.Reçber: "Quaresma'yı herkes oynatamaz"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
.Reçber: "Quaresma'yı herkes oynatamaz"
Türkiye futbolunun önemli ismi Rüştü Reçber, Spor Toto Süper Lig’in ilk devresini değerlendirirken, Beşiktaş'ın şampiyon olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Quaresma ve Alex hakkında da yorumlar yapan efsane oyuncu, yönetimlerin iki oyuncuyu gönderme süreçlerinde hata yaptıklarını dile getirdi.

Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan röportajında Quaresma'nın yıldız bir oyuncu olduğunu söyleyen Rüştü, yönetimin tecrübesizliği nedeniyle Portekizli oyuncunun takımdan maddi zararla gönderildiğini belirtirken, "Quaresma oynasaydı bugün belki de Beşiktaş liderdi. Gönderilirken para kazanılmadı. Yanlış bir stratejiydi. Piyasası canlı tutulmadı. Neden bir anda silindi bunu da sormak lazım. Takım arkadaşlarının onu sevmediği ve fazla para aldığı söyleniyor. Ama bu bir arz talep meselesi. Oyuncuya göre düzen olmaz. Düzeni hoca belirler, yönetim de destek verir." dedi.

"Kocaman tek yenilgiyle gitmedi"

Yıldız oyuncularla başa çıkmanın bir marifet olduğunu söyleyen tecrübeli kaleci, "Bu her hocada olan bir özellik değildir. Hele ki eskiden yıldız bir oyucuysa ve ardından teknik direktör olmuşsa daha da iyi olur. Aslında Samet Aybaba da böyle biri. Beşiktaş’ın kaptanlığını yapmış biri. Ama burada strateji, anlayış önemli. Guti de bizde olay oldu. Alex’e de bunlar söylendi. Hocaların düşüncesi çok önemli." ifadelerini kullandı.

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Rüştü Reçber, Aykut Kocaman'ın istifasını ise tek bir maça bağlamayarak, "Fenerbahçe Kocaman'la şampiyon oldu, 2. sene de yarım puanla şampiyonluğu kaybettiler ve Türkiye Kupası’nı aldılar. Bence başarılı. 3 Temmuz olaylarının ardından zorlu bir süreçte takımı ayakta tutmak, camiaya dik görüntüyü vermek çok önemliydi. Bu yüzden de Aykut hocanın hakkını teslim etmeli. Ancak transferlerden maliyetine göre paralelde verim alınamadı. Kuyt, Topal, Meireles ve Krasic yetersiz kaldı. Kim transfer ettiyse hata ondadır." sözleriyle yorumladı.

"Alex'in gönderilmesinde Aziz Yıldırım'ın da hatası var."

Alex’in F.Bahçe’de sezon sonuna kalması gerektiğini savunan Reçber, "Mutlaka iki tarafın da hataları vardır. Alex 8 senede F.Bahçe’de sonuç olarak iyi bir performans ortaya koydu. Sezon sonuna kadar kalmalıydı. Gönderecekseniz sezon başında bu gerçekleşmeliydi. Sezon başladıktan sonra göndermek bir risktir. Alex emek verdi ve emeğinin karşılığını aldı. Giderken de hiçbir yerli-yabancı oyuncuya gösterilmeyen sevgi ile gitti." derken Aziz Yıldırım'ın bu kararı bir anlık kızgınlıkla almış olduğunu ve bunun da yanlış olduğunu savundu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt