Ramazanda ezan imsak vaktinde mi okunur

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ramazanda ezan imsak vaktinde mi okunur
Oruç; tan yerinin ağarmasından, güneş batıncaya kadar yemeden içmeden , cinsi münasebetten ve orucu bozan her şeylerden uzak durmaktır. Acaba oruç sabah ezanıyla birlikte mi başlar? Yoksa imsak saatinin girmesiyle mi? ezan bitene kadar mı yemek yenilebilir?

Bakara 187. âyet, Oruca başlama vaktini belirlemiştir. Tan yerinin ağarmaya başlamasıyla birlikte imsak vakti yani, sahur zamanının sona erip, oruç zamanının başladığı andır.

Sabah namazının vakti imsak ile girer, güneşin doğması ile biter. Ancak hanifilere göre hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, şafilere göre ise erken karanlık iken kılmak faziletlidir.

Hanefi mezhebinde sabah namazının geç kılınması daha faziletli olduğu için imsaktan hemen sonra kılınmamaktadır. Ayrıca imsak vaktinde değil de namaza başlanacağı vakit ezan okunur ki insanlar namazın kılındığı vakti bilip cemaate gelsinler diye namazdan önce okunmaktadır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke ve OttomaN TigeR


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Allah razı olsun.
 
fk555897

fk555897

Üye
Teşekkürler
 
Anil-D

Anil-D

Üye
:tşk:
 
Baskentliia

Baskentliia

Üye
benim bildiğim sabah ezanı
 
Haluk.

Haluk.

Üye
Eyvallah
 
hikmet366

hikmet366

Üye
allah razı olsun
 
mesutcinik

mesutcinik

Üye
Sağolasın kardeş Allah razı olsun...
 


Üst Alt