Putin'den Türkiye'ye çuval dersi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oğuz Kağan

Üye
    Konu Sahibi
Putin'den Türkiye'ye çuval dersi
Putin'den Türkiye'ye çuval dersi

Rusya ve Gürcistan arasında 5 gün süren savaşın nedeninin '17 Haziran günü Gürcü askerlerinin 4 Rus askerini tutuklaması' olduğunu yazan Rus basını, Rusya Başbakanı Putin'in Gürcistan'dan intikam aldığını yazdı

Rus basını, Moskova yönetiminin Gürcistan'a yönelik 5 gün süren operasyonunun altında Putin'in intikam hırsının yattığını yazdı. Basında yer alan haberlere göre, 17 Haziran'da 4 Rus barış gücü askerinin Abhazya'ya silah kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle Gürcü askerler tarafından alıkonularak tartaklanmasını içine sindiremeyen Moskova, tüm dünyaya servis edilen görüntülerde askerlerinin küçük düşürülmesini içine sindiremedi.



'ÇUVAL' OLAYINA BENZETİLDİ
Kuzey Irak'ta Amerikan askerlerince Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesine benzetilen olay dünya gündemine bomba gibi düşmüştü. Gürcistan'da Barış Gücü'nde görev yapan 4 Rus askeri, Gürcü güçler tarafından araçlarından ite kaka indirilmiş, silahları ellerinden zorla alınmış, yerlere yatırılıp, üzerlerine çıkılmış, kolları bağlanmış ve ciddi şekilde tartaklanmıştı. Rus askerler Rusya'nın tepkisi üzerine serbest bırakılmıştı.

PUTİN'İN UYKULARI KAÇMIŞTI
17 Haziran'da meydana gelen olay Vladimir Putin'in sert açıklamalarına neden olmuştu. O günden sonra geceleri rahat uyuyamadığı belirtilen Putin'in, yakın çevresine "Bu görüntüleri kim çekti? Bu görüntüler hangi maksatla tüm dünyada yayınlandı?" sorularını sorduğu ve bunun "planlanmış, açık bir tahrik" olduğunu söylediği de Rus basınında yer aldı. Şimdi ise Rus medyası, Gürcistan operasyonunun, '17 Haziran olayı' ile bağlantısı olup olmadığını sorguluyor.

RUS BİRLİKLERİ ÇEKİLİYOR
Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, ABD ve Almanya'nın derhal Gürcistan'dan çekilmeleri yönündeki çağrısına, Rus askerlerinin bölgeden çekilmesinin ancak pazartesi günü (bugün) başlayabileceğini söyleyerek yanıt verdi.

TÜM DÜNYA İZLEDİ
17 Haziran'da meydana gelen olayda Gürcistan'da görev yapan Rus barış gücü askerleri Gürcü kuvvetler tarafından alıkonulmuştu. Rus askerleri tampon bölgeye izinsiz silah geçirdikleri iddiasıyla Gürcü askerlerin kötü muamelesine maruz kalırken videoları tüm dünya basınında yer almıştı. (Yeni Şafak)
BİZ FİLM ÇEKTİK, PUTİN BOMBA YAĞDIRDI
ABD askerlerinin Süleymaniye'de türk askerlerinin başına çuval geçirmesi kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu. Ancak çuval skandalı karşısında herhangi bir yaptırım girişimi olmamıştı. ABD olaydan duyduğu 'üzüntüyü' açıklamakla yetinmişti. Türkiye'nin çuvalintikamı 'Kurtlar Vadisi Irak' filminde alınmıştı(!) Ancak Putin'in intikamı bu kadar basit olmadı ve Gürsistan'a unutamayacağı bir ders vererek çuvalın intikamını aldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
311
Selim Baltaci
TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
442
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
407


Üst Alt