S.a. aranızda yeniyim bi bakarsanız memnun olurum..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mehmet Yrky

Mehmet Yrky

Üye
    Konu Sahibi
S.a. aranızda yeniyim bi bakarsanız memnun olurum..
arkadaslar symbiandan android e geçiş yapttım. galaxy s3 aldm ve zorlanıyorum :D sıstem cok guzel ama cok karısık :D
sımdı ben derdımı anlatayyım.:D

forumda androıd oyun yuklemeyle alakalı konulara baktım.. akp dosyası androıd/data ıcıne sd dosyalarıysa sdkart ıcıne dıyorsunuz. ıyı hos guzel.. ama bu terımler ne bılmıyorum. sd kart deyınce mıcro sd kart sanıp 16 gb telefona 16 gb daha hafıza kartı aldım :D kartın ıcı bombos :D
soru 1 :D
bu sdkart dedgınız olay nedır? pc den actıgımda telı usb ıle phone/androıd/data mevcut dogru. hadı apk dosyasını oraya attm dıyelım. sd dosyasını nereye atıcam?

soru 2 :D
hafıza kartı bole bos mu durur? dosyaları kendımız mı olusturucaz ? yoksa farklı bı bıcımlendırme mı söz konusu?

durumumu mazur görün.. symbian gibi kolay bı sıstemden geldıgımı dusunursenız hak werıceksınız :D

şimdiden tşk ederim..

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Sd dosyalarını Android/data (gameloft oyunlarında /gameloft) içerisine atacaksın.
apk dosyasını da symbiandaki .sis .jar dosyaları gibi yükleyeceksin telefondan.

reaurora

reaurora

Üye
androidde sdcard dendiğinde dahili hafıza kartından bahsedilir. ek olarak taktığın hafıza kartı ise externel_sd diye geçer. apk yükleme dosyasıdır. internet bağlantın var ise oyun sd dosyalarıyla uğraşmak zorunda değilsin. apk yı kurar açar ve sd dosyalarını otomatik apk dan indirirsin.

blacktalon

blacktalon

Üye
oyunun onemli kismi .apk dir onu kur sonra senden dosya indirmeni isticek wifi varsa indir yoksa netten sd dosyayi indirp manuel olarak kendin atacaksin sd ye olay bu kadar zaten indirdigin yerde yazar nereye atacagini sdyi her oyunun klasoru farklidir

Mehmet Yrky

Mehmet Yrky

Üye
    Konu Sahibi
Cok tesekkur ederm. Yardimci oldunuz saolun.. bide 2. Soruya baksaniz.d

lionn38

lionn38

Üye
Cok tesekkur ederm. Yardimci oldunuz saolun.. bide 2. Soruya baksaniz.d

2. soru: Dostum Ayarlar / Kayıt Yeri: Usb bellek'in altında USB belleği biçimlendir var. Biçimlendir dediğin zaman sistem gerekli klasörleri açar. Daha sonra indirdiğin uygulamalar zaten kendi klasörlerini otomatik açıyor. Oyun yüklemede önemli olan senin telefon hafazandaki usb bellek gibi kullanabildiğin alandır. Oyunların çoğunun sd dosyası Telefon hafızasındaki Android isimli klasörün içindeki data klasörüne yüklenir. Bunun dışında gameloft oyunlarından birinin apk sını yükledikten sonra kendi telefon hafızasının ana dizininde gameloft isminde bir klasör açıyor. Yada seninde açman yeterli olabiliyor. Game loft'un bazı oyunlarının sd dosyalarını buraya atmak gerekiyor ama hepsini değil. Bazı sd dosyaları yine Android/data klasörünün içine. Yukarıda ki arkadaşında dediği gibi oyunun sd dosyasını indirdiğin sitede sd dosyasını hangi dizindeki hangi ve klasöre atacağının bilgisini verirler. Çoğu oyunun apk yani kurulum dosyasını yükledikten sonra sd dosyasını eğer telefonun bir wifi ağına bağlıysa yada telefon hattının interneti açıksa oyunu yükledikten sonraki ilk açılışta indirmeyi isteyip istemediğini sorar. Kabul ettiğin takdirde indirmeye başlar. İndirme işlemi devam ettiği sırada çoğu oyunda ana ekran tuşuna bastığında indirme arka planda devam edip sen telefonu normal şekilde kullanabilirsin. Sd dosyalarının ebatları genelde büyük olduğu için tavsiyem telefonun wifiye bağlı olduğu zaman indirmen. Her oyunun sd dosyası yoktur. Küçük ebatlı oyunlar genellikle apk dosyasını kurmanla çalışır. Fakat büyük ebatlı oyunların genelde sd dosyaları vardır. Ayrıca internetten indirdiğin sd dosyalarının telefonun grafik işlemcisi ile uyumlu olması gerekiyor. onun için sd dosyasını indirirken hangi grafik işlemcinin sd dosyası ona göre indirirsen oyunlarda sıkıntı yaşamazsın aksi takdirde oyunda açılmama, oyunun görüntülerinin bir kısmının siyah olması gibi sıkıntılar yaşarsın. Piyasa 4-5 çeşit grafik işlemci var. Benim telefon s2, grafik işlemcisi (Mali) Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Mehmet Yrky

Mehmet Yrky

Üye
    Konu Sahibi
lionn38 adamın dibisin kareköküsün hatta logaritmasısın kardesmm :D cok tsk ederim.. bunu bırının anlatması gerekıyordu super oldu. saolasın kardesm adamsın..

- - - Eklendi - - -

2. soru: Dostum Ayarlar / Kayıt Yeri: Usb bellek'in altında USB belleği biçimlendir var. Biçimlendir dediğin zaman sistem gerekli klasörleri açar. Daha sonra indirdiğin uygulamalar zaten kendi klasörlerini otomatik açıyor. Oyun yüklemede önemli olan senin telefon hafazandaki usb bellek gibi kullanabildiğin alandır. Oyunların çoğunun sd dosyası Telefon hafızasındaki Android isimli klasörün içindeki data klasörüne yüklenir. Bunun dışında gameloft oyunlarından birinin apk sını yükledikten sonra kendi telefon hafızasının ana dizininde gameloft isminde bir klasör açıyor. Yada seninde açman yeterli olabiliyor. Game loft'un bazı oyunlarının sd dosyalarını buraya atmak gerekiyor ama hepsini değil. Bazı sd dosyaları yine Android/data klasörünün içine. Yukarıda ki arkadaşında dediği gibi oyunun sd dosyasını indirdiğin sitede sd dosyasını hangi dizindeki hangi ve klasöre atacağının bilgisini verirler. Çoğu oyunun apk yani kurulum dosyasını yükledikten sonra sd dosyasını eğer telefonun bir wifi ağına bağlıysa yada telefon hattının interneti açıksa oyunu yükledikten sonraki ilk açılışta indirmeyi isteyip istemediğini sorar. Kabul ettiğin takdirde indirmeye başlar. İndirme işlemi devam ettiği sırada çoğu oyunda ana ekran tuşuna bastığında indirme arka planda devam edip sen telefonu normal şekilde kullanabilirsin. Sd dosyalarının ebatları genelde büyük olduğu için tavsiyem telefonun wifiye bağlı olduğu zaman indirmen. Her oyunun sd dosyası yoktur. Küçük ebatlı oyunlar genellikle apk dosyasını kurmanla çalışır. Fakat büyük ebatlı oyunların genelde sd dosyaları vardır. Ayrıca internetten indirdiğin sd dosyalarının telefonun grafik işlemcisi ile uyumlu olması gerekiyor. onun için sd dosyasını indirirken hangi grafik işlemcinin sd dosyası ona göre indirirsen oyunlarda sıkıntı yaşamazsın aksi takdirde oyunda açılmama, oyunun görüntülerinin bir kısmının siyah olması gibi sıkıntılar yaşarsın. Piyasa 4-5 çeşit grafik işlemci var. Benim telefon s2, grafik işlemcisi (Mali) Umarım yardımcı olabilmişimdir.

hafıza kartını ayarlardan bıcımlendırdım ama ıcıne yıne hıc bı dosya atmamıs kardesm. ıcınde sadece LOST.DIR dıye bı dosya war oda bos zaten..

TheMadness

TheMadness

Üye
lionn38 adamın dibisin kareköküsün hatta logaritmasısın kardesmm :D cok tsk ederim.. bunu bırının anlatması gerekıyordu super oldu. saolasın kardesm adamsın..

- - - Eklendi - - -

hafıza kartını ayarlardan bıcımlendırdım ama ıcıne yıne hıc bı dosya atmamıs kardesm. ıcınde sadece LOST.DIR dıye bı dosya war oda bos zaten..

Kendin olusturabilirsin veya link2sd gibi uygulamalar ile tasiyabilirsin uygulamaları

lionn38

lionn38

Üye

- - - Eklendi - - -

Dostum hafıza kartında telefonun açtığı klasörler zaten kamera kayıtlarının yani fotoğraf ve videoların kayıt edildiği klasörler olur. Bunlarında açılması için kamera ayarlarında kayıt yerini external sd kart olarak seçmen lazım. O zaman telefon kendi klasör oluşturuyor. Onun dışında uygulamalarda indirme veya kayıt işlemi yapan herhangi bir uygulamanın kayıt yeri seçeneği mevcut ise ve yine external sd kartı seçersen program kendi klasör açar. Samsung ta hafıza kartı film müzik ve video kamera kayıtları ve fotoğraf kayıtları için ve bir takım yedeklemeler için kullanılıyor. Telefonun kartı format sonrası klasör açmaması normal. Dediğim gibi telefonunun fotoğraf uygulamasını açtığında kayıt yerini hafıza kartı olarak değiştir birkaç resim ve video denemesinden sonra tekrar hafıza kartına bak. Yeni klasörlerin oluşturulduğunu göreceksin. Dediklerimin dışında bütün olay telefonun kendi hafızasında bitiyor. Tabu root işlemi ile hafıza seçeneği değiştirilebiliyor ancak root işlemi de telefonunu garanti dışı bırakabilir bence hiç gerek yok. Film, müzik, vide ve fotoğraf gibi medyaları hafıza kartında tut geri kalanı telefon hafızasında işini görür. Kolay gele

Mehmet Yrky

Mehmet Yrky

Üye
    Konu Sahibi
lionn38 cok saol kardesm cok yardımın oldu eywallah..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt