Rizede Kanser Anketi Yapılacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Rizede Kanser Anketi Yapılacak
Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan kanserin risk faktörlerinin tespiti ve halkın kanser konusunda bilgilendirilmesi projesi kapsamında pilot bölge seçilen Rize’nin Pazar ve Fındıklı ilçelerinde evler tek tek dolaşılarak, anket yapılacak.
<div align="center"></div>
İSTANBUL - Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı&#8217;nca yürütülen çalışmalar kapsamında, Türkiye genelinde çalışma yapılacak pilot bölgelerden ikisi, Rize&#8217;nin Pazar ve Fındıklı ilçeleri olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Sağlık Müdürü Hakan Diren, Kanserle Savaş Daire Başkanlığı&#8217;nca oluşturulan ekiplerin, 15 gün boyunca ilçelerdeki evleri tek tek gezerek, bölge halkının tamamına anket uygulanacağını söyledi.

Çalışma sonucunda elde edilecek kanserle ilgili verilerin, Sağlık Bakanlığı&#8217;nın kanserle mücadele konusundaki çalışmalarına zemin oluşturacağını belirten Diren, anket sayesinde, bölge halkının, kanser ve kanserden korunma konularında bilgilendirileceğini de kaydetti.
 


msw

msw

Üye
Güzel çalışma...
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Bu konu gerçekten Karadenizli insanımızın kanayan büyük bir yarası.Geçen sene bu konu ile ilgili büyük bir araştırma yaptık (haber için) Karadenizin birçok il ve ilçelerinde hatta köylerinde bile sıkı bir çalışma yaptık ve gördüğümüz o ki o yörenin insanları gerçekten bu illitten çok muzdaripler.Şu kadarını söyliyeyim ki insanlar bi yerleri ağrıyınca,öksürünce,sıkıntıları olduğunda doktora gitmiyorlar Neden mi? çünkü doktorun ona sen de Anan,Baban,Dayın,Amcan vs gibi kansersin diyeceğinden korktuğu için.Ne acıdır d mi? Erken tedavi şanslarını bile kullanamıyorlar. Cesareti olup ta doktora gidenler ise bu hastalık teşhisi konduğundan itibaren 2-3 ay gibi kısa bir sürede o sözün verdiği stres ve hastalık sonucu hayatlarını kaybediyorlar.Böyle bir girişimin çok geç te olsa başlaması sevindirici.Bu zamana kadar bu hastalıktan gencecik insanlarımızı kaybettik hiç olmazsa bundan sonrası için bir umut diyorum...Bu vesileyle bu hastalıktan hayatını kaybeden insanlara Allah Rahmet etsin diyor yakınlarına başsağlığı diliyorum...
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Kesinlikle Necmettin Abi..


Mesela şöyle diyeyim.. Dedem ormancıydı 25 senelik.. Sürekli ormanda içki içmez sigara içmez ama aciğer kanserinden vefat etti..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
17
Görüntüleme
422
MAERKEK
TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
442
Eren Değerli
marist
Cevap
0
Görüntüleme
366
marist


Üst Alt