İşlemci çift çekirdekli. Yani bu bakımdan benim telefonuma göre performansı çok daha iyi. Ram 1 gb ise güzel, daha aşağındaysa gereksiz olan tüm programları silmeni öneriyorum. Yalnız ne işe yaradığını bilmediğin uygulamaları kaldırma, yoksa telefon hata vere ver delirtebilir seni.
Ben galaxy mini 2 adlı modelde konuşma için yalnızca whatsapp kurdum. İnternet için telefonun kendi tarayıcısı, başka bir de bir şey yok. Diğer kurulu uygulamalar yalnızca daha istikrarlı kullanım için. Bence Hola Launcher uygulamasını kur telefonuna. Tahminimce standart arayüzden daha hızlı ve etkin çalışır. Bunun dışında büyük boyutlu oyunlar oynayacaksan eğer, folder mount uygulamasını satın al marketten ve root yetkisi vererek telefon hafızasında büyük yer kaplayan uygulama dosyalarını hafıza kartına taşımasını sağla. Kullandığın hafıza kartının üzerinde daire içerisinde 10 yazsın. Yani class 10 olsun ki en hızlı hafıza kartıdır.
Bunların dşında batarya ömrü, ram temizleyici vb hiçbir uygulama kullanma. Kolay kolay sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca son bir şey: En sık kullandığın uygulamalar telefon hafızasında kalsın. Dosya yönetici vb uygulamaları sık sık kullansa da hafıza kartına taşı; ama çok fazla uygulamayı hafıza akrtına taşırsan, telefonda performans düşmesi yaşayacağını da unutma.
Benim diyeceklerim bunlar.