ramler hakkında yardım edin lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi
ramler hakkında yardım edin lütfen
arkadaşlar bi konuda yardımınızı isteyeceğim
şimdi bende 2 gb 800 mhz lik ram var. ben 2 gb 1333 mhz lik bir ram daha almayı düşünüyorum
800 mhz ve 1333 mhz yan yana sorun olur mu bilgi verirseniz memnun olurum şimdiden tşkrlr

rapman

rapman

Üye
1333 mhzlik dediğin sanırsam DDR3 ram belleği.önceden kullandığın 800 mhzlik ram DDR2'dir.DDR2 destekleyen anakart DDR3 desteklemez ( diye biliyorum ) Yani o takacağın 1333 mhzi görmez.

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi
1333 mhzlik dediğin sanırsam DDR3 ram belleği.önceden kullandığın 800 mhzlik ram DDR2'dir.DDR2 destekleyen anakart DDR3 desteklemez ( diye biliyorum ) Yani o takacağın 1333 mhzi görmez.
evet kardeş bende konuyu açtıktan sonra fark ettim onu onun yerine 1066 mhz lik ram almayı düşünüyorum ama şöylede bişey çıktı benim anakart intelin i serisini de desteklemiyormuş o yüzden ileriki zamanda anakartı değiştirecem ama baya bi sonra o zaman çıkan anakartlar ddr2 ramleri açar mı yani şimdi kullandığım ram çöpe mi gider?
daha düzgün ifade etmek gerekirse
1)aynı anda 800 mhz ve 1066 mhz ram aynı anda kullanıbilir mi?
2)1-2 sene sonraki anakartlar ddr2 ramleri destekler mi?
yardım ederseniz mutlu olurum teşekkürler

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
1-2 sene sonraki analartlardan ddr2 bulabilirsin ama 1-2 yıl sonra ddr2 ye ne gerek var ddr3 e yukselt kendini
mhz hızları farklı olan ramlar hızları aynı olan ram ler kadar performans vermezler
ama farklı hızdaki ramlar çalışır
o zman satarsın 2. elden drr2 leri alırsn ddr3 keyfine bakarsın

işlemci olarak i serisine geçecegim demşsn ama ben i serisine o kadar para vermektense
amd phenom II tercih ediyorum :D yinede sen bilirsn
başka soru olursa buralardayım :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
1-2 sene sonraki analartlardan ddr2 bulabilirsin ama 1-2 yıl sonra ddr2 ye ne gerek var ddr3 e yukselt kendini
mhz hızları farklı olan ramlar hızları aynı olan ram ler kadar performans vermezler

işlemci olarak i serisine geçecegim demşsn ama ben i serisine o kadar para vermektense
güzel yorum yapmıssın:D

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Frekans uyumu aynı olmalı.Alacağın RAM anakartın max. çalışma hızının üstünde olmamalı ki zaten çalışmaz.Bence sen şimdilik idare et.Zamanı gelince anakartla birlikte RAM de alırsın.

.::Burgess::.

.::Burgess::.

Üye
Kesinlikle çalışmazzz ikisinin frekansı aynı olmalı 4 slot var diyelim sen 2sine 800 ikisine 1066 takarsan frekans farklılıgından pc başlatılamayacaktır. Markalar farklı olabilir fakat DIMM slotları ve Frekans (MHz) leri aynı olmalı

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi

ram konusunda pc yi yeni aldım sayılır 1 seneye yakın oldu en iyisi ben aynbısından 2 gb daha ram alıyım diye düşündüm sonuçta üniversiteye kadar bana yeter bu pc ondan sonra zaten derslerden ne kadar oturcaz demi:evet:ondan ben aynısından alıyım diye düşünüyorum üniversitede toptan satar o zamana göre alırım 1 tane
işlemciye gelince amd işlemciler çok ısınma sorunu yaşıyormuş o yüzden amd düşünmem

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bir sitede ddr2 1333 mhz lik ram gördüm ben ddr2 ler 1066 olur maks diye biliyordum ama 1333 mhzlik de varmış bilen arkadaşlar yardım edebilir mi acaba

ayrıca almayı düşünebileciim bir ram daha var siz aşağıdaki rami tavsiye edermisin lütfen yardımlarınızı esirgemeyin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt