Rüzgar Enerjisi şimdi Alternatif

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Rüzgar Enerjisi şimdi Alternatif
Giderek artan petrol fiyatları, kirlilik ve iklim değişikliği, ülkeleri alternatif enerji arayışına yöneltiyor. Amerika rüzgar enerjisini % 50’ye çıkarmayı hedefliyor.
<div align="center"></div>
Amerika Rüzgar Enerjisi Merkezi&#8217;nin yaptığı açıklamaya göre 2005 yılında bu ülkenin ihtiyacı olan toplam enerjisinin %36&#8217;sı rüzgar gücünden sağlanıyor. Ancak Bush yönetimi bu oranı 2006 yılında % 50&#8217;ye çıkarmak istiyor. Dünyada küresel iklim değişimi, artan petrol fiyatları, temiz enerji kaynaklarını daha fazla öne çıkartarak ülkelerin tercihi haline getiriyor.

Türkiye ise, teknik rüzgar potansiyeli 80 bin megawat, yapılabilir pratik rüzgar potansiyeli 10 bin megawat civarında olmasına karşın hala rüzgardan gerekli ölçüde faydalanmıyor.

TÜRKİYE ŞANSINI KULLANMIYOR
Avrupa Birliği ülkeleri özellikle Danimarka, Hollanda ve Almanya dünyada rüzgar enerjisi kullanımında başı çekiyor. Sadece Almanya&#8217;da 2005 yılı başı itibariyle kurulu güç 16.500 mw ve AB ülkeleri toplam kurulu gücü de 30 bin mw iken, Türkiye de ise Avrupa Birliği ülkeleri toplam kurulu gücünün seviyesinde. Türkiye&#8217;nin şu an toplam elektrik kurulu gücü 35 bin mw seviyesinde.

NEDEN RÜZGAR ENERJİSİ?
Rüzgar enerjisi temizdir. Rüzgar enerjisi tükenmeyen enerji kaynağı. Elde edilen enerji tamamiyle rüzgar jeneratörlerinin bulundukları alandaki rüzgarın kuvvetine bağlıdır. Rüzgar enerjisi ucuzdur. Rüzgar enerjisinin ekonomisi, ağırlıklı olarak yerin ne kadar rüzgarlı olduğuna bağlıdır. Rüzgar enerjisi oldukça güvenlidir. Rüzgar enerjisi çevreye zararlı emisyonlar bırakmaz.
Teknoloji sayesinde artık rüzgar enerjisi oldukça sessiz şekilde elde edilebiliyor.

Rüzgar çiftlikleri

Büyük türbünler, rüzgar çiftliği olarak adlandırılan diziler halinde kuruluyor. Bir rüzgar çiftliğinin toplam gücü 1-150 megawat arasında değişiyor. Tek bir türbinin gücü 50 kilowattan 2 megawat&#8217;a kadar olabiliyor.

Türkiye&#39;nin iyi bir Rüzgar potansiyeli var
27.03.2006 09:28
 

ardaca

Üye
Türkiye&#39;de de geliştirilmesi lazım. ben de rüzgar enerjisi ile ilgili bir kaynak ekleyeyim bari. ender ve geniş bir Türkçe kaynak.

Türkiye&#39;de Rüzgar Enerjisi Uygulamalarının Gelişimi ve Geleceği
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt