S40 ve S60 Telefonlarımızın Galeri İçeriğini Yedekleme (Resimli Anlatım)

Sponsorlu Bağlantılar

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
S40 ve S60 Telefonlarımızın Galeri İçeriğini Yedekleme (Resimli Anlatım)
Merhaba arkadaşlar , bu konuda S40 telefonlarımız üzerinden kopyalamamız mümkün olmayan galeride bulunan (ses tonları , duvar kağıtları ,temalar , oyunlar koleksiyon uygulamaları vs.) dosyaları yedekleyebileceğimizi anlatacağım . Bu işlem sadece bilgisayar üzerinden yapılabiliyor .
Öncelikle buradaki linkten " " programını indirmemiz gerekiyor. Ardından rardan çıkarttıp MPBrowser programını açıyoruz. Ardından start mobi diyerek programı başlatıyoruz .



Telefonumuzu usb ile bilgisayarımıza bağlayıp telefonumuzdan ovi suite modunu seçip telefonun biligisayar tarafından tanınması bekliyoruz. (Nokia Ovi Suite programını kapatın) . Zaten tanıyınca Mobi programı telefonu direkt görüyor .



Telefonu görmediyse (Öncelikle uygun sürücü yazılımını bilgisayara yüklüyoruz ve yukarıdaki işlemi tekrar uyguluyoruz) sol üst köşede file kısmında bulunan setting ' e tıklıyoruz ve add a connection ' a tıklıyoruz . Çıkan seçeneklerden hangisi uygunsa seçiyoruz ve işlemleri yapıyoruz.(Pek gerek olmayacak buraya ya hadi neyse)



MobiMB Telefonıunuzu gördüyse telefondaki dosyaları kurcalamaya başlayabilirsiniz. Siz kurcalarken ben galeride bulunan dosyalarla devam edeyim.
Kopyalama işlemini bir klasör üzerinden göstereceğim . Gallery > Tones > Ringtones yolunu izleyerek. Zil tonlarının olduğu klasöre geldik . Burada kopyalamak istediğimiz dosyanın üstüne tıklayıp sağ tık yaptıktan sonra çıkan seçeneklerden copy deyip kopyalamış oluyoruz daha sonra istediğiniz bir yere yapıştırabilirsiniz. Bu işlemi oyunlar, menü uygulamaları , koleksiyon uygulamaları içinde yapabilirsiniz.



Bu işlemi her dosya için yapabilirsiniz . Bazı sistem dosyalarında (Hidden folder da geziniyorsunuz biliyorum) olmayabilir.
X2-00 ın dosyalarını başka bir konuda paylaşacağım .
Soru ve önerilerinizi kısacası yorumlarınızı bekliyorum.
S60 ' ta denemedim Mobi destekler gibime geliyor çünkü settingte bulunan advanced kısmının altında hidden files(for symbian) seçeneği yer almakta. Deneyen arkadaşlardan geri dönüt bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: gonyalı, Cadillac34, Buğra ve 1 kişi daha


Buğra

Buğra

Admin
Elinize sağlık teşekkürler
 
gonyalı

gonyalı

Üye
Bi x2 de ben alıcam inş. yakında :)
 
  • Cool
Tepkiler: MAERKEK
PALA.

PALA.

Üye
  • Kahkaha
Tepkiler: XXXturi01 ve MAERKEK


Üst Alt