Radyasyon faydalı olabilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Radyasyon faydalı olabilir mi?
Radyasyonun güçlü bir enerji kaynağı olarak faydalı alanlarda kullanılabileceği ifade ediliyor
Çağımızın vebası olarak bilinen kanser konusunda temel etken olarak kabul edilen radyasyonun zarar vermeyen, güçlü bir enerji kaynağı olarak da faydalı alanlarda kullanılabilindiği ifade edildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Kansarle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu elektromanyetik kirlilik ve kozmik ışınlar hakkında bilgi vererek, doğal radyasyonun (kaya, taş, granit vb) içimizde bulunduğunu ve bedenimizin bununla uyum içinde olduğunu belirterek, “Tehlikeli olan yapay radyosyondur. Çevreye yayılan zehirlerle kanser oluşur” dedi.

Prof. Dr. Haydaroğlu, radyasyonun güçlü bir enerji kaynağı olduğunu da ifade ederek, faydalı ve zararlı radyosyon hakkında şu açıklamaları yaptı: “Radyasyon iyonizasyon ve nonizasyon olarak ikiye ayrılır. Bunlardan iyonizasyon radyasyon DNA zincirini parçalar ve mutasyon, kanser yapıcı olarak bilinir. Nonizasyon radyasyonun ise kanser etkisi yapmadığı bilinir. Bunlar çeşitli araştırma ve deneylerle desteklenmiştir. Fakat tersi durum için de çalışmalar yapılmaktadır. Elektromanyatik dalgalar (radyo, mikrodalga fırınlar, televizyonlar, bilgisayar) nonizasyon radyasyon yaratmaktadır. Kanser yapmayan bu radyasyon türü, insan vücuduna ısıl etkiler yaratmaktadır. Ancak kanser yapıp yapmadığı araştırma sürecindedir.“

Prof. Dr. Haydaroğlu, atom bombasının kullanılması ve denemelerinin, nükleer enerjilerin yarattığını patlamaların çevreye radyasyon yayıp, kanseri artırdığını söyledi. En çok görülen kanser çeşitleri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Haydaroğlu, özellikle çocukların ve gençlerin çok fazla risk taşıdıklarını söyledi.

İHA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
513
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
639
Haydar
Haydar
Cevap
9
Görüntüleme
570
Emrgncy
Cevap
5
Görüntüleme
1K
zombaka


Üst Alt