Rusya'dan A.B.D.'ye Nükleer Tehdit

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Rusya'dan A.B.D.'ye Nükleer Tehdit

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Anatoli Nogovitsin, ABD ile Polonya'nın vardığı füzesavar anlaşmasının "cezasız kalamayacağını" söyledi.

General Nogovitsin, ABD'nin zaten zor bir dönemden geçilirken böyle bir adım atmasının üzücü olduğunu belirtti. Rusya ile ABD, son bir haftadır Moskova'nın Gürcistan'a müdahalesi yüzünden söz düellosuna girişmiş durumda. Rus General Nogovitsin ne tür bir cezadan söz ettiği konusunda ayrıntıya girmedi. Fakat Moskova daha önce, Amerikan füzelerine ev sahipliği yaptığı takdirde kendi füzelerini Polonya'ya doğrultacağını açıklamıştı.


Rusya'nın NATO Büyükelçisi Dimitri Rogozin de, anlaşmaya Gürcistan krizi sürerken varılmış olmasının, füzesavar sisteminin Rusya'yı hedef aldığını ortaya koyduğunu söyledi. ABD bu sistemin Orta Doğu'dan gelen tehditlere karşı yerleştirildiğini söylüyor; Rusya ise bu açıklamayı reddediyordu.Polonyalı yetkililer, Washington'un füze kalkanı projesi için sunduğu teklifin şartlarını son 24 saat içinde oldukça geliştirdiğini ve Varşova'nın birçok talebini kabul ettiğini söylüyorlar. ABD ve Polonya'nın vardığı anlaşma, Baltık kıyılarındaki bir askeri üsse 10 füze yerleştirilmesini öngörüyor.


Washington bunun karşılığında, Polonya ordusunun modernizasyonuna yardım edecek ve ülkenin hava savunmasını güçlendirmesi için Patriot füzeleri konuşlandıracak. Son anda kabul edildiği bildirilen talepler arasında Polonya ordusunun ABD tarafından modernize edilmesi, Polonya'ya bir saldırı olması durumunda ABD'nin bu ülkeye yardıma geleceğini garanti etmesi, füze savunma sistemini desteklemek için Patriot füzelerinin ve uzman Amerikan askerlerinin yardım sağlaması gibi başlıklar bulunuyor.
 


_KadirşinaS_

Üye
Ben şu anda Polonyadayım.Ve bu gelişmelerden hayli endişeliyim.İnşallah ben Türkiyeye dönmeden Rusya Polonyayı da vurmaz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Türk-X
Cevap
1
Görüntüleme
306
spy ghost
Cevap
5
Görüntüleme
376
haydaravısyon
Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
387
uğur e
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
413
Haydar


Üst Alt