Reklam işkencesi nihayet bitiyor Mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
    Konu Sahibi
Reklam işkencesi nihayet bitiyor Mu?
Reklam arası dizi işkencesi nihayet bitiyor. RTÜK'ün yeni düzenlemesinde neler var?
Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre; yeni RTÜK tasarısı çeşitli düzenlemelerin yanı sıra, TV yayınlarındaki reklam süreleri konusunda da bazı yenilikler getirecek.
Yenilikler şöyle sıralanıyor:
• Her şehirde tüm televizyonların faydalanacağı tek bir verici istasyonu kurulacak.
• Diyet yiyecek ve içeceklerin çocuk programlarıyla birlikte verilmesi yasaklanacak.
• Reklamların oranı, bir saatlik yayın içerisinde yüzde yirmiyi aşamayacak. Yarım saatte bir reklam arası verilecek.
• Şikâyetleri değerlendirmek için izleyici temsilciliği zorunlu olacak.
• Haberlerin verilişinde doğal sesin dışında abartılı ses ve görüntüye yer verilemeyecek.
• Çizgi filmlerin en az yüzde yirmisi, çocuk programlarının ise en az yüzde kırkı yerli yapım olacak.
• Bir kişinin sahip olduğu televizyon sayısı, toplam frekans sayısının yüzde 10'unu geçemeyecek.
• Yabancıların hisse payı yüzde 50'yi geçemeyecek. Yabancılar en fazla iki medya şirketine ortak olabilecek.

Alıntıdır

İlerleyen günlerde bekleyip görecegiz.Gerçi ben dizileri internetten izliyorum Çünkü o kadar çok reklam veriyorlar ki reklam arası dizi tabiri cuk oturuyor.Yayınladıkları reklamalrda reklam olsa hiç albenisi yok

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Rtük herzaman kural çıkarıyor ama asla uymadı..!
onun için yine devam 15 dk program 20 dk reklam..

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Düzenlense iyi olacak yani reklam mı dizimi izliyoruz belli değil ara başlıyor önce dizi ve film reklamı bir sürü tanıtıcı reklam sonra asıl reklamlar sonra yine tanıtıcı reklamlar yine dizi ve film reklamı insan diziyi untuyor nerdeyse geçen fox ta yazı geçti uyarı olarak reklamlar bir saattin yüzde 20 sini geçmeyecek diye hadi hayırlısı

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Yahu programı izlerken bile reklam var zaten 20 dk reklam veriyorlar ayrıyetten birde programın sağında solunda zımbırtılar çıkıyor:ehe
Çok sinir bi durum.

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Hee birde sanal reklamlar var:ehe yakında ekranın dört tarafını reklamla kaplarlar biz dizilere 10cm*10cm lik kücük bir yerden izleriz :D

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Hee birde sanal reklamlar var:ehe yakında ekranın dört tarafını reklamla kaplarlar biz dizilere 10cm*10cm lik kücük bir yerden izleriz :D
evet babam hep der plazma alacam ben karşı çıkarım:ehe
aynı şey yahu normal tv ile ondana aynı ölçüde reklam var plazmadada yer kalmıyor izleyecek:d:

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
    Konu Sahibi
Valla sınırsız interneti olanlar için sorun yok.Herhafta dizileri internet üzerinden seyrediyorum ne kasacam kendimi TV de :D

suat__2006

suat__2006

Üye
inş. hemen uygulanırda güzelce izleriz dizilerimizi filimlerimizi.

arslansem

arslansem

Üye
Evdeki tv zaten 37 ekran,o reklamlar çıkınca 25 ekrana iniyor :kop:

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Hadi dizileri anladıkta Lig maçları ve milli maçlarda Reklam vericem diye istiklal marşını bile yayınlamıyorlar keza uefa ve şampiyonlar ligide dahil özellikle lig tv ye bu konuda içimden bir çok defa küfür etmişliğimde vardır

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Haberlerdeki abartının önlenecek olması çok iyi.. Haber değil, Brezilya dizisi izliyoruz mübarek..

Sokakta oynayan çocuğa bir araba çarpıp kaçmış. Dış sesin haberi anlatımı "daha 4 yaşındaydı ve hayatın hiç kötü yanını tatmamıştı. Ailesinin biricik oğlunun hayali minik vücudunun aksine büyüktü; doktor olacak, kendisi gibi doğuştan işitme engelli çocuların derdine derman olacaktı. Ama olmadı. Minik Oğuzhan'ın tüm hayalleri kendini bilmez bir şoför tarafından bitiverdi"...

Ulan desene "bilmem ne semtinde araba, sokakta oynayan çocuklara daldı bir çocuk öldü" diye..

Valla sınırsız interneti olanlar için sorun yok.Herhafta dizileri internet üzerinden seyrediyorum ne kasacam kendimi TV de :D

Hacı şu adresi versene bana da.. Geniş Aile'yi kaçırıyorum hep.. :D

Hadi dizileri anladıkta Lig maçları ve milli maçlarda Reklam vericem diye istiklal marşını bile yayınlamıyorlar keza uefa ve şampiyonlar ligide dahil özellikle lig tv ye bu konuda içimden bir çok defa küfür etmişliğimde vardır

Çok sinir bozucu bir durum..

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
    Konu Sahibi
reklam olur korkusuyla veremedim ama üyelik gerektirmediği için sorun olmaz sanırım
bolumizle.com bu adreste nerdeyse her dizi var.Güzel bir site bu konuda gerçi alt yazı olarak kocaman bolumizle.com yazıyor ama reklam arası dizi olayından bin kat iyidir.Ben gece izledim geniş aileyi bu mürsel beni öldürecek elindeki fincanla kan isteme olayı :D

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
iyi olur

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
reklam olur korkusuyla veremedim ama üyelik gerektirmediği için sorun olmaz sanırım
bolumizle.com bu adreste nerdeyse her dizi var.Güzel bir site bu konuda gerçi alt yazı olarak kocaman bolumizle.com yazıyor ama reklam arası dizi olayından bin kat iyidir.Ben gece izledim geniş aileyi bu mürsel beni öldürecek elindeki fincanla kan isteme olayı :D

Eyvallah..
İyi oldu..

+ rep..

:ehe

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
    Konu Sahibi
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Ben de bir bilsem.. :ehe
Başka forumlarda görüyorum hep..

Sanırım eskiden burada da uygulanan MaxiPuan gibi bir şey.. :hmmm

:ehe

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
    Konu Sahibi
Gerek yok o zaman:D bir kaç site haricinde yok sanırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...