım. Firmanın cevabı sorunu incelemeden direk ' internet kapalıyken konum bulunmaz. İnternet açık olmalı'' dedi. Aradım firmayı, iddialarının arkasında durdular. Bende tüketici hakem heyetine şikayette bulundum. Şuan süreç devam ediyor. Bu arada firmaya garanti başvurumdan bir süre sonra cihazın sorunu kendiliğinden düzeldi. 1 ay kadar cihazı sorunsuz kullandım. Ancak birsüre sonra sorun yine kendiliğinden baş gösterdi. şu anda cihaz yine GPSe bağlanmıyor. Yani sorunun donanımsal değil de yazılımsal olabileceğini düşünüyorum. Ama neye göre sorun çıkıyor neye göre düzeliyor fikrim yok. Dediğim gibi şu anda hakem heyetinde süreç devam ediyor.
 


Üst Alt