[REHBER] [TANITIM] [YARDIM] Remix OS

Sponsorlu Bağlantılar

Yunkaai

Yunkaai

Üye
    Konu Sahibi
[REHBER] [TANITIM] [YARDIM] Remix OS
Forumda 2 tane konu açılmış. Lakin Az çok ilk sürümünden beri takip ettiğim için Bende açmayı uygun gördüm. Diğer arkadaşın konusu son kısma eklenecektir.

BAŞLAMADAN ÖNCE NOT: Bu yazı deneyimli kullanıcılar içindir. Herhangi bir sorun/hasar durumunda sorumluluk kabul etmiyorum.





REMİX OS NEDİR ?

Basit bir anlatımla, bilgisayarlar üzerinde android deneyimini yaşayabileceğimiz bir işletim sistemidir. Bilindiği gibi android linux tabanlı bir işletim sistemi. (Ubuntu, Pardus, Linux Mint gibi.) Fiziksel klavye ve mouse ile bilgisayarınızda kullanmaya müsait bir işletim sistemi değil ne yazıkki. Fakat Remix OS ile bu dert ortadan kalkıyor. Remix OS ile bilgisayarınızda Android 5 deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

MASAÜSTÜ EKRAN GÖRÜNTÜLERİ










Gördüğünüz gibi gayet sade ve kullanışlı bir arayüze sahip. Ayrıca Remix OS mouse sağ tık, pc webcam, klavye kısayolları gibi birçok fonksiyonu destekliyor.

NASIL KURABİLİRİM ?

Öncelikle Remix OS u kullanabilmeniz için USB 3.0 Bir Flash Belleğiniz olması gerek. Çünkü işletim sistemi stabil çalışabilmek için 20MB/S yazma hızını garanti altına almak istiyor.

1. USB 3.0 Destekli bir Flash Bellek
2. USB 3.0 portlu bir bilgisayar.
3. 64 Bit destekli bir işlemciniz olması gerek.

ÖNEMLİ NOT: Remix OS şuan Alpha sürümünde olduğu için her pc de çalışmayabiliyor.



Üstteki linkten biosunuza göre legacy yada efi sürümünü indirip rardan çıkartın. Daha sonra usb tool ile Remix OS img dosyasını flaşınıza yazın. Bilgisayarınızı tekrar başlatıp biosdan 1. boot seçeneğine flaşınızı alın. Artık kuruluma hazırsınız.


**Bazı durumlarda usb tool ile yazınca sistem açılmayabiliyor. Sistemi açmaya çalıştığınızda siyah ekran ile karşılaşıyorsanız Rufus programı ile flaşa yazmayı deneyin.
**Flaşınızın FAT32 formatında olduğuna emin olun.

Şimdi işletim sistemini yazırdık biosdan usb yi 1. sıraya aldık bilgisayarı açtık. Eğer her şey normal ise siyah ekranda karşınıza 2 seçenek çıkıyor. Resident Mode ve Guest Mode. Guest modda yağtığınız değişiklikler kaydedilmez. Sistemi kapatınca silinir. Resident Mode ise bildiğimiz Administrator dur yaptıklarımız normal olarak kaydedilir.

Sistemi ilk açtığınızda biraz bekleyebilirsiniz. Çünkü Remix OS ilk açılışta flaşınıza gerekli dosyaları açıp işletim sistemini ayarlar. Yaklaşık 5-10 dakikalık bekleyişten sonra Remix OS yazısını görürsünüz ve sisteminiz kullanmaya hazırdır.

**İşletim sistemi şuanlık sadece flaş üzerinden kullanılabiliyor. HDD nize kurmanın çeşitli yolları var ama alpha sürümü olduğu için tavsiye etmiyorum.
**Flaşta FAT32 formatını kullandığımız için sadece 4GB depolama alanımız oluyor. Şuanlık böyle idare etmek zorundayız.
**Eğer ilk kurulum sırasında ''your usb flash drive too slow'' tarzında bir yazı görürseniz ama flaşınızın en az 20MB/S yazma hızına olduğuna eminseniz korkmayın. Bekleyin. Öyle desede sistem gene kuruluyor.

GOOGLE UYGULAMALARI YOK?




Üstteki linkten GMSInstaller.apk adlı apk yı indirin ve kurun. Daha sonra uygulamayı başlatıp ''One-click to install Google Services'' seçeneğine basın. Daha sonra uygulama ayarlarından Google Play ve Google Services uygulamalarının önbelleğini ve verisini silip sistemi yeniden başlatın. Google Play hazır.

OTOMATİK UPDATE VARMI?


Hayır şuan için yok. Yeni versiyonlar çıktıkça siteden yükleyebilirsiniz.

Konu her yenilikte ve güncelleştirmede güncellenecektir. Sorularınız var ise sorabilirsiniz.

ŞAHSİ GÖZLEMLERİM

16.012016
-Sistem şuan 2.0 alpha sürümünde. Buna rağmen çoğu uygulamayı yükleyip rahatça kullanabiliyorsunuz. Wifi gücü biraz az. Türkçe klavye desteği henüz yok ama androidden kaynaklı sistemi türkçeye çevirebiliyorsunuz. Sistem windowsa nazaran çok seri. Uygulamalar mobil sürümde açıldığı için sıkıntı yaşayabilirsiniz.

FORUMDAKİ DİĞER KONULAR.

https://www.maxicep.com/forum/konu/remix-os-gelistirici-versiyonu.967561/
https://www.maxicep.com/forum/konu/bilgisayarlar-icin-remix-os.967483/#post-7833613


 
Son düzenleme:


HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Eline sağlık :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Yunkaai
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Tamamdir :)
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
448
Eren Değerli
Gofrettin115
Cevap
6
Görüntüleme
504
Gofrettin115


Üst Alt