Root işlemi detayları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Root işlemi detayları
s.a arkadaşlar root işlemi nedir ?
sistem klasörlerine ne dosyaları atar ?
manuel atsak olmaz mı ?
mesela symbianda hack işlemi sys klasörüne installserwer.exe atarak yapıyoruz
Teşekkürler.

ozgur_473

Üye
root islemi cihazinizin sistem dosyalarini degistirebilmenizi saglar root olmadan sistem dosyalarina ulasamadigimiz icin yardimci program veya recovery kullanilir

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
ben es file managerle görebiliyorum ama yazılabilir mi derseniz hayır
peki rootlamadan özellik eklemek mümkün mü?
mesela ben joikuspotla dağıttığım nete bağlanamıyorum görmüyor bile

ozgur_473

Üye
android os windowsun kendi dagiticisini joikuspot gibi degisik tetherlari engelledigi icin o aglari gormuyor root yapsanizda bu degismicektir

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Bence. Yanlis ben ad-hoc baglantilarina baglanamiyooz ama sistem modifakasyon alanlarinda wap bilmemne dosyasini özelleştirğimizde ad-hoc bağlantisini tanimlayabilioruz:yuru

ahmetsuha525000

Üye
Root Nedir? Nasıl Yapılır?
-Root, Linux tabanlı işletim sistemlerinden gelir ve anlamı Yönetici demektir (Windows'da ise Admin olarak geçer). Root işlemi için telefon modeline uygun "*.zip" dosyası lazım. Bu dosya Recovery Moddan sisteme yüklenir ve uygulamalara Root izni vermenizi sağlayan 'Superuser' uygulaması yüklenir(Bu uygulamayı sonradan degistirebilirsin).

Root ile neler yapılabilir?
Root sistem erişimi olduğu için telefonla ilgili herşeyi yapabilirsin. Root ile gereksiz uygulamaları kaldırabilir sistem içindeki gereksiz dosyaları silebilirsin(Fakat yanlış bir dosyayı silmen sonucu Cihaz Brick Olabilir)

Telefonlar neden Rootlu gelmiyor?
Aslında bir önceki soruda bunun cevabını verdim. Sistem erişimi oldugu için deneyimsiz kullanıcılar sistem için gerekli bir dosyayı silebilir.

Bir Yerden Almadım. Yoldayım Biraz Hızlı Yazdım. İnşAllah Yardımcı Olmuşumdur.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
ewt çok yardımcı oldun teşekkürler

- - - Eklendi - - -

Bu lanet tabletin root olayı yokmu ? Artes i705 root yapamıyorum
update.zip dosyasıyla nasıl yapcam ?
Teşekkürler.

raprap95

Üye
s.a arkadaşlar root işlemi nedir ?
sistem klasörlerine ne dosyaları atar ?
manuel atsak olmaz mı ?
mesela symbianda hack işlemi sys klasörüne installserwer.exe atarak yapıyoruz
Teşekkürler.

En basiti şöyle anlatayım windows bi makinada misafir oturumda olduğunu sistem dosylarına ulaşamazsın çünkü adminin iznini ister.Rootlanmamış telefonda aynı böyle sistem dosyalarına ulaşamazsıb değişilik yapamazsın. Root yaptığında ise admin olursun istediğini yaparsın. Eğer elindeki cihazın root yöntemini bulamadıysan unlock root programını indir cihazını usb hata ayıklama modna al. Pc ye bağla root bas :)

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
En basiti şöyle anlatayım windows bi makinada misafir oturumda olduğunu sistem dosylarına ulaşamazsın çünkü adminin iznini ister.Rootlanmamış telefonda aynı böyle sistem dosyalarına ulaşamazsıb değişilik yapamazsın. Root yaptığında ise admin olursun istediğini yaparsın. Eğer elindeki cihazın root yöntemini bulamadıysan unlock root programını indir cihazını usb hata ayıklama modna al. Pc ye bağla root bas :)
bana uptade.zip ile root lazım cihazın usb driveri çalışmıyor
2 adet update.zip denedim recovery modunda bastım olmadı error verdi update.zip'ı modifiye edip kendi cihazımızın modelini girsek yükler mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt