Root nedir

Sponsorlu Bağlantılar

rebenolawo

Üye
    Konu Sahibi
Root nedir
Merhabalar root nedır arkadaşlar ne işe yarar benim tek bildiğim uygulamaiçi satın almak içim bedava pluyor başka nişi bilmiyorum tüm uygulamaları blackmarkın sayesinde bedava indiriyorum root yapsam negibi bir faydası olur teşekürler

Invoke

Invoke

Üye
Telefonu incik cincik edebilirsin, her yerini kurcalamana yetki veren sistem diyebiliriz :D

rebenolawo

Üye
    Konu Sahibi
Uygalama bedava indiriyorum sizce gerek varmiki root yapmaya??

- - - Eklendi - - -

Ben hazir halda cvp istemiyorum kullanicinin kullandigini ve faydalarini bana soylenmesini istiyorum bana ne verebilir root uygulama ici beles indirmekten baska??

Invoke

Invoke

Üye
Sana sıralıyorum bak:
Ama bu konudan en az 50tane bu sitede en az 5milyon tane de internette vardır.
Rootlu cihazım ve yaptıklarım:
+Titanium Backup gibi programları yükleyebilirsin. Ne işe yarar: Google mapsi silebilirsin. Facebooku silebilirsin. Telefona gömülü uygulamaları yani. Rehberi bile silebilirsin. Ve yedek alma programıdır. Tüm ayalarının her şeyinin yedeğini alabilirsin. Aldık yedeği ee napacaz? Bir rom kurdun. Ve beğenmedin geri döndün. Eski romuna ama her şey sıfırlandı. Halbuki oyunların vardı epey ilerlediğin, ayarların vardı. Kişiselleştirdiğin bir telefonun vardı. Uğraş dur şimdi. Gerek yok. Titanium backup ile eskiden aldığımız yedeği bir kuruyoruz. Her şey eskisi gibi oluyor. ya da dungeon hunter 3-4 kurdun. Para harcatmaya yönelik bir oyun. E napacaz oyuna para mı verecez. hemen googleda search ediyoruz ve tb dosyası buluyoruz. uyguluyoruz. dungeon hunterımız da artık bir sürü para ve gem var. gibi...
+ Overclock ya da downclock yapabiliyoruz.
+ X-plore kullanıyorsanız görmüşsünüzdür ayarlarda kullanıcı erişimi gibi bir şey var. Normal yazar. Super User vardır bir de daha üst vardır. Eğer rootluysan super user yetkisini verirsin. Telefonun giremediğin yerlerine girersin. Mesela Playerproyu telefonun orijinal müzik çalarıyla değiştirebilirsin. Telefona gömemebilirsin bu biraz gereksiz örnek oldu ama şu var: Sonynin bende ki kamera uygulaması dandik, e xperia t de tx de z de filan superior auto modu filan var. O kamerayı alır gömerim =))
+ Yazı tipini değiştiririm.
+ Biz de cwm yüklemek için de gerekliydi sanırım, markasına göre değişir.
+ Başka daha çok şey var her şeyi yapabilmeni gerektiren yetki işte. Bir sürü şey var hepsini yazmamız imkansız.
Telefonu ne amaçla kullanacağına bağlı. Root yapmak zorunda değilsin.

- - - Eklendi - - -

Set dns diye bir program var mesela bu da root ister.

rebenolawo

Üye
    Konu Sahibi
Valla o silme programini almam lazim bende SCLLoudstarter diye bisi var sadece ayarlar uygulamarda gorunuyor siliyorum ama nafile geri geliyor ben rootu sadece uygulama ici almak icin dusunuyorum cok tesekur ederim ben felcli oldugum icin tek dostum talkin cat tom 2 ona altin almak icin dusunuyordum ama bana bu soyledigin program duyjnca sanirim artik root sart bu rootu pc laptop olmadan kuramazmiyim korkuyorum pcye baglamaya valla :)

- - - Eklendi - - -

cok tesekurler cvp icin saol

Takipçi Satın Al

Üst Alt