Resim-Fotoğraf

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Resim-Fotoğraf
Resim ve fotoğraf farklı kelimelerdir ve manaları da farklıdır. Lütfen fotoğraflara resim demekten vazgeçin. Uyarmaktan bıktım ama hâlâ resim diyenler var.

Resim: Elle bir düzlem üzerine çizilen görüntü. ( Mesela Mona Lisa bir resimdir.)
Fotoğraf: Kamera vb bir cihaz ile elde edilen görüntü. ( Telefonla resim çekilmez, fotoğraf çekilir.)

---------- Eklendi @ 18:22:55 ---------- Yazıldı @ 18:22:27 ----------

oh be, konuyu açtım mutlu oldum

Emrgncy

Üye
Tam anlayamadım Furkan
Resime mi Fotoğraf demiyecektik yoksa Fotoğrafa mı Resim

Tepkiler: Amaru Shady

SHS

Üye
isteyen istediğini der

Haydar

Emekli Yönetici

Çok haklısın

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Benim resim ve fotoğraf arşivim var. Bu arşive resimlerim'i diyeyim fotoğraflarım'mı hiç kararlaştırmadım

SHS

Üye
tamam haklısın ama insanların alışkanlıklarını değiştirmek zor, herkes aklına ilk ne gelirse onu kullanıyor, bi de resim genel bi sözcük oldu

klongs

Üye
banada edebiyat yazılısında cümle veriyordu yazım hatasınımı bulun diyordu ben bulamamıştım cevap resim yerine fotoğraf yazarak tekrar cümleyi yazmakmış o gün çok koymuştu o resim-fotoğraf ikilemi

Konu Sahibi

büyüyünce unutursun diyecem de unutmamışsın

klongs

Üye
o günden sonra hiç karıştırmadım saten

yeauw

Üye
karşıdaki anlyosa sorun yok Xd

evet haklısın ve bende onlardan biriyim maalesef.

Türe

Üye
Tamam Furkan'im sakin ol bak o sinirli halinin RESMİNİ ceker koyarim buraya ona gore

Emrgncy

Üye

öyle bir şey olamaz. Türkçe'yi doğru kullanın!

Tamamiyle katılıyorum Furkan. Güzel türkçemizi doğru kullanmaya dikkat etmeliyiz. Bırakın yanlış kullanılan türkçe kelimeyi, bazen arkadaşlar öyle yorumlar yazıyor ki inan hiç birşey anlamıyorum.
Acele yazacağız diye ya kelimeyi yanlış yazıyor, yada kelimeyi buduyor.

Tepkiler: OttomaN TigeR
Aynn ktılıyorm rfikim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...