aliyalici
Üye
-
Konu Sahibi
-
kuzenimde yurtdısı almıstı s2 yi aynı sorun ondada vardı. Yurtdısı oldugu için sadece odin ile yüklemek zorundasın yüklemek için internetten telefonuna uygun 4.1.2 jelly bean romunu indir odin programı ile yükle yükleme işlemini internette bi çok yerde koymuslar oralardan bakarak yapabilirsin zor bisey değil kuzenime yüklediğimde ımei silinmedi ama silinmiyecek diye bişey yok her ihtimale karsı recovery moddan telefonun backupu alırsın pc ne atarsın olduki yüklerken sorun cıktı ımeı silindi tekrar recovery moddan restore diyerek yüklersin
Sagol kardesim backup olayini hallettim wipe alma doye bi islem varmis onunla ugrasiyorum odin ile rom atarken sim karti cikarmak gerekli mi ve hafiza karti takilimi durmali aklimda ki cevabini buladigim sorularrom ararken s2 nin guncellemek istedigin versiyonunu bulman yeterli tek dikkat etmen gereken nokta mesela telin i8190 sa sen n8190 romunu indirmicen i8190 romunu indirecen buna dikkat etsen yeter. Backup alman ve yuklemen icin tele recovery yuklemen gerek sanirim s2 de siyah kernel diolar onu yukle teli kapar acarken ses kisma home ve power tuslarina basili tutarak ac orda Backup restore var ona tikla backup de yedegi sd card a veya ana dizine kayit eder o sikinti cikarsa ayni sekilde teli kapat dedigim gibi ac bu sefer backup restoreden restore de aldigin backup u ordan sec kendisi yukler o
Odin ile rom atarken güvenli/güvensiz kernel önemli değildir. Romu takır takır yüklersiniz bilgisayardan. Cwm recovery ile rom atarken "wipe data factory reset" yaparsinız,bu wipe sırasında güvensiz kernel yüklü ise(özellikle 4.0.3 sürümunde) telefonun hafızasınin bozulma/telefonun bozulma riski oluyor.Bozulan hafıza kısmını düzeltmek mümkün olmuyor. Cwm ile yükleme yapmayacaksanız sıkınti etmeyin. Ama benim önerim ilk önce omega v24ü (4.1.2)deneyin,cwm ile yükleyin.forumda konuya özel başlık/anlatım var. Sonra isterseniz orjinal 4.1.2 atmak kolay. Kiyas yapmış olursunuz. Omega Romu yüklediğim ve telefonu yoğun kullanan arkadaşlardan orjinale dönmek isteyen olmadi,burun kıvırıyorlar resmen orjinal roma)
Güvenli kernel ile alakalı ya da her sorunuz ile alakalı bilgi bu forumda var,arama yapın mutlaka.
Düzenleme: burası maxi cep forumuymuş,tapatalktan yazdığım için karıştırmışım, bu forumda ne kadar bilgi var bilmiyorum.
Abi bukadar kasmana gerek yok sammobile > firmware search kismina i9100 yaz turkiye romunu indir wipe date wipe cache yaptiysan odinle yukle hic bir problem olmaz ben belki 20 kez yaptim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?