Türe
Üye
Eğer daha kaliteli fotoğraflar elde etmek istiyorsanız PureView'i tercih edin. Daha hızlı fotoğraflar çekmek isterseniz ImageSense'i öneririz. Ancak eğer her an yanınızda profesyonel fotoğraf makinelerinden pek eksiği olmayan bir cihaz isterseniz Nokia 808 PureView sizin olmalı.
nokia808 en iyi kameralı telefon ödülünü almadı mı ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa nokia bu ödülü parayla mı aldı. Ayrıca htc titanII Lumia900 kamera karşılaştırmaları var bakabilirsiniz 16mp kamera lumia ile aynı resmi çekebilmek için yetmemiş htc ye
tabii ki lens çok büyük bir etken hatta aynı cihazla iki farklı kişi aynı kalitede resim çekemeyebilir.
E bu pureview'in daha iyi olduğunu kanıtlar çünkü pureview'deki kamera 5 MP o 41 MP olan şey sensör.Yani Pureview teknolojisi 5 Mp kamerayı yazılım ve donanım ile 41 MP yapıyor.Bu bilgi yanlış olabilir ama çok güvendiğim bir kaynaktan okumuştum.Ayrıca Olympus'ta Nokia'yla polemiğe girmişti.bizim 16 MP kameralarımızla yarışamaz diye ki daha telefon piyasada yoktu ve ne durumda bilen yoktu.Nokia'nın kamera konusunda telefon şirketleri arasında herzaman en iyi olduğunu biliyoruz.Tam diğer şirketler atak yapıp bu durumu bozmak üzereyken Nokia'nın verdiği bu büyük karşılı diğer şirketlerin karalayarak yok etmeye çalışması çok doğal.Bana göre donanımmış yazılımmış Nokia pek iyi bir dönemde değil -her ne kadar wp ile düzeleceğine inansamda- ama tasarım ve kamera konusunda bugüne kadar Nokia kadar başarılısını görmedim açıkcası.
Bir nevi ihtiyaç ya da arz , talep meselesi denilebilir buna. Profesyonellik istemiyosan ImageSense artar bile.
durun hele soluklanın bir bu ne acele böyle?
808 hele bir çıksın, çekilecek olan görüntülerin kalitesinin imagesense'i nasıl ezip geçtiğini hep birlikte göreceğiz.
hele bir de makro çekimleri düşünemiyorum ben.
şu fotoğraflardaki derinliği, gerçekçiliği imagesense ile hayal edersiniz ancak.
İmagesense tabiki 41 mp kalitesi veremez.ama pureviewden daha hızlı çekiyor.bunu iki kamera sistemi ile hızlı giden bir nesneyi çekerek denemek lazım.
oda olabilir.
hızlı çekiyor demek hızlı bir nesneyi daha iyi çekiyor demek değildir ve onda da bırak pureview'i, n8 de daha iyi çeker.
hızlı çekim ne işe yarar acaba bilmiyorum ama 808 ile 100metreden çekilen resimde adamın göz retinasına zoom yapıyorsanız sanırım bu konuyu fazla tartışmaya gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?