RTÜK 'İffet'i affetmedi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
RTÜK 'İffet'i affetmedi!

[h=2]RTÜK, İffet dizisi nedeniyle STAR TV'ye 100 bin lira ceza verdi.[/h]
İffet adlı dizi için "sevgi, sadakat ve evlilik kavramlarının yozlaşmasına ve sağlıksız ilişkiler kurulmasına sebep olabileceği" değerlendirmesini yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu dizinin, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıdığı ve bu kesimin izleyebileceği zaman diliminde yayımlandığı gerekçesiyle Star TV'ye 100 bin lira ceza verdi.

RTÜK uzmanları, 29.10.2011'de saat 19.55'te yayımlanan İffet'in 5. bölüm özeti üzerinden yine tartışma yaratacak bir rapor hazırladı.

[h=4]STRİPTİZİ ANDIRAN DANSLAR[/h] Oyuncuların sıkça alkol tükettiklerine ve içki şişelerinin sık sık yakın çekimlerde gösterildiğine vurgu yapılan RTÜK raporunda, "erkek kardeşlerden Erhan'ın ağabeyi Ali İhsan'ın nişanlısına âşık olduğu ve cinsel birliktelik yaşadığı, bir gece kulübünde, parmaklıklarla çevrili localarda dans eden bikinili genç kızların striptizi andıran gösteriler yaptığı" anlatıldı.

Üst Kurul, Star TV'ye 6112 Sayılı RTÜK Kanunu'nun 8. maddesinin 2. fıkrası hükmü doğrultusunda ceza verilmesini kararlaştırdı. Üst Kurul, Star TV'ye daha önce benzer yayından dolayı ceza verildiğini belirterek, bu kez 99 bin 906 liralık idari para cezası verilmesini oyçokluğuyla benimsedi. Karara Ak Parti kontenjanından seçilen Vahap Darendeli ile CHP kontenjanından seçilen Süleyman Demirkan muhalefet şerhi koydu.

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Kaldırın gitsin çoluk çocuk izliyor

coolasker54

coolasker54

Üye
Öyle bi dizimi varmış :D

spy ghost

spy ghost

Üye
yeni yeni diziler daha adını duymadığım dizilerin ceza aldığını duyuyorum.

cardanadam

cardanadam

Üye
oldum olası uyuz olmuşumdur bu dizilere pek nadir içlerinde adam akıllı dizi geri kalanları ya şiddet yada aldatma millet dizileri izleye izleye gerçek hayatı unuttu ya

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
spy ghost

spy ghost

Üye
oldum olası uyuz olmuşumdur bu dizilere pek nadir içlerinde adam akıllı dizi geri kalanları ya şiddet yada aldatma millet dizileri izleye izleye gerçek hayatı unuttu ya
aynen öyle dizideki karakterlere ağlarlar dünya desen umrunda olmaz hiçbir şeyden haberleri yok bilmiyorlarki kendi durumları dizidekilerden kötü

'Lorelai

'Lorelai

Üye
İffetin kaşlarını duydun mu? :hmmm

:kop: Hiç güleceğim yoktu :D

RTÜK'ün işi yok bence :hmmm 'Ben de buradayım heeyy ben de haberlere çıkayım' diye çabalıyor gibi geliyor bana.

O sahne çok kısa süreliydi yanlış hatırlamıyorsam

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Bide Muck Var Demi O Da Ceza Almış Gazete De Okumuştum

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
daha fazlasını hak etmiş.

greenmile

greenmile

Üye
hepsine verirler ama samanyolu kanal 7ye ceza verildigini ben hic gormedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...