Öneri Rom kurma hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler okusun

Sponsorlu Bağlantılar

atakanokur

atakanokur

Üye
    Konu Sahibi
Rom kurma hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler okusun
Merhabalar çoğumuz cihazlara güncelleme gelmemesinden muzdaribiz e yani o kadar para veriyoruz hakkımızdır güncelleme.
Hemen arıyoruz googledan ''örn: s5 mini 5.1 ne zaman gelecek?'' gibi fakat şu ay bu ay derken güncelleme süresi uzuyor gidiyor , ama yapacak bişeyimiz yok mecbur bekleyeceğiz gelmesini. Sonra forumlara bakıyoruz ve şu çıkıyor karşımıza ''Custom rom'' öyle bir şekilde anlatılıyor ki sanırsın cihaz uçmaya başlıyor. Custom rom kuruyoruz ve karşımıza hemen sorunlar diziliyor yok wifi sorunu ,yok ses sorunu, yok şebeke sorunu falan, wifi sorununu çözmek için bunu kur ,şu sorunu çözmek için bunu kur derken insanı çıldırtacak şeyler yapmamız gerekiyor şahsen bende kuruyorum fakat 10 dk sonra stock rom'a dönüyorum yani olayı şuna getireyim en kaliteli yazılım stock rom . Size bir uyarıda bulunayım telefonunuza güncelleme gelirse bile kurmayın çünkü o güncelleme pekte stabil olmayan bir güncelleme olacak nedenini sorarsanız söyleyeyim bir cihaz yapılırken ona ait yazılım yapılıyor fakat güncelleme çıkacağında ekleme yapıldığı için bir nevi yama yapılmış gibi oluyor ki bunu kimse istemez.
Bunlar benim şahsi fikrim fakat yaşanılmış şeyler olduğu için bana güvenebilirsiniz , buraya kadar okuduysanız teşekkürler iyi forumlar.

Sarangni

Sarangni

Üye
Yaklaşık 5 senedir Android kullanıyorum ve çoğu cihazı da Costum ROM ile kullandım. Söylediğiniz gibi cihaz uçak olmuyor ama gözle görülür farklar da var. Yalnız Costum ROM kullanımda gördüğüm en kayda değer şey Stock ROM tabanlı yapılan Costum ROM en iyi romlar oluyor. Bunların dışında MIUI ROM oldukça başarılı. Yalnız CM, CrDroid, AOSP, AOKP vs gibi romları bende pek sevmiyorum pekte stabil olmuyor. Burada geliştirici de çok önemli. CM tabanlı çok iyi romlar yapan geliştiriciler de var. Evde S3 Mini var CM12.1 5.1.1 cihazın Stock ROM olan 4.1.2 göre çok daha stabil. CM tabanlı romların en büyük sıkıntı romlar tam stabil olacakken yeni bir android sürümü çıkınca geliştiriciler stabil olacak romu bırakıp yeni sürüme rom uyarlamaya çalışmak vakit ayırırken kullanıcı kullandığı cihazdan da bir şey anlamıyor ve mutlaka Stock ROM geri dönüş yapıyor. Esasın da adam akıllı yapsalar şu işleri iyi işlere imza atacaklar.

Genel olarak Stock ROM daha başarılı olsa da iyi yapılmış bir Costum ROM her zaman Stock ROM daha iyidir. Burada da geliştiricinin yetenekleri ve kullanıcı davranışları önemli. Bir de hangi cihazı aldığınız çok önemli. Ara model bir cihaz alırsanız iyi rom yapan birisini bulama ihtimaliniz düşük olur. Siz, Galaxy S5 Mini kullanıyorsunuz ve bu cihaz bana göre ara model bir cihaz geliştirici durumu nedir rom durumu nedir bilmiyorum ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Costum ROM konusunda talihsiz bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Sizin cihazın ağabeyi olan Galaxy S5 için muhtemelen çok daha güzel ve stabil Costum ROM vardır. Burada hangi cihaza sahip olduğunu çok önemi. Ben bir cihaz alacağım zaman gidip XDA mutlaka bakarım bu cihazın ROM durumu nedir. XDA sayfasında ROM hakkında ki yorumlar pek iç açıcı değilse o cihaza pekte bulaşmam. :D Bunlar hep tecrübe ile sabit olan şeyler. Motorola Atrix çok büyük sıkıntı çekmiştim. Taş gibi cihazdı ama bütün CM romlar arızalıydı. Atrix alırken çok bakmamıştım ve o bana iyi bir ders olmuştu açıkçası. :D

• Beğen
Tepkiler: atakanokur
atakanokur

atakanokur

Üye
    Konu Sahibi
Yaklaşık 5 senedir Android kullanıyorum ve çoğu cihazı da Costum ROM ile kullandım. Söylediğiniz gibi cihaz uçak olmuyor ama gözle görülür farklar da var. Yalnız Costum ROM kullanımda gördüğüm en kayda değer şey Stock ROM tabanlı yapılan Costum ROM en iyi romlar oluyor. Bunların dışında MIUI ROM oldukça başarılı. Yalnız CM, CrDroid, AOSP, AOKP vs gibi romları bende pek sevmiyorum pekte stabil olmuyor. Burada geliştirici de çok önemli. CM tabanlı çok iyi romlar yapan geliştiriciler de var. Evde S3 Mini var CM12.1 5.1.1 cihazın Stock ROM olan 4.1.2 göre çok daha stabil. CM tabanlı romların en büyük sıkıntı romlar tam stabil olacakken yeni bir android sürümü çıkınca geliştiriciler stabil olacak romu bırakıp yeni sürüme rom uyarlamaya çalışmak vakit ayırırken kullanıcı kullandığı cihazdan da bir şey anlamıyor ve mutlaka Stock ROM geri dönüş yapıyor. Esasın da adam akıllı yapsalar şu işleri iyi işlere imza atacaklar.

Genel olarak Stock ROM daha başarılı olsa da iyi yapılmış bir Costum ROM her zaman Stock ROM daha iyidir. Burada da geliştiricinin yetenekleri ve kullanıcı davranışları önemli. Bir de hangi cihazı aldığınız çok önemli. Ara model bir cihaz alırsanız iyi rom yapan birisini bulama ihtimaliniz düşük olur. Siz, Galaxy S5 Mini kullanıyorsunuz ve bu cihaz bana göre ara model bir cihaz geliştirici durumu nedir rom durumu nedir bilmiyorum ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Costum ROM konusunda talihsiz bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Sizin cihazın ağabeyi olan Galaxy S5 için muhtemelen çok daha güzel ve stabil Costum ROM vardır. Burada hangi cihaza sahip olduğunu çok önemi. Ben bir cihaz alacağım zaman gidip XDA mutlaka bakarım bu cihazın ROM durumu nedir. XDA sayfasında ROM hakkında ki yorumlar pek iç açıcı değilse o cihaza pekte bulaşmam. :D Bunlar hep tecrübe ile sabit olan şeyler. Motorola Atrix çok büyük sıkıntı çekmiştim. Taş gibi cihazdı ama bütün CM romlar arızalıydı. Atrix alırken çok bakmamıştım ve o bana iyi bir ders olmuştu açıkçası. :D
Android lollipop la birlikte arayüzde bir başarısızlık hissediyorum bir banamı öyle geldi şu iticilik kitkatta yoktu mesela

Sarangni

Sarangni

Üye
Bu ara yüzü ben de sevmedim KitKat çok kullanışlıydı buna göre. Bu ham Android Samsung bunu kullanmıyor Note 3 de 5.0 kullanıyorum hala KitKat olan sistem var. Android 6.0 bu arayüz devam edecek galiba. Büyük değişim muhtemel Android 7.0 ile olacaktır.

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Custom ROM olarak en iyi cyanogenmod bence evet hatalar olabilir hatasız yazılım olmaz Samsung'un S4 için verdiği Stock 5.0.1 sürümünden cyanogenmod çok çok daha iyi mesela. Anlatmak istediğim bazı Custom romlar bazı Stock romdan iyi olabiliyor.

flunight

Üye
Stick rom en iyisi:ehe

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Modifiye edilmiş ve bi üst cihazın özelliklerini içeren rom = en iyi Rom

Üst Alt