Rauf Denktaş'a duygusal veda!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Rauf Denktaş'a duygusal veda!



[h=2]Vefat eden eşini cenazesini karşılayan Aydın Denktaş, "Beni ayağa kaldırın" diyerek eşinin tabutunu ayakta karşıladı.[/h]
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın iki gün sürecek cenaze töreni başladı. Denktaş'ın cenazesini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşıyan korteje binlerce kişi eşlik etti. Naaş burada 24 saat ziyarete açık olacak.


Geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden Denktaş için ilk olarak Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tören düzenlendi.


Törene Denktaş'ın ailesi, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer, KKTC'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgenaral Adem Huduti, diğer üst düzey komutanlar, bakanlar, parti başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.


[h=4]AYDIN DENKTAŞ: BENİ AYAĞA KALDIRIN[/h] Denktaş'ın Türk ve KKTC bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda hastane önünde bulunan katafalka taşındı. Rauf Denktaş'ın tabutu dışarı çıkarılırken tekerlekli koltukta oturan eşi Aydın Denktaş, "Beni ayağa kaldırın" diyerek eşinin tabutunu ayakta karşıladı.


Din görevlisinin duasının ardından önce eşi Aydın Denktaş, daha sonra diğer aile fertleri Denktaş'ın tabutunun başına gelerek dua etti. Denktaş'ın naaşı daha sonra askerler tarafından cenaze aracına taşındı.


Aydın Denktaş cenaze aracı önünden geçerken "Kocam, nur içinde yat" diye el salladı. Kızı Değer Denktaş ise, "Babam, babam" diye ağladı.


Denktaş'ın naaşı tören için kortej halinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na nakledildi. Denktaş'ın naaşının geçtiği yol boyunca, öğrenciler yola çıkarak cenaze aracını selamladı. Yol boyunca bazı elektrik direklerine Denktaş'ın posteri ile Türk ve KKTC bayraklarının asıldığı görüldü.


[h=4]"ÇOCUKLARINA KAVUŞTUN"[/h] Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören sırasında Aydın Denktaş, saygı geçişi yaptığı tabutunun önünde eşine, şöyle seslendi:


"Merak etme, sen hiç merak etme.... Sen rahat uyu, çocuklarına kavuştun. Diğer çocukların bana emanet. Bana bıraktın onları. Evelallah bakacağım senin istediğin gibi canım... Canım, bir tanem. Tam 67 senelik kocam..."


KKTC Cumhurbaşkanlığında, halkın saygı geçişi devam ediyor. Saygı geçişi yarın saat 09.00'a kadar sürecek.


[h=4]"İNGİLİZ'İN ADAMLIĞINI DEĞİL, KIBRIS TÜRK HAKININ MÜCAHİDİ OLMAYI SEÇTİ"[/h] Törende Cumhurbaşkanı Eroğlu da bir konuşma yaptı.


Denktaş ile uzun yıllar birçok konuyu görüştüklerini ve birlikte çalıştıklarını anlatan Eroğlu, "Şimdi onu ebediyete uğurlarken konuşmak içimi burkuyor" dedi. Eroğlu, Denktaş ile ilişkilerinin hep karşılıklı saygıya dayandığını dile getirerek, "Biz onu hep baba gibi sevdik, saydık. İnanıyorum o da bizi evladı gibi gördü, sevdi ve siyasetçi olarak saygı gösterdi" diye konuştu.


Eroğlu, şunları söyledi:


"Denktaş bir kahramandı. İngiliz'in adamlığını, savcılığını değil Kıbrıs Türk halkının mücahidi olmayı seçti. Ateşten gömlek giydi. Ada'nınYunanistan'a bağlanması için silahla, şiddetle harekete geçen EOKA terör örgütü karşısında Türk Mukavemet Teşkilatı'nı kurdu ve yönetti.


[h=4]"ÇİÇEK GÖNDERMEYİN, BAĞIŞ YAPIN"[/h] Denktaş'ın naaşı, yarın saat 10.00'da top arabasına alınarak Cumhurbaşkanlığı'ndan Selimiye Camii'ne götürülecek. Cenaze namazı kılınmasının ardından naaş Cumhuriyet Parkı'na intikal ettirilecek ve 14.30'da burada tören yapılacak. Denktaş'ın naaşı saat 15.00'te ise defnedilecek.


Denktaş ailesi cenaze törenine çiçek gönderilmemesi, belirlenen vakıf veya derneklere bağışta bulunulması için çağrı yaptı. Ailenin açıklamasına göre, bağış yapılması için belirlenen kuruluşlar ve hesap numaraları şöyle:


Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (Türk Bankası Lefkoşa Şubesi 7533721; Vakıflar Bankası Lefkoşa Şubesi 103041191)


Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (İş Bankası Lefkoşa Şubesi 389734; Vakıflar Bankası Lefkoşa Şubesi 304301)


Kanser Hastalarına Yardım Derneği (İş Bankası Lefkoşa Şubesi 6800-431539; Vakıflar Bankası Lefkoşa Şubesi (11300-319)


Diğer vakıf ve derneklere yardımda bulunulması amacıyla, Raif Denktaş Eğitim Vakfı (Vakıflar Bankası Lefkoşa Şubesi 11-300-2657)


[h=4]TÜRKİYE'DEN KATILIM BÜYÜK[/h] Denktaş'ın cenazesine büyük ilgi var. Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gibi isimlerin yanı sıra, muhalefet liderleri ve diğer bazı ülkelerden konukların katılması bekleniyor.


Ayrıca İngiltere'den de çok sayıda Kıbrıslı Türk adaya gidiyor.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
446
Eren Değerli
haydaravısyon
Cevap
2
Görüntüleme
352
minoo
bydexer
Cevap
3
Görüntüleme
391
Mert045
bydexer
Cevap
1
Görüntüleme
370
buketcik
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
306
bydexer


Üst Alt