S3 Custom Rom ile çalışan Stock Rom ile kullanılamayan cihaz ?!

Sponsorlu Bağlantılar

nakrerkan34

Üye
    Konu Sahibi
S3 Custom Rom ile çalışan Stock Rom ile kullanılamayan cihaz ?!
​S3(i9300) kullanıyorum.Sadece cm,carbon,aokp gibi custom rom yüklediğim zaman cihazımı arama,aranabilme dahil sorunsuz kullanabiliyorum. stock rom kurduğun zaman ise sim kart pin sormadan açılıyor.haliyle cihazın durum bölümünde ağda kayıtlı değil-hizmet dışı gözüküyor.
Mobil cihaz kayıt sistemi internet adresinden sorgulattığımda batarya altında yazan ve *#06# ile çıkan numaralar aynı olmakla beraber sitede cihazım,üreticisi ile beraber doğru olarak listeleniyor ve ithalat yoluyla kayıtlıdır yazıyor.
cihaz sıfır ve alır almaz efs klasörünü birden fazla yedeklemiştim. stock rom yüklemelerinden sonra bir kaç defa görüntülenen imei nin tamamen farklılaştığını gördüm.galiba bu yüklemeler esnasında efs klasörü zarar gördü.0049 ile başlayanlar gibi imeiler görünmeye başladı.merak edip bu imei de sorgulattım ,bu imei hakkında kopyalama tespit edilmiştir yazıyordu.efs backup/restore programlarını hem pc üzerinden hem de cihaz üzerinden ayrı ayrı durum ve zamanlarda kullanıp orjinal imei yi geri yükleyebiliyorum ama seri no kısmındaki problem sürekli devam ediyor.ayrıca hem odin ile hem de cwm den bir kaç stock rom denedikten sonra *#06# yapınca imei sonunda /01 eklemesi görünmeye başladı. cmw den advanced/fix permission yapınca bu fazlalık düzeliyor. stock rom kurulu iken ,hardware info apk diye bir program aracılığıyla cihaz üzerinden donanım bilgilerine bakınca olması gereken kayıtlı seri no sundan farklı bir seri no gösteriyor.dönüp cihazın durum bölümüne baktığımda olması gereken seri nosu doğru olarak gözüküyor.yani donanım info programı ile görüntülenen seri no ile cihazın durum bölümündeki seri no lar farklı farklı gözüküyor.
4.0.4 ten 4.1.2 ye bütün stock romlarda ve ultima , omega gibi modifiyeli stock romlarda hep aynı sıkıntı ortaya çıkıyor ve bu romlarla cihazımı maalesef kullanamıyorum.

Cihazı 5 ay önce ilk aldığımda otomatik olarak güncellemesini alıp 4.0.4 yükseltmişti kendisini.

Açıkçası çok fazla rom yükledim şimdiye kadar ve bu işin eninde sonunda bir sıkıntı çıkaracağı belliydi.
bu sorun ilk defa carbon custom romun üzerine orca product ota rom yükledikten sonra ortaya çıktı. cwmden daha önce oluşturduğum bu carbon custom romun backup ını restore ederek sıkıntıyı geçici olarak atlatmıştım ama artık stock rom ile kullanamıyorum cihazı.şu an hala carbon custom romu ile cihazı kullanmaya devam edebiliyorum.
bu konu hakkında yardımcı olabilecek birileri olursa çok müteşekkir olacam.

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
/01 gorunmesi normal benimkide bu sekilde.
hangi romlari denediniz ve cihazi nerden satin aldiniz?
birde pin kodu sormadan acilmasi normal degil o sekilde sim kartini ciarip tekrar takmaniz belki cozum olabilir.
bende stock rom kullaniyorum hic bir sorun olmuyor.

not: stock rom yuklemerinizde wipe seceneklerini mutlaka yapmalisin cesitli sorunlar yapilmadigi zamanlar ortaya cikmakta.

nakrerkan34

Üye
    Konu Sahibi
Turkey 4.1.2 I9300XXEMA2 I9300OJVEMA1
Turkey 4.1.2 I9300XXELLB I9300OJVELL3
Turkey 4.1.1 I9300XXDLJ1 I9300OJVDLJ1
Turkey 4.0.4 I9300XXBLH1 I9300OJVBLH1
Turkey 4.0.4 I9300XXBLFB I9300OJVBLF3
Turkey 4.0.4 I9300XXALF2 I9300OJVALF1
Turkey 4.0.4 I9300XXALEF I9300OJVALEC
Turkey 4.0.4 I9300XXALE8 I9300OJVALE7

Omega I9300 XXUFMB3 v44.3 JB 4.2.1

Android_Revolution_HD-SGS3_30.5

UltimaROM - Download v11.0 - Kjata

4.2.1 middle east I9300XXUFMB3_I9300OJKFMB3 sızıntı romu dahil

burada listelediğim stock tabanlı romların hepsini denedim.

cihazı internetten K2 İLETİŞİM İstanbul daki bir firmadan garantili ve faturalı bir şekilde aldım.
sim kartı birçok kez çıkarıp taktım hem sim kartlı hem kartsız cihazı çalıştırdım sonuç aynı hatta acil arama bile yapmıyor cihaz.
her rom yüklemesinde muhakkak factory reset + wipe cache partition + wipe dalvik cache hepsini yatım.

- - - Eklendi - - -

Turkey 4.1.2 I9300XXEMA2 I9300OJVEMA1
Turkey 4.1.2 I9300XXELLB I9300OJVELL3
Turkey 4.1.1 I9300XXDLJ1 I9300OJVDLJ1
Turkey 4.0.4 I9300XXBLH1 I9300OJVBLH1
Turkey 4.0.4 I9300XXBLFB I9300OJVBLF3
Turkey 4.0.4 I9300XXALF2 I9300OJVALF1
Turkey 4.0.4 I9300XXALEF I9300OJVALEC
Turkey 4.0.4 I9300XXALE8 I9300OJVALE7

Omega I9300 XXUFMB3 v44.3 JB 4.2.1

Android_Revolution_HD-SGS3_30.5

UltimaROM - Download v11.0 - Kjata

4.2.1 middle east I9300XXUFMB3_I9300OJKFMB3 sızıntı romu dahil

burada listelediğim stock tabanlı romların hepsini denedim.

cihazı internetten K2 İLETİŞİM İstanbul daki bir firmadan garantili ve faturalı bir şekilde aldım.
sim kartı birçok kez çıkarıp taktım hem sim kartlı hem kartsız cihazı çalıştırdım sonuç aynı hatta acil arama bile yapmıyor cihaz.
her rom yüklemesinde muhakkak factory reset + wipe cache partition + wipe dalvik cache hepsini yatım.

- - - Eklendi - - -
Ne kadar uzun zamandır uğraşıyorum bu sorunla ve elhamdülillah çözüldü ama maalesef bir şans diyebileceğim bir şekilde çözüldü.Çünkü tek yaptığım bulduğum bütün çözümleri tekrar tekrar denemekti ve sayamadağım kadar çok denedim,bulduğum bütün yöntemleri.

Sorunu tekrar hatırlatmamda fayda var zira benim cihazım tamamen orjinal faturalı garantili ve kayıtlı imei ye sahip bir cihazdı.Kesinlikle klon imei, imei yazdırma falan gibi işlemler söz konusu olmamıştır benim cihazımda.

En son yaptığım işlemi tarif ediyorum belki birilerine yardımcı olur.

Firmware: I9300XXEMC3 (4.1.2)
Bolge:kuzey ülkeleri
Yapim Tarihi:27.03.2013
Clist:1071725

Indirme linki veremiyorum maalesef yesil cin sitesinin s3 bölümüne bakın.

En son bu romu yükledim ama kanaatimce herhangi bir son sürüm orjinal stock rom, türkiye romu dahil yine aynı sonucu verecektir ki türkiye romu da deneyip durumu bildirecem.

Sonra cihazı rootladım. Busybox ve android terminal editör programlarını cihaza kurdum.
Daha sonra çözülmesinde ana etkeni oluşturduğunu düşündüğüm sıfır telefonum elime ilk geçer geçmez pcye yedeklediğim efs klasörünü hafıza kartına kopyaladım. Kesinlikle sağlam olduğunu bildiğiniz bir efs yedeğiniz inşaallah vardır.Yoksa eliniz kolunuz bağlanıyor. Herhangi bir backup/recovery programı olmadan root yetkili bir file manager programı ile direk klasör içeriğini kopyalayarak sistem kökündeki efs klasörünün içerisine attım ve tabi bütün değişiklikleri onayladım.
Daha sonra aşağıdaki kodları android terminal editör de önce "su" (tırnaklar hariç) komutu ile yetkili girişi elde ederek girdikten sonra sırayla her koddan sonra enterlayarak girdim.

su
rm /efs/FactoryApp/keystr
rm /efs/FactoryApp/factorymode
echo -n ON >> /efs/FactoryApp/keystr
echo -n ON >> /efs/FactoryApp/factorymode
chown 1000.1000 /efs/FactoryApp/keystr
chown 1000.1000 /efs/FactoryApp/factorymode
chmod 0744 /efs/FactoryApp/keystr
chmod 0744 /efs/FactoryApp/factorymode

Yanlış girersem endişeyi taşımayın çünkü terminal girilen kod yanlış ise uyarı veriyor ve kodu tekrar doğru bir şekilde yazıp işleme kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Ama sağlam bildiğim bir kaç efs yedeğimin işe yaramadığını bu terminal sayesinde anladım çünkü, böylesi bir durumda yani bozuk bir efs yedek ile ilk komuttan sonrası gerçekleşmiyor.
Herşey doğru giderse son koddan sonra herhangi bir yazı falan çıkmıyor.Bittikten sonra sağ üst köşeden x ileandroid terminal emülatörden çıkıp cihazı kapatıp yeniden açtım ve mutlu son.
İnşaallah benzer sıkıntıda olan kullanıcılara faydalı olur.​

class_men39

Üye
Romu duzgun kur ok