Catty
Emekli Yönetici
Rize'de Çay alımları başladı , Etraf mis gibi çay kokuyor !
Arkadaşlar Merhaba , Ben aslen Artvin Yusufeli ilçesinde doğdum ama 5 yaşından beri Rize gibi Türkiyemizin Şirin ve Çay deposu bir ilinin merkezinde yaşıyorum..Çok memnunum..Rize'nin en sevdiğim yönlerini size sayayım ;
1-) Yazın sıcağın bunalttığı zaman hızır gibi yetişen ani yağmurları , insanı çok serinletiyor çok hoşuma gidiyor.
2-) Çay zamanı gelmesiyle çay alım yerlerinin dolması , bir anda çaylık bahçelerde insanların bütün aileleriyle birlikte çay kesmeleri..Aslında bizim Çayımız yok ama ben çok istiyorum çay kesmek , kimse çay'ının zarar görmemesi için beni yanında götürmüyor
Haklılar da ...
3-) Rize'nin yaylalarına bayılıyorum , Ayder , Kavron yaylaları gibi , buralara her sene yaz kış turistler akın ediyor..Çok turistle konuştum bizzat , çok beğeniyorlar ..
4-) Ve son olarak 2. maddede belirtmedim çünkü bu ayrı bir konu , o da şu ;
>> | Çayların alım yerlerinden alındıktan sonra , işlenmek için fabrikaya götürüldüğünden sonra başlayan O reyha'sıyla Muhteşem " Çay Kokusu " size önerim , Eğer Rize'ye çay zamanı bir zaman yolunuz düşerse mutlaka bu Çay kokusunu İçinize depolayın , çünkü muhteşem bir bağımlılık yapıyor.. ve ilk kokuyu aldıktan sonra içinize Serin bir hava doluşuyormuş gibi oluyor
Teşekkürler
1-) Yazın sıcağın bunalttığı zaman hızır gibi yetişen ani yağmurları , insanı çok serinletiyor çok hoşuma gidiyor.
2-) Çay zamanı gelmesiyle çay alım yerlerinin dolması , bir anda çaylık bahçelerde insanların bütün aileleriyle birlikte çay kesmeleri..Aslında bizim Çayımız yok ama ben çok istiyorum çay kesmek , kimse çay'ının zarar görmemesi için beni yanında götürmüyor
Haklılar da ...3-) Rize'nin yaylalarına bayılıyorum , Ayder , Kavron yaylaları gibi , buralara her sene yaz kış turistler akın ediyor..Çok turistle konuştum bizzat , çok beğeniyorlar ..
4-) Ve son olarak 2. maddede belirtmedim çünkü bu ayrı bir konu , o da şu ;
>> | Çayların alım yerlerinden alındıktan sonra , işlenmek için fabrikaya götürüldüğünden sonra başlayan O reyha'sıyla Muhteşem " Çay Kokusu " size önerim , Eğer Rize'ye çay zamanı bir zaman yolunuz düşerse mutlaka bu Çay kokusunu İçinize depolayın , çünkü muhteşem bir bağımlılık yapıyor.. ve ilk kokuyu aldıktan sonra içinize Serin bir hava doluşuyormuş gibi oluyor

Teşekkürler