Ramazan Bayramı Aslında Bir Bayram mı?

Sponsorlu Bağlantılar

adata

adata

Üye
    Konu Sahibi
Ramazan Bayramı Aslında Bir Bayram mı?
Peygamberimiz (SAV) buyuruyor ki:
" Ramazan ayı öyle bir aydır ki, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmadır."
" Ey gençler, sizden kimin gücü yeterse evlensin; çünkü bu, gözün haramdan sakınmasını ve iffetin korunmasını sağlar. Kimin evlenmeye gücü yetmezse; oruç tutsun; çünkü oruç, cinsel arzuları kontrol etmede çok faydalıdır."
"Cennet dört kişinin özlemini çeker, ....biri de ramazan ayında oruç tutandır."
En iyi (faziletli) cihad sıcak havada oruç tutmaktır."
"Kim Ramazan ayını oruçlu geçirir ve haramlardan ve iftiradan sakınırsa, ALLAH ondan razı olur ve cenneti ona farz kılar."
"Ebu Hüreyre (r.a.)’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah şöyle buyurdu:
“Aziz ve celil olan Allah ‘İnsanın oruç dışında her ameli kendisi içindir. Oruç benim içindir, mükâfatını da ben vereceğim’ buyurmuştur. Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine söver ya da çatarsa: ‘Ben oruçluyum’ desin. Muhammed’in (s.a.v.) canı kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir. Oruçlunun rahatlayacağı iki sevinç anı vardır: Birisi iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Rabbine kavuştuğu andır.”

"Kim ramazan ayını oruç tutar ve haramlardan sakınırsa, ALLAH onun geçmiş günahlarını affeder."

:hmmm SORU:
Sizce Oruç tutup Ramazan Bayramına erişen mi bayram yapar? Yoksa Oruç tutmayıp bayram geldi diye sevinen mi?

• Beğen
Tepkiler: kol@j, hrn_07, Necmati ve 5 diğerleri

-Crazy Girl-

-Crazy Girl-

Üye
güzel olmuş

nasu

nasu

Üye
tabi canım

okkankaya

okkankaya

Üye
eline sağlık kardeş

Paranoya

Paranoya

Üye

:hmmm SORU:
Sizce Oruç tutup Ramazan Bayramına erişen mi bayram yapar? Yoksa Oruç tutmayıp bayram geldi diye sevinen mi?

Valla bunun cevabı belli zaten oruç tutmadan bayram yapanlar boşuna seviniyorlar çünkü ödül hak edene verilir :oke:

• Beğen
Tepkiler: bluelaz_53
aRdiLê

aRdiLê

Üye
qüzeL payLaşım eLine saqLıK teşeKKürler

sinan-19

sinan-19

Üye
evet ödülü hak edene verilir cezası da tutmayana orucu tutmayıp da bayramını yapanlar öteki tarafta verirler bunun hesabını :hmmm

Necmati

Necmati

Üye
güzel paylaşım olmuş sağol..

hrn_07

hrn_07

Üye
:tşk:

lgkg300

lgkg300

Üye
Paylaşım için teşekkürler,

Soruya gelince Ramazan bayramı müminlerin bayramıdir. Oruç tutanlar da tutmayanlar da müslümandır. Dolayısıyla Islami ve Peygamberi kabul eden herkes müslümandır.

Böylece Ramazan bayramı ayrıca oruç tutmayanların da bayramıdir. Ama bu mübarek ayda oruçlu olan ile oruç tutmayanin sevinçleri başkadır. Oruçlu olan vicdani rahat bir şekilde bayramını geçirir, oruç tutmayan ise sıkıntılıdir ve somurtkandır.

Hasılı kelam bu ayı ibadetle geçiren bayramda sevinçli olur ve asıl bayram hakkı onundur.

YsF_90

YsF_90

Üye
güzel paylaşım olmuş Allah razı olsun. sadece oruç yemek mesele değil biliyor musunuz? asıl mesele saygı da. nice oruç yiyenler var ki oruçlu birine saygısından yanında yemeyip içmiyor... ama niceleri de var ki ne saygı kalmış ne hürmet (Allah kimseyi onlardan etmesin) gözüne baka baka oruç yiyor çok normalmiş gibi aleni bir şekilde... nese hepsini Rabbim'e havale ediyorum inşallah tuttuğumuz oruçlar kabul olmuştur. hayırlı bayramlar :)

kol@j

kol@j

Üye
Paylaşım için teşekkürler,

Soruya gelince Ramazan bayramı müminlerin bayramıdir. Oruç tutanlar da tutmayanlar da müslümandır. Dolayısıyla Islami ve Peygamberi kabul eden herkes müslümandır.

Böylece Ramazan bayramı ayrıca oruç tutmayanların da bayramıdir. Ama bu mübarek ayda oruçlu olan ile oruç tutmayanin sevinçleri başkadır. Oruçlu olan vicdani rahat bir şekilde bayramını geçirir, oruç tutmayan ise sıkıntılıdir ve somurtkandır.

Hasılı kelam bu ayı ibadetle geçiren bayramda sevinçli olur ve asıl bayram hakkı onundur.

herkesin ibadeti kendi iç dünyasında başladığı gibi bayramı da kendi iç dünyasında başlar...
ibadetini bırakmayanlar bayram yaptığı gibi , bayramlara ibadetini yapmayanlar da dahildir...
ta ki bütün insanlığı bayramımıza davet etmek daha güzel olur diye düşünüyorum...
ama iç dünyalarında nasıl olur bilemem..
kimin ne olduğu, nasıl yaşadığı bizi ilgilendirmez ama paylaşarak huzuru bulmamız en büyük ihtiyacımızdır . Sonuçta bayramlaşmamız şarttır diye düşünüyorum...

başınızı ağrıttıysam özür dilerim...
hepinize hayırlı maxicepler

xelasbu

xelasbu

Üye
Konu başlığını açan arkadaşa teşekkürler;
sorunun cevabına gelince: Ramazanı oruçla geçirip bayrama erişmek ve bayramın sevincini yaşamak elbetteki hakkıdır fakat oruç tutuyor olsun yada olmasın beyramın sevincini yaşıyorsa herkim olursa olsun içinde bir güzellik vardır, enazından bir güzellik kıpırtısı vardır bu yüzden Bayram namazının kalabalık katılımını görmek, içinde oruç tutmayanları dahi görsemde bana ayrıca huzur veriyor... Dolayısıyla bayramı kutlamak isteyen herkesin bayramı hakkettiği kanaatindeyim, zaten ramazanı hakkıyla oruç tutup bayrama erişenin de sevinci elbetteki daha coşkulu olacaktır....

Üst Alt