Ş.ifres.i Kırılamayan İlk Bilgisayar Ağı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ş.ifres.i Kırılamayan İlk Bilgisayar Ağı
Dünyanın, - kırılamayan ilk kuantum şifreleme teknikli bilgisayar ağı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen bir bilimsel konferansta tanıtıldı.

Viyana'daki 6 noktayla yakındaki Saint Pölten kentini 200 kilometre standart fiberoptik kablo kullanılarak bağlayan şebekede kullanılan quantum şifreleme tekniği, bugünün bilgisayar ağlarında kullanılan güvenlik sistemlerinden tamamıyla farklı bir uygulama.

Güvenlik için, dışardan girenlerin -ni kırmalarının zor, ancak yeterli bilgisayar kaynağı ve zaman verildiğinde olanaksız olmayan karmaşık matematik uygulamaları yerine kuantum kuramının yasalarını kullanan kuantum sisteminin kullanıldığı güvenlik sistemine sızmanın olanaksız olduğu belirtiliyor.

Avusturyalı bilim adamlarının geliştirdiği bu sistem, aralarında Amerikan bilgisayar devi IBM ile dünyanın türlü üniversitelerinden konuyla ilgili araştırmacıların katıldığı konferansta tanıtıldı.

bora_16

Üye
bilgi için saol

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica Ederim...

Solamente

Üye
Şimdi bu programla Ercan FINDIKOĞLU şifre kıramayacakmı :ehe sanmam bi bıraksalar alt eder bunuda o :ehe :ehe :ehe Senin ustan :D

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sen Fındıkoğluna Takılı Kaldın... Sizi Bağlıyalım Tam Olsun :kop:

Solamente

Üye
Sadece hayran kaldım :) istemem hem benim . . . !!!! ;)

Solamente

Üye
Anladın aslında yaa anlamadıysanda boşver ;)

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Boşver Ozaman... ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt