Rossi, Ducati İle Farkın Kapandığını Düşünüyor..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Rossi, Ducati İle Farkın Kapandığını Düşünüyor..


MotoGP dünya şampiyonası lideri Valentino Rossi, kuru zeminde Yamaha takımının Ducati ile arasında olan performans farkını kapattığına ve sezonun sonuna kadr galibiyetler için mücadele edebileceğine inanıyor.

Casey Stoner'in lider giderken düşmesi sonucunda Çek Cumhuriyeti'nde rahat bir birincilik elde Rossi, uyguladığı baskı nedeniyle Avustralyalı pilotun hata yaptığını düşünüyor.

Rossi: "Laguna'daki yarışa dönecek olursak, bazen Casey benden daha çok eğiliyordu. Bu yüzden belki de bu bir şeydir. Aslında o bazen kıvılcımlar çıkarır, belki de vites koludur. Bilmiyorum"

"Benim için (Brno'daki) sorun, onun 1:57.2'lik bir tur atması ve alıp başını gitmesinin mümkün olmadığını görmesiydi. Bu yüzden 1:56.0 yapmaya çalıştı ve insanların dünyasında bu mümkün değildir."

Rossi ayrıca, Stoner ile büyük mücadeleye girdiği Laguna'daki galibiyetinin kendi sezonu için önemli bir dönüm noktası olduğunu ve eşit koşullarda olması durumunda dünya şampiyonu olabileceği bir motosiklete sahip olduğunu fark ettiğini belirtti.

Rossi: "Benim için Laguna'daki yarış, onun aklında pek de fena değildi ama benim aklımda çok iyiydi. Barselona'dan sonra Stoner ve Ducati, büyük bir adım attı. Çok güçlü oldukları yerlerdeki üç yarışı aldılar."

"Ama Laguna'da kendime ve takmıma, herşeyin yolunda gitmesi durumunda onu yenebileceğimi gösterdim. Bu yüzden bu hata sonu çok iyi çalıştık. Fark, Laguna'dakinden daha azdı ve bu nedenle onun hata yaptığını düşünüyorum"

Bununla birlikte İtalyan pilot, Stoner'in Brno'da ıslak şartlardaki performansı nedeniyle Ducati'nin bu alanda yakalanması gerektiğini düşünüyor.

Rossi: "Yağmurlu şartlarda gelişmek zorundayız. Çünkü Stoner bizden hızlı. Ama gittikçe güçleniyoruz ve Sachsenring'deki ve dünkü gibi biz ikinci sıradayız. Bu yüzden en azından rekabetçiyiz."

"Yarış yarış Bridgestone lastiklerini ve onların nasıl çalıştığını daha iyi anlıyoruz"

"Laguna Seca'da arka tutunmayı nasıl geliştireceğimiz konusunda önemli bir adım attık ve bu hafta sonu bazı ayarları takip ettik ve Laguna'daki yarışın benim ve takımım adına çok önemli olduğunu düşünüyorum."

"Şu anda onu yenebilmenin mümkün olduğunu biliyorum, çok hızlı olsa bile"
 


Üst Alt