Tavsiye Root garantiyi bozarmi?

Sponsorlu Bağlantılar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
Root garantiyi bozarmi?
Telefonu yeni aldim samsung turkiye garantili root atacagim rootlanan telefonun garanti disi kalirmi?

NokiaBeLLe

NokiaBeLLe

Üye
tabi bozar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
İnternette bir kaç sitede baktım bazıları bozar diyor bazılarıda android açık kaynaklı bozmaz diyolar.

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Bozar :kotu:

M.F.E

Üye
root garantiyi bozar

UpOneTR

UpOneTR

Üye
unroot diye bir şey var :angry:

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Öncelikle yazdığım mesajımın yanlış anlaşmamasını istiyorum bilgisiz sözcüğü hakaret olarak algılanmasın çünkü bu konuya cevabımı yazarken kullanıcıları bilgili veya bilgisiz olarak ayırmam gerekiyor sen böyle bir konuyu açtığın için seni bilgisiz kullanıcılar kısmına almam gerekiyor ve cevabım evet root garantiyi bozar çünkü bilgili bir kullanıcı cihazını garantiye göndermeden önce rootu kaldıracağını ve gerekiyorsa orjinal romu yükleyeceğini ve varsa flash sayacını sıfırlayacağını (Samsung) ve öyle garantiye göndereceğini bilir. Bilgili kullanıcıya göre ise cevabım hayır root garantiyi bozmaz :)

• Beğen
Tepkiler: soyupakhasan, .caner., MUSTAFA AKPINAR97 ve 1 kişi daha
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Öncelikle yazdığım mesajımın yanlış anlaşmamasını istiyorum bilgisiz sözcüğü hakaret olarak algılanmasın çünkü bu konuya cevabımı yazarken kullanıcıları bilgili veya bilgisiz olarak ayırmam gerekiyor sen böyle bir konuyu açtığın için seni bilgisiz kullanıcılar kısmına almam gerekiyor ve cevabım evet root garantiyi bozar çünkü bilgili bir kullanıcı cihazını garantiye göndermeden önce rootu kaldıracağını ve gerekiyorsa orjinal romu yükleyeceğini ve varsa flash sayacını sıfırlayacağını (Samsung) ve öyle garantiye göndereceğini bilir. Bilgili kullanıcıya göre ise cevabım hayır root garantiyi bozmaz :)
güzel cevap :D

MUSTAFA AKPINAR97

MUSTAFA AKPINAR97

Üye
Beyler telefonda mesala custom rom yüklü ekran kartı yandı veya ekran kırıldı veya islemci yandı garanti gider dimi stock roma donme ihtimsli yok :D ??

bob_marley_232

bob_marley_232

Üye
Beyler telefonda mesala custom rom yüklü ekran kartı yandı veya ekran kırıldı veya islemci yandı garanti gider dimi stock roma donme ihtimsli yok :D ??

Ekran kirilirsa zaten garantiden cikar yada ucretli tamir yapilir garanti kapsaminda kalir.

İslemci yanmasi durumunu hic duymadim ama zaten root kontrol edilemez islemcisiz telefonda :)

ahmetsuha525000

Üye
Şöyle net bir cevap verim sana. Aslında bozmaması gerekir. Çünkü açık kaynak kodlu. Ama telefonun kullanım kılavuzunda ve açılışını okursan yazılımın değiştirilmesi ikinci bir kopyasının saklanması yasaktır falan gibi bur madde var sonunda ise bunları kabul etmiyorsanız cihazı ve yazılımı kullanmayın der. Yani bozuyor.

skywalker06

skywalker06

Üye
Root garantiyi bozar ama sayaç sıfırlama yapıp unroot yaparsan eski haline döner

onur-1984

onur-1984

Üye
Bir arkadaşımda s3 var, root yapmıştı, o şekide telefonu parçaladı, unroot yapamadan o şekilde servise gönderdi, telefonun tüm problemlerini garantiden karşıladılar.Bilgilerinize.

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Bir arkadaşımda s3 var, root yapmıştı, o şekide telefonu parçaladı, unroot yapamadan o şekilde servise gönderdi, telefonun tüm problemlerini garantiden karşıladılar.Bilgilerinize.
O arkadasin sigorta yaptirmistir senelik 100 tlden

onur-1984

onur-1984

Üye
Yok yaptırmıştır. Şans bence.forumlarda da okuduğum kadarıyla bazı servisler çok inceliyormuş böyle şeyleri. Bazıları da çok önemsemiyor yapıyormuş.

hizan

hizan

Üye
Arkadaşlar ben Xperia z yi rootlu şekilde servise verdim ve rootlu olduğunu söyledim telefon garantili olarak yapıldı.
Ve rootlu hiç bir şekilde garantiyi bozuyor bununla ilgili foruma rootlu garantiyi bozuyor diye yazdım ve kaynak gösterdim.

Mobil olduğum için link veremiyorum ararsanız bulursunuz

skywalker06

skywalker06

Üye
şans meselesi birde şöyle bişey var telefonun anakartı bozulursa root sayacına bakamıyorlar

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Bozar fakat yeniden stock rom a dönersen garanti bir şey anlamaz.