root neden garanti bozuyor

j700iii

Üye
    Konu Sahibi
root neden garanti bozuyor
samsung müsteri hizmetleri aradım sordum telefona root islemi yapsam telefon arızalansa ama rootla hiç bir alakası olmayan bir arıza olsa garanti yaparmı dedim yapmaz dediler

neden garantiyi bozuyor root

iOSait

Üye
samsung müsteri hizmetleri aradım sordum telefona root islemi yapsam telefon arızalansa ama rootla hiç bir alakası olmayan bir arıza olsa garanti yaparmı dedim yapmaz dediler

neden garantiyi bozuyor root

root yapınca telefonla ilgili yazılımsal herşeye müdahele edebiliyorsun mesela boot animasyonu değiştirme işlemci frekansı kontrölü filan bu yüzden telefonun başına bişey gelirse samsung bu sorumluluğu almak istemiyor yani bütün bunlardan sen sorumlusun diyor

j700iii

Üye
    Konu Sahibi
Ama rootla uzaktan yakindan hiç bir alakasi olmayan arizalarada bakmiyorlarmiş root yapinca direk garantiden siliniyormuş

ben bişey daha sormak istiyorum root yapip bi ayar yapsam sonra rootu geri bozsam samsung çakarmi yani root iz birakiyormu

iOSait

Üye

sanmam root yaptıktan sonra unroot yaparak ( orjinal roma dönerek) garantiye geri dönebilirsin ben en az 100 kere custom rom atıp orjinal roma döndüm

Teknik servise kalmış bir durum. Eğer oradaki teknisyen telefonu gerçekten iyi incelerse daha önce root yapıldığını, telefonda oynamalar olduğunu anlayabilir sanırım. Ama çoğu teknik servis bu kadar hassas davranmıyor, teknisyenler telefonun yazılımına bakmıyorlar bile. Sistem şöyle işliyor, telefonu teslim ederken girişteki sekreter telefonun bataryasının altındaki barkodu okutur. Ekranda telefonun garantili olduğu yazısı görülür. Sekreter telefonu garantili olarak işleme alır. Teknisyen garantili olarak tamir eder. Sana garantili olarak geri verir.

eğer rootlayıpta telefonu bozarsan senin hatan olduğu için firma yapmaz kendi hatanı kendin üstlen der

-Emre

Üye
Samsungun bir şey anlaması çok zor. Orjinal romu kendi veriyor zaten onlar da durumun farkında Size de sadece yüklemek kalıyor

uRas122

Üye
benim tel rootluydu bozuldu garantiye verdim yaptilar parada almadilar markasi degistirmistim hatta yazilimda bayagi bi oynama yapmistim

hizan

Üye
arkadaşlar root garantiyi bozmuyor.

siz ben telefonu root ladım demediğiniz sürece ve root yapıldığını anlamıyorlar.

Invoke

Üye
Rootta tekrar stocka dönünce iz kalmıyor diye biliyorum, yalnız bootloaderı açarsak anlamaları mümkün.

Invoke

Üye
Hacı onlarda da sayaç olayı var tam olarak bilmiyorum ama, onu da bir şekilde anlıyorlardır, anlamak isterlerse her türlü anlaşılır. Xperialarda mesela, bootloaderı açtığında drmkeys siliniyor, burdan çok rahat anlarlar.

-Emre

Üye
Evet sayaç var triangle away ile sifirlanir ama ona da pek dikkat eden yok

iOSait

Üye
Evet sayaç var triangle away ile sifirlanir ama ona da pek dikkat eden yok

Ben en az on kere kernel &rom isleriyle urastim o download sayaci artmadi hala NO yaziyor ama galiba kerneli odinle yukleyince sayac artiyormus

gokbiloz

Üye
Benim telefonun imei değişti. Sadece sammobileden indirdiğim güncellemleri odin ile kurdum. Servise verdim yapsınlar diye telefona dışardan müdahale yapılmış diye benden ücret istiyorlar. Orjinal rom yüklemek bile bozuyor demek ki garantiyi. Yada bunlar inanılmaz dolandırıcı.