Resimlerimi toptan küçültümek istiyorum..

Sponsorlu Bağlantılar

Defrag

Defrag

Üye
    Konu Sahibi
Resimlerimi toptan küçültümek istiyorum..
Çektiğim resimler genelde 1280x960 ebatında İrfanview programını kullanarak istediğim boyuta getirebiliyorum ama tek tek uğraşmak istemiyorum.Topluca resim küçültme işleminin nasıl yapıldığını bilen varmı yada farklı alternatif bir program.

hyucek

hyucek

Üye
microsoft office picture manager kullanarak yapabilirsin.
hatirladigim kadariyla sol ust kosedeki kucuk resim secenegini tiklayip birden fazla fatograf secebilirsin.

Defrag

Defrag

Üye
    Konu Sahibi
Yalnız ben win 98 kullanıcısıyım ve office yüklü olmasına rağmen tavsiye ettiğin program yok. ;)

Treable

Treable

Üye
yani topluca küçültmek olası değil gibi görünüyor. olsaydı fotoğrafçı arkadaşlar var duyardım :)
tşkler...

FanaTürk

FanaTürk

Üye
Siyah&Beyaz' Alıntı:
Çektiğim resimler genelde 1280x960 ebatında İrfanview programını kullanarak istediğim boyuta getirebiliyorum ama tek tek uğraşmak istemiyorum.Topluca resim küçültme işleminin nasıl yapıldığını bilen varmı yada farklı alternatif bir program.

IrfanWiev'i aç. Bendeki Türkçe menülü...

"B" tuşuna bas ya da Dosya > "Toplu dönüşüm/Ad değiştirme" seçeneğine tıkla...

Konum'dan boyutlarını değiştirmek istediğin fotoğrafların olduğu klasörü seç.

Çıktı Klasörü'nü farklı ve boş bir klasör olarak ayarlarsan orjinal fotoğrafların başına bir hal gelmez. :good:

Tümünü Ekle butonuyla Girdi dosyaları ekranını doldur. :)

Farklı Çalış menüsü altında Toplu Dönüşüm seçeneğini işaretle.
Yine aynı menüde İleri Seçenekleri Kullan seçeneğini işaretle.
Ardından İleri Seçenekleri Kur butonuna bas.

Açılan pencerede Boyutlandır ve Yeni Boyut seçeneklerini işaretleyip Genişlik ve Yükseklik kutularına istediğin boyutu gir.

(Hatırlatma: Eğer Genişlik kutucuğunu doldurup Yükseklik kutucuğunu boş bırakarak Orantıyı Koru seçeneğini işaretlersen aynı klasördeki farklı ebatlardaki fotoğrafların yanlış boyutlandırılmasını önlersin.)

Tamam deyip çık.

Başla butonu ile işlemi başlat. :) Hepsi bu kadar. Kolay gelsin.

Unutma girdi konumu ile çıktı konumu ayrı olsun ki yanlış yaparsan fotoğrafların heba olmasın. :ah:

Defrag

Defrag

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim arkadaşım verdiğin bilgiler için. İrfanview sitesinden bende dil seçeneğini yükledim şimdi daha iyi oldu ;)

FanaTürk

FanaTürk

Üye
Önemli değil. :)

Aynı yöntemle fotoğrafların isimlerini de topluca değiştirmek mümkün.

Bu kez Farklı Çalış menüsü altında Toplu Ad Değiştir seçeneğini işaretliyoruz. Başla butonu ile işlemi başlatıyoruz. Merak edenler için... :)

ngnadir2

Üye
..............ilginç........

Apollon

Apollon

Üye
bilgiler için sağolun..işe yarıyor......

Treable

Treable

Üye
FanaTürk' Alıntı:
Önemli değil. :)

Aynı yöntemle fotoğrafların isimlerini de topluca değiştirmek mümkün.

Bu kez Farklı Çalış menüsü altında Toplu Ad Değiştir seçeneğini işaretliyoruz. Başla butonu ile işlemi başlatıyoruz. Merak edenler için... :)

bilgiler için çok teşekkür ederim. öğrrenmiş oldum. denedim de. artı bide windowsta toplu isim vereceksen. önce (mesela resim dosyaları) mouse ile hepsini seç sonra F2 tuşuna bas. bişeyler yaz ve entera bas. dosya isimlerinin hepsi aynı olacaktır. mesele fotograf makinesiyle düğünde fotograf çekenler için vs iyi bi olay. kardeşimin düğünü yaz ve entera bas. ne güzel dimi ama.

FanaTürk

FanaTürk

Üye
İşinize yarayan bilgiler vermekten ötürü mutlu oldum. :)

Treable sanırım senin söylediğin sadece XP'de oluyor.

Üst Alt