Root atınca ne oluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Alickar

Üye
    Konu Sahibi
Root atınca ne oluyor
Telefonda ne değişiyor root atınca

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Telefonda ne değişiyor root atınca

Android de aslında kullanıcılar daha özgürdür ve sistem üzerinde daha fazla değişik yapma gibi yetkileri vardır ancak üreticiler bilmeyen kişilerin sistemi yanlışlıkla bozması, çökertmesi, daha da önemli cihazı HARD BRICK yapmalarını engellemek amacı ile bu yetkilerin önüne duvar çekerler biz kullanıcılar da ROOT ile bu duvarı yıkarız.

Her ne kadar ROOT çok daha özgür bir işletim sistemi sunsa da bilmeyen kişilerin ROOT lu cihaz kullanmaları ve ROOT üzerinden sistemleri müdahale etmeleri yukarıda saydığım riskleri beraberinde getirir.

Ee peki bilmeyenler ROOT dan uzak mı dursun ? Elbette hayır. ROOT ile ilgili WEB de istediğin kadar kaynak var. Özellikle de forumlar ve bu forumların başını çeker eğer ingilizce bilgin yeterli ise ROOT konusunda en doğru ve en düzenli bilgiyi orada bulabilirsin.

Kafana takılan her şey için biz buradayız :maxicep:

baskahmet

baskahmet

Üye
Kısaca herşey olabilir diyebilriz.
Özellikle xposed özgürlüğü verecektir.

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
baskahmet

baskahmet

Üye
Androıd 5 cıhazlarına ozel xposed ve tweakslerı var onları kullanın.
Ayrıca xposedın hard brıck yaptıgını hıc gormedım ve olacagınıda sanmıyorum. Bılınclı bır kullanıcı ıcın root ve xposed candır. Tabı gıder keyf dıye root atarsanız sonuclarınada katlanırsınız orası ayrı mesele.

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Androıd 5 cıhazlarına ozel xposed ve tweakslerı var onları kullanın.
Ayrıca xposedın hard brıck yaptıgını hıc gormedım ve olacagınıda sanmıyorum. Bılınclı bır kullanıcı ıcın root ve xposed candır. Tabı gıder keyf dıye root atarsanız sonuclarınada katlanırsınız orası ayrı mesele.

Var olmasına var ama hala tam ve stabil bir destek sağlanmış değil

Ayrıca diğer söylediklerinle aynı şeyleri söyledim bende :D

baskahmet

baskahmet

Üye
Var olmasına var ama hala tam ve stabil bir destek sağlanmış değil

Ayrıca diğer söylediklerinle aynı şeyleri söyledim bende :D
Stabıl destek yakında gelır kuskunuz olmasın :>

McBoltt60

McBoltt60

Üye
Her şey senun ellerunda oluyir daa
sen arasturmanu yapp helee ROOT oyle bi zevk veriyu ki
anlatılmaz yasanır bir biçumdedur :D

osmnbabaoglu

osmnbabaoglu

Üye
Root bilmeyenler için çok önemli değil bana göre hatta telefona artı katmayan birşeydir,ama telefonuna bakan onu gereksiz uygulamalardan silmek orasını burasını değiştirmek, sistemi kendi istediği gibi yapmak isteyenler için herşeydir.

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
Kısacası Telefonun Sisteminin Tamamında Değişiklik Yapma Yetkin Olması...

cihanata_1

cihanata_1

Üye
sistem dosyalarına erisim yetkisi yani herşeyi değiştirebilirsin:oke:

Dm.Pro

Dm.Pro

Üye
Buraya kadar iyi hoş da, pratikte ne iş yarar bu root, ne diye telefonumu bu kadar kurcalayayım diyenler için, root işleminin size sağladığı yararlara biraz göz atalım:
Sistem Üzerinde Tam Kontrol
Root işleminin en temel yararı, size sistemin daha önce erişmediğiniz köşelerine, detaylarına erişim hakkı (sadece okuma hakkı değil, yazma / değiştirme hakkı da) sunmasıdır. Bu sayede tüm sistem dosyalarını silebilir, değiştirebilir, yeni temalar yükleyebilir, gereksiz sistem programlarını sistemden kaldırabilirsiniz.
Örneğin Türkiye’de bizim hiç kullanamadığımız Google Voice ve Amazon mp3 gibi programlar, ayrıca birçok daha iyi alternatifi olmasına rağmen sistemle otomatik yüklenen twitter uygulaması gibi programlar sistem partisyonunda boş yere yer harcıyor, bunları silip telefon hafızasında çok değerli alanlar kazanabilirsiniz.
Anladın Mı :)

mappaX

mappaX

Üye
anlatılmaz yaşanır :)

Rygebin

Rygebin

Üye
6.0 Root daha čıkmadi ben ona yanarım..

Chainfire a dramım var..

Android One'a sıfır destek :(

Dm.Pro