Rüyalarda Yaşadığımız "Algılar Dünyası"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
meRyyy

meRyyy

Üye
    Konu Sahibi
Rüyalarda Yaşadığımız "Algılar Dünyası"
İnsan dış dünya olmadan da tüm algıları bütün canlılığı ile yaşayabilir ve buna verilebilecek en açık örnek, daha önce de bahsettiğimiz gibi rüyalardır. Bir insan rüyası sırasında gözleri kapalı olarak yatağında yatar. Ancak buna rağmen, gerçek hayatında karşılaştığı olayların, yaşadığı hislerin, uyarıların tamamını rüyalarında, gerçeklerinden ayırt edilemeyecek kadar gerçekçi olarak algılar. Bu gerçeğe, bu kitabı okuyan insanların tamamı bizzat kendi uykularında sık sık şahit olurlar. Örneğin, gece yatağında sessiz ve sakin bir ortamda, çevresinde ikinci bir kişi dahi yokken yatan bir insan, rüyasında kendisini çok kalabalık bir mekanda, bir tehlike içinde görebilir.

Can havliyle bu tehlikeden kaçtığını, bir duvarın arkasına sığındığını gerçekmiş gibi yaşayabilir.
Hatta rüyasında gördükleri o kadar gerçekçidir ki, korku ve panik duygusunu gerçekten tehlikeli bir ortam varmış gibi aynısı ile hisseder. Her gürültüde yüreği ağzına gelir, korkudan titrer, kalbi hızla atar, terler, insan bedeni tehlike anlarında neler hissederse, fiziksel olarak ne tepkiler verirse hepsini aynen yaşar.

Rüyasında yüksek bir yerden aşağı düşen bir insan da bunu bütün vücudu ile hisseder. Oysa o anda yatağında hiç kıpırdamadan yatmaktadır. Ya da, rüyasında ayağı kayıp su birikintisinin içine düştüğünü gören bir insan, tüm kıyafetlerinin ıslandığını, çıkan rüzgar nedeniyle üşüdüğünü hissedebilir. Ancak bulunduğu yerde ne bir su birikintisi, ne de rüzgar vardır. Hatta çok sıcak bir odada uyuyor olmasına rağmen ıslaklığı ve üşümeyi, aynı uyanıkken olduğu gibi yaşar.

İnsanlar rüyalarından uyandıklarında o ana kadar görmüş olduklarının hayal olduğunu anlarlar, ama "uyanma" görüntüsüyle başlayan ve adına "gerçek hayat" dedikleri hayatın gerçek yapısından nedense hiç kuşkulanmazlar. Oysa, "gerçek hayatımız" dediğimiz görüntüleri algılayış şeklimiz, rüyalarımızı algılayış şeklimizle tamamen aynıdır. Her ikisini de zihnimizde görürüz. Ve rüyalarımızdan uyandırılmadığımız sürece, onların bir hayal olduğunu anlamayız. Ancak uyandığımız zaman "demek ki gördüklerim bir rüyaymış" deriz. Öyle ise şu anda gördüklerimizin bir rüya olmadığını nasıl ispatlayabiliriz? Sadece henüz uyandırılmamış olduğumuz için, içinde bulunduğumuz anı gerçek zannediyor olabiliriz. Her gece gördüğümüz rüyalardan daha uzun süren bu rüyadan bir gün uyandırıldığımızda, bu gerçekle karşılaşacak olabiliriz. Ve bunun aksini söyleyerek ispatlayabileceğimiz hiçbir delilimiz yoktur.

Hazreti Muhammed Aleyhisselam "insanlar uykudadır, öldükleri vakit uyanırlar" buyurmuştur. Demek ki, dünya hayatında gördüğü şeyler uyuyan kimsenin rüyasında gördüğü şeyler gibidir...

Bir ayette ise Allah insanların kıyamet gününde tekrar diriltildiklerinde şöyle diyeceklerini bildirmektedir:

Demişlerdir ki: "Eyvahlar bize, uykuya-bırakıldığımız yerden bizi kim diriltip-kaldırdı? Bu, Rahman (olan Allah)ın va'dettiğidir, (demek ki) gönderilen (elçi)ler doğru söylemiş". (Yasin Suresi, 52)

Ayette de görüldüğü gibi, insanlar kıyamet günü aynı bir rüyadan uyanır gibi uyanmaktadırlar. Bir insan, ağır bir uykuya daldığı ve rüya gördüğü sırada aniden uyandırıldığında kendisini uyandıranın kim olduğunu nasıl sorgularsa, bu insanlar da aynı şekilde kendilerini kimin uyandırdığını sormaktadırlar. Allah'ın bu ayette de bildirdiği gibi, dünya hayatı gördüğümüz bir rüya gibidir ve her insan bu rüyadan uyandırılacak ve gerçek hayatı olan ahiret hayatına dair görüntüleri görmeye başlayacaktır.

Burada anlatılanlar, tıpkı bir fizik kanunu veya bir kimya formülü kadar kesin gerçeklerdir. İnsanlar yeri geldiğinde en zor matematik problemlerini bile çözebilmekte, anlaşılması zor görülen pek çok konuyu kavrayabilmektedirler. Ama aynı kişilere, maddenin, insanların zihinlerinde oluşan bir görüntüden ibaret olduğu, maddenin aslıyla hiçbir şekilde muhatap olamayacakları anlatıldığında, bunu bir türlü anlamaya yanaşmamaktadırlar. Bu, son derece "abartılı" bir anlayışsızlık durumudur. Çünkü burada anlatılan konunun kavranması, tıpkı bir insanın, "2x2 kaç eder?", "Kaç yaşındasın?" gibi sorulara vereceği cevaplar kadar kolaydır. Dünyayı nerede gördüğünü hangi bilim adamına, hangi nöroloji profesörüne sorsanız size "tabii ki beynimde" diye cevap verecektir. Hatta, bu gerçeği lise biyoloji kitaplarında dahi bulabilirsiniz. Ancak tüm bu açıklığa rağmen, maddesel dünyayı beynimizde algıladığımıza dair bilgi ve bu bilginin insanı ulaştırdığı sonuçlar görmezlikten gelinebilmektedir.

• Beğen
Tepkiler: punqermojo, Onur Saka ve TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Rüyamda öldüğümü görüyorum genelde ... Böyle sanki soğuk oluyorum o anda kulağımdan bir ses giriyor ve içim boşalıyor...
He bir de bir yerden düşüyorum bazen acayip bir duygu :)

meRyyy

meRyyy

Üye
    Konu Sahibi
Rüyamda öldüğümü görüyorum genelde ... Böyle sanki soğuk oluyorum o anda kulağımdan bir ses giriyor ve içim boşalıyor...
He bir de bir yerden düşüyorum bazen acayip bir duygu :)

Uyurken Rüyanızda Bir Yerden Düşer Gibi Oluyor Musunuz..?

Bu hemen hemen herkesin yaşadığı çok sık görülen bir şey. Dikkat edin tam düşerken yada düşmek üzere iken yere çarpmadan uyanırız. Buraya kadar her şey normal.İlginç olan şu eğer düştüğümüzü görürken yere çarpmadan uyanamazsak yani yere çarparsak uykudan bir daha kalkamıyoruz. Evet ölüm gerçekleşiyor.Rüyada değil gerçekten ölüyoruz. Şimdi bazılarınız buna imkan olmadığını söyleyecektir. Yaptığım araştırmalara göre gerçekten böyle bir şey mümkün.

İşte açıklaması: Rüyada kendini uçarken görmek veya yüksek bir yerden düşerken görmek ergenlik çağı belirtileridir bunları büyük yaşta da görmüş olanlarınız vardır: bu, hormonal bir durum. Yere çakılıp öldüğünü görenlerin öldüğü doğrudur: bu mistik bir durum değil fizyolojik bir etkidir sadece. Şöyle ki, beyin rüya görüyor olduğunu bilmez ve onu gerçek algılar. Bu durumda metabolizma da gerekli tepkileri verir ve sonuç kalp krizi!!! gerçekte de çok yüksek bir yerden düşüp ölenlerin hemen hepsi çarpmaktan değil kalp krizinden ölürler... dio bi sitede ne kdr dğru bilmem ama allah korusun dikkat et kendıne.

şurdada rüyada ölmenin tabiri var --->

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Neyse yeni üyemiz, yazdıklarına döneyim :)
Ben hiç düşmedim ama çok yaklaştım ...
Nefes alarak böyle hani hayırrr der gibi kalkıyorum anında yataktan ... :hmmm

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Konuyu temizledikten sonraaa,
demek ki neymiş?
Uykuda bile olsan dikkatli yürüyecekmişsin...

Perfect!

Üye
rüyada ölürsen gerçektede ölürsün bunu başlangıç diye bi filmde görmüştüm

Bende bazen bi oyunda gibi görürüm ama hiç gameover olmaz:D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Başlangıç filminde Matrix'ten farklı olarak "rüyada ya da sanal olan alemde" öldüğünde "uyanıyorsun", gerçek hayatta da ölmüyorsun.
Yalnızca son işlerinde çok uzun süre uykuda kalabilmeleri için ile uyutuyorlardı kendilerini ve eğer vakitsiz uyanırlarsa başka bir alemde takılı kalıyorlardı...
:)

Mert

Mert

Üye
Başlangıç filminde Matrix'ten farklı olarak "rüyada ya da sanal olan alemde" öldüğünde "uyanıyorsun", gerçek hayatta da ölmüyorsun.
Yalnızca son işlerinde çok uzun süre uykuda kalabilmeleri için ile uyutuyorlardı kendilerini ve eğer vakitsiz uyanırlarsa başka bir alemde takılı kalıyorlardı...
:)
Rüyanın rüyasının rüyasının rüyasını görmek mümkün mü? Film de görmüşlerdi :D

Perfect!

Üye
uyanmak dışında ölmüşte oluyordun
Neyse konu bu değil

--------------- Ekleme ---------------

Rüyanın rüyasının rüyasının rüyasını görmek mümkün mü? Film de görmüşlerdi :D

2. Rüyada olduğunu anlamaya bilirsin ki filmdeki gibi ortak alanda olamaz olsa ortak bilinçaltı olurdu. Rüyada görduklerini sen yönetirsin

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Nasıl olsa bir gün öleceğiz takmayın bu kadar :D

byomer66

byomer66

Üye
Rüyamda rüyada olduğumun farkındayım yani rüya görürken bu bi rüya diyorum ve özgürce takılıyorum:D
nasıl olsa gerçek değil diyerek düşüyorum adam öldürüyorum oraya buraya zarar veriyorum :D

meRyyy

meRyyy

Üye
    Konu Sahibi
Rüyamda rüyada olduğumun farkındayım yani rüya görürken bu bi rüya diyorum ve özgürce takılıyorum:D
nasıl olsa gerçek değil diyerek düşüyorum adam öldürüyorum oraya buraya zarar veriyorum :D

allah emi :D oda iimş.bunun adına lucid dreaming diolar yanı uykuda farkındalık.ama bunu sürekli yapmanı tavsıye etmem çnkü uyku beyni dinlendirmeye yöneliktir fakat lucid dreaming olayını başaran insanların beyni her an çalışır, dinlenmez, yorgun uyanır

X_MaN_YaK

X_MaN_YaK

Üye
yok abı bu ruyalar anlamzsız bı yola cıkmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt