Öncelikle yemin ederken çok dikkatli olmak lazım.Bir söz vardır "dilim etti beni dilim dilim"die.Aslında bu sorunun cevabını alacağın en güzel yöntem yakınında bulunan bi camiye gidip hocasına sormaktır.Çekinmeye de gerek yok,niye soruyosun sen de nerden çıktı demez hiç bi hoca.Ben kendi bildiğimi söyliyecek olursam ramazan orucunu başka niyetle tutmak olmaz.Yemin etmiştim aradan onuda o niyete aradan çıkarırım olmaz.Çün ki Ramazan orucu farzdır ve süresi bellidir.Dinde kurallar bellidir ve mantıksız bi kural yoktur.Niye olmazı bi mantıkla açıklayım.Dinimz de bi farz namazları vardır 5 vakittir bi de kaza namazları vardır değil mi.Senin dediğin mantığa göre olsa kaza namazı diye bi şeye de gerek kalmazdı niye 5 vakitin 3 ünü kılmadıklarına niyet ederdin 2 sini de o günki borcuna binaen,sonrada 5 vakit namazımı tam anlamıyla kıldım kurtuldum derdin değil mi.Yani farz olan ibadetlerde başka niyetler olmaz.başka şeye niyet edersen o şeyi bağlar.Niyet etmek ince noktadır,öğle namazında akşama namazı niyetine diyomusun?hayır.Mantığa aykırı.Yeminden doğan orucu ayrıyeten tutmalısın umarım yardımcı olmuşumdur.