S40 telefonlar için java mirc programı

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
S40 telefonlar için java mirc programı
arkadaşlar java mirc programı bu. işinizi görür sanırım. 6300 da denedim çalıştı. ama kanallardan çok yazı aktığı için msn den daha fazla kb harcayabilir. tavsiyem fazla kanal açmayın, ne kadar az yazı akarsa o kadar az kb gider demektir. zaten bir komut sayesinde ne kadar kb harcadığınızı da öğrenebiliyorsunuz. nasıl kullanıldığını ve komutları da aşağıya yazdım. programı telefonda kullanmadan önce bilgisayarınızda bir deneyin. bunun için gerekli olan emülatörü de veriyorum linkini.

KOMUTLAR

Menü > Edit >

Host: irc.zurna.net:6667
Nick: nickinizi yazın
Channels: #istanbul
Password: luzumlu değil
Codepage: None (türkçe karakterler siz yazarken bozuk oluyor ama karşıda düzgün çıkıyor. diğer seçeneklerde karşıda da bozuk çıkıyor)
Phone input: None ve OK diyoruz

Menü>Connect ve bağlanıyor

ilk gördüğünüz sayfa istanbul kanalının akan sayfası olacak. sağa sola yön tuşlarıyla sayfanın değiştiğini göreceksiniz. yukarda da belli olacak bu. kanalın sayfası hariç o diğer sayfaları kapatmanız gerekir. fazla veri harcanmaması için.

mesaj yada komut yazmak için Menü>İnput diyoruz

özel mesaj göndermek için /msg kişininnicki mesaj yada /m kişininnicki mesaj
nick değiştirmek için /nick yeninick yada /n yeninick
herhangi bir kanala girmek için /join #kanaladı yada /j #kanaladı
binin penceresini açmak için /query nick yada /q nick
açık olan pencereyi kapatmak için /close yada /c
açık olan kanalı kapatmak için /part yada /p (/close da kapatıyor)
kanaldaki isimleri görmek için /names
bir nick hakkında bilgi almak için /whois kişininnicki
birini engellemek için /kick nick (ben denedim işe yaramadı)
server değiştirmek için /server irc.zurna.net:6667 (istediğiniz serveri yazabilirsiniz ama sonuna serverin kodu ne ise mutlaka yazılması gerekiyor)
olduğunuz kanalın hangi kalan olduğunu öğrenmek için /where
ne kadar kb harcadığını öğrenmek için /data (Received: 29750b yani yaklaşık 29 kb)

(diğer bilgileri adresinden öğrenebilirsiniz )

Virca Dosya

Emülatör Dosya
(dosyayı bilgisayara indirip zipi açın. içinde bir tane resimli dosya var. virca jar dosyasını sürükleyip bu dosyanın üzerine bırakın. sonra telefon similasyonu açılacak. yukardan "telefon seçin" bölümünden size uygun delefonu seçerek programınızı deneyin. oyunlarıda bununla deneyebilirsiniz)

Not: eğer program fazla mb harcarsa kötü süprizlerle karşılaşabiliriz. o yüzden arada ne kadar harcadığını komutla kontol edin derim.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 1929612, flash4242 ve hknysch

enes442

enes442

Üye
link kırık gözüküyo bende

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
link sağlam kontrol ettim

ahmet zahid

Üye
mirc programı ne işe yarıyor?

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
mirc programı bir chat programı kardeş. kelebekscript vesaire gibi farklı isimleri versiyonları var. zurna kanalı filan hatırlatır sanırım sana.

ancak arkadaşlar ilk mesajımda da dediğim gibi çok kalabalık kanallara girmeyin. girersenizde konuşacağınız kişiyi bulduktan sonra kanaldan çıkın. yoksa çok mb yazar. büyük kanallarda yazılar habire akıyor çünkü.

kominar

Üye
arkadaşlar bende 7610 var bir türlü mırc proğramı kuramıyorum telefonmu uyumlu değildir benmi beceremiyorum bilgilendirecek biri olabilirmi şimdiden teşekkürler

volkan5555

Üye
link kırık

sosyalist11

Üye
süper teşekkürler

okannx

Üye
Link kırık artı link açsam bile Nokia X3 de çalışırmı acaba?

Pckopat*

Pckopat*

Üye
eline sağlık

Takipçi Satın Al

Üst Alt