Rüyada Bir Kadının Çocuk Emzirmesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rüyada Bir Kadının Çocuk Emzirmesi
Bir erkek rüyasında çocuk emzirdiğini görse, hüzne düşer. Birinin memesinden süt emdiğini gören hapse girer. Bir çok tabirciler, bu rüyada süt veren ve emen için hayir yoktur, diyorlar.

* Ebu Sait El-Vaiz’e göre, bir kadinin memesini emdigini gören hasta olur. Rüya sahibi büyük veya küçük, kadın veya kız ne olursa olsun, geçimleri zor olur.

* Bir kadın kendi memesinden süt içtiğini görse, kızının mirasını yer. Bir kadının memesinden süt emdiğini görmekte hayır yoktur. Bir kadının diğer kadının memesinden süt emdiğini fakat süt çıkmadığını görmesinde de hayır yoktur. Kadınlık aletini emdiğini görmek, emniyet için hayırlıdır. İşlerinin olmasına ve menfaate işarettir. Diğer azalardan emmek, eğer süt çıkarsa, emen için mal ve menfaat, emilen için zarardır. Bir hayvanın memesini emmek nimettir.

* Kirmani’ye göre, rüyada emmek, maldır, insandan yahut eti yenilmez hayvandan süt emmek haram mala, eti yenilen hayvanın memesini emmek helal mala delalet eder. Bir rivayete göre, insanın süt vermesi şefkattir.

* Cabir’ül-Magribi’ye göre, memesi olmayandan süt emdiğini gören hasis bir adamdan para ister; eğer emdiği yerden süt çıkarsa, bu parayı alır, süt çıkmazsa boş döner. Bir insanın veya hayvanın emilmeye uygun olmayan bir yerini emdiğini gören, gayet zor bir işin arkasına düşer. Eğer oradan süt çıkarsa başarır, fakat güçlük çeker. Bir çocuktan süt emdiğini veya bir çocuğa süt verdiğini gören erkek, hapse girer.

* Bazı yorumculara göre, kendi annesinin memesini emdiğini görmek, şerefe ve mertebeye delalet eder. Bir kadının kendi evladını emzirdiğini görmesi, evladının büyük mertebeye ve makama işarettir. Elinden süt emdiğini gören, dünyada zafer bulur ve zengin olur. Kadınları tutup memelerini emdiğini fakat süt çıkmadığını görmek, mekruh işleri yaptığına delalet eder.

* Bir erkeğin bir kadının sütünden emdiğini görmesi, o adamın kadının malından almasına, gerek insan, gerek hayvan memesinden süt emmek ve oradan süt veya bir su çıktığını görmek, mala delalet eder. Emilen memeden çıkan şey katı olursa bunda hayır yoktur. Bir rivayete göre, menfaattir. Eğer memeden çıkan o şeyde ruha delalet eder bir hal ve hareket olursa, çocuğu olacağına delildir.

Bir başka rivayete göre de:
* Rüyada başka bir kadından süt emmek, yetimliğe, ihtiyaca, telef olmaya ve mizacın değişmesine işarettir. Bir kadının rüyada birisini emzirdiğini görmesi, dünya kapılarının ve sebeplerinin üzerlerine kapanmasına, yahut onların hapsine işarettir. Bu sütü emen kimse ister çocuk, ister büyük; erkek veya kadın olsun yine tabir bu şekildedir.

* Bir kimse sütten kesilmiş bir çocuğu emzirdiğini görse, o kimse hapsolunur yahut hasta olur. Yahut üzerine kapı kapanır. Eğer rüyayı gören hamile bir kadınsa hamileliğinden kurtulur. Bir kimse rüyada bir çocuğu emzirse yahut çocuktan emse o kimseye şiddet ve meşakkat erişir. Sonra Allah-u Teala Hazretleri onu meşakkat ve şiddetten kurtarır.

* Kimseyi emzirmediği takdirde iki memesinde süt olduğunu gören kimse için dünyanın yüz çevirmesinden sonra ona yeniden fazlaca teveccüh ve yönelmesine işarettir. Eğer birisini emzirirse, gerek emen ve gerek emilen kimse için hayır yoktur. Bir kadın rüyada bir erkeğin kendisinden emdiğini görse, o erkek emdiği süt kadar kadının malından alır. Bir kimse rüyada kadınların etrafında gezinip onların memelerinden emdiğini ve sütün de çıkmadığını görse o kimse çocuklan öper. Hasta kimse süt emdiğini görse iyileşir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Heroata


Heroata

Heroata

Üye
tesekkurler (okumadim ama)
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ri ede ( yazmadım ama )
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Teşekkürler
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim yusuf
 

eren366

Üye
teşekkürler.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim hakan
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Teşekkürler. haydar.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

AnkaKF
Cevap
0
Görüntüleme
320
AnkaKF
Cevap
5
Görüntüleme
985
DarkredBlue61
halukgta
Cevap
0
Görüntüleme
345
halukgta
Cevap
0
Görüntüleme
547


Üst Alt