Rusya'nın Sesten 6 Kat Hızlı 'Yok Edici' Füzesi: Zircon

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Rusya'nın Sesten 6 Kat Hızlı 'Yok Edici' Füzesi: Zircon
Uzmanlar söz konusu silahı mevcut savunma teknolojileriyle durdurmanın imkansız olduğunu söylüyorlar. Test aşamasındaki füze, 2018’de Rus gemilerine yerleştirilecek.
Rusya, yeni bir rapora göre tek bir darbe ile bir uçak gemisini paramparça edecek hipersonik bir füze sistemini başarıyla test etmeye başladı.

Raporda, gemi füzesi Zircon'un 7400 km/sa hıza ulaşabildiği söyleniyor. Bu ses hızından yaklaşık 6 kat daha fazla bir hız demek oluyor. Önümüzdeki yirmi yılda gittikçe artması beklenen gergin ortamda üretilmesi planlanan savunma teknolojilerini bile hiçe sayan füze sistemi, 2018'de Rus gemilerindeki yerini alacak.



Rus devlet yetkilileri ve savaş teknolojisi uzmanları, sisteme karşı bir savunma mekanizmasının uzun süreler kurulamayacağını iddia ediyorlar. Ayrıca Zirkon’un, ABD ve İngiltere’nin en büyük uçak gemileri de dahil olmak üzere, birçok donanma şaheserini tek darbesiyle paramparça edebilecek bir füze olduğu söyleniyor.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Şu an denizlerde kullanılan en kapsamlı füze saunma sistemleri, maksimum 3700 km/sa hızındaki füzelere dayanabiliyor. Bunun tam iki katı hıza ulaşabilen Zircon ise şimdiden gerekli savunma sistemlerinin kurulması için bazı ülkelerin deniz kuvvetlerini harekete geçirdi.

Zircon, benzersiz yakıt teknolojisiyle hipersonik hızlara ulaşmasını sağlayan Scramjet teknolojisini kullanıyor. Rusya’nın savaş sanayine ayırdığı bütçenin söz konusu füze sistemini kurmaya hazır olduğu belirtildi.
 

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
3
Görüntüleme
497
doctorrr
yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
369
yavuzkaraca
spy ghost
Cevap
4
Görüntüleme
363
uraki


Üst Alt