Yardım Ram çalısıyo ama bilgisayar görmüyo

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
Ram çalısıyo ama bilgisayar görmüyo
Evett yeni bi sorunla daha karşınızdayım

Bilgisyar ddr2 800-667 mhz ram destekliyor 1gb ddr2 667 mhz ram taktım
Ne ses var ne görüntü normalde ram gormsse ses gelir ama gelmiyo sadece kasa ve mause ışığı yanıyo

Bios sıfırladım irdaki jumperlqri sokup yerini değitirip denedim
2 slot var ikiside turuncu çalısiyo ikinsidede denedim

Nafile çalismiyo
Ama ram çalisiyo baska bilgisayardan söktüm çünkü
Pcde çalısiyo bundan onceki ramde sorun yoktu

Baska ne var alternatif ???

oturmamış olabilir . veya tek tek dene pc ikisini ayrı ayrı kabul ediyorsa sorun yoktur

bendede 4 tane 1gblik ddr2 ram var onları temizlemek için çıkarıp geriye takınca açılmıyo parça parça olduğu için sorun oluyo baya uğraşıyorum sen bionu tak çalıştır sonra öbürünü uğraş bence d

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
İhtiyacım yok
Ama iste bosta durmasin dedim ama olmadi denemediğim sey kalmadi

hayırlısı olsun

Tepkiler: UpOneTR
mhz lerin farklı olmasından kaynaklanmaz bende karışık mhzli kullanıyorum. Sistem hepsini aynı hızda kullanır zaten

Tepkiler: UpOneTR
her anakart derken 2000 yılında yaşamıyoruz 2005 ten sonraki çıkan anakartlarda böyle öncesini bilemem

her anakart derken 2000 yılında yaşamıyoruz 2005 ten sonraki çıkan anakartlarda böyle öncesini bilemem
Yanlıs anlamıssın her anakartta kabul etmiyor bazılarında böyle oluyor ama zaten anakartın sitesinden bakarsan anlarsın veya pcden iyi anlayan biri bakıp söyler 667 ve 800 mhz farklıdır

tamam farklıda onlar eşit hızda çalışır her anakartta öyle diye biliyorum

mami944

Üye
anakart felan değil RAMler uyuşmuyor o kadar aynı bus hızına sahip RAM al olmadı uyan bir tane bul

mami944

Üye
O zaman anakart uyuşmuyor ve slot bozuldu çalışan RAM her iki slottada çalışıyorsa yeni RAM uymuyor eğer Birinde çalışıp diğerinde çalışmıyorsa slot bozulmuştur

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
O zaman anakart uyuşmuyor ve slot bozuldu çalışan RAM her iki slottada çalışıyorsa yeni RAM uymuyor eğer Birinde çalışıp diğerinde çalışmıyorsa slot bozulmuştur
İkiside değil
ram sorunsuz
Slot sorunsuz
Uyumluluk sorunsuz