Rekortmen Yüzücüden Yeni Rekor Denemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Rekortmen Yüzücüden Yeni Rekor Denemesi


Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Trabzon-Samsun arasındaki 320 kilometrelik mesafeyi 5 günde yüzmeyi planladığı yeni bir rekor denemesine başladı.


Sunaçoğlu, Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne bağlı Akçakale Beldesi'ndeki limanda, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve yüzücünün sponsorluğunu yapan Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu ile rekor denemesi öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzon'dan başlayıp, toplam 8 etaptan oluşan 320 kilometrelik mesafeyi 5 günde yüzerek Samsun'a ulaşmayı hedeflediğini belirtti.


Kendisine 'Grinda' adlı tekneyle 8 kişilik bir ekibin eşlik edeceğini dile getiren Sunaçoğlu, 120 saat boyunca yüzeceğini ve 19 Mayıs'ta Samsun'a, Atatürk'ün ayak bastığı iskeleden çıkmayı planladığını söyledi.


Samsun'a varması halinde 320 kilometrelik mesafenin dünyada tescil edilmiş en uzun yüzme mesafesi olacağını ifade eden Sunaçoğlu, ''Daha önce Mersin-Kıbrıs arasında 78 kilometrelik mesafeyi 26 saat 15 dakikada durmadan kafessiz olarak yüzüp bir rekora imza atmıştım. Bu kez son etapta hiç durmadan 100 kilometre mesafeyi yüzerek bir başka rekor daha deneyeceğim. Bunu da başarırsam aralıksız olarak dünyada en uzun yüzme rekoru ülkemiz adına tescil edilecek'' dedi.


Bu etkinlik sırasında kendisine Karadeniz'e komşu Rusya Federasyonu ve Ukrayna gibi ülkelerden sporcuların da yüzerek destek vereceğini anlatan Sunaçoğlu, ''Biri engelli bayan olmak üzere toplam 8 sporcu da benimle yüzecek. İlk 30 kilometrelik etapta doğuştan ayakları olmayan Ukraynalı engelli sporcu Olga Pasewnog ile yüzeceğim. Eğer 30 kilometreyi yüzerse kendi klasmanında bir rekor kıracak. Daha sonraki 40 kilometrelik etapta da diğer sporcular yer alacak'' diye konuştu.


Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Sunaçoğlu, ''Şansıma havada kötü. Denizde ters rüzgar esiyor. Uzun bir mesafe, zor bir maraton olacak.Daha önce denemediğim bir maraton, en fazla 80 kilometre yüzmüştüm. Bu kez 320 kilometre, 4 kat daha fazla yüzeceğim. Ama başaracağım inşallah. Bir sebep için yüzüyoruz. 19 Mayıs için Atatürk gençliğinin Atasına ve kurduğu Cumhuriyete, ilke ve inkılaplarına bağlılığına vurgu yapmak için yüzüyorum. İnşallah hep beraber Samsun'da karşı karşıya geliriz' ifadelerini kullandı.


Sunaçoğlu, suyun sıcaklığının artı 12 derece olarak ölçüldüğünü belirterek, ''Bu düşük bir su sıcaklığı. Mesafeden ziyade beni düşündüren suyun soğukluğu. Teknede antrenörlerin, hakemlerin yanı sıra 8 kişilik bir ekip bulunacak. İllaki beni yoracak ama toplam 8 kademeli bir şekilde yüzeceğim. Her etap bir sonrakinin denemesi olacak. Buradan ya rekor çıkar ya ölüm'' dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise Alper'i kutlayarak, Alper'in yanında olduğunu göstermek ve kendisi desteklemek için geldiğini ifade ederek, ''Alper'i kutluyorum. Karadeniz'in hırçın denizinde Karadeniz'in hırçın çocuğu bu işi başaracaktır. Samsun'da inşallah onu karşılayacağız''diye konuştu.


Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu ise böyle bir projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ''Kendisine başarılar diliyorum ve başaracağına inanıyorum'' dedi.


Açıklamaların ardından, Sunaçoğlu, Trabzon-Samsun arasındaki 320 kilometrelik rekor denemesi için yüzmeye başladı.


-Sunaçoğlu'nun rekorları-


Yüzücü Alper Sunaçoğlu, 4 Eylül 2010 tarihinde Mersin-Kıbrıs arasındaki kuş bakışı 78 kilometrelik mesafeyi 26 saat 15 dakikada, güvenlik kafesi kullanmadan yüzerek bir rekora imza atmıştı.


Sarayburnu açıklarında 26 Aralık 2010'da Mavi Marmara gemisinin önünde 5 kilometre boyunca sembolik olarak yüzen Sunaçoğlu, Sarıyer-Üsküdar arasındaki 30 kilometrelik mesafeyi geçen yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 2 saat 25 dakikada yüzerek yeni bir rekor kırmıştı.

Kaynak: Sporx
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt