ptt kapıda ödeme İşlemini Nasıl yapabilirim..?

Sponsorlu Bağlantılar

travma_o7

Üye
    Konu Sahibi
ptt kapıda ödeme İşlemini Nasıl yapabilirim..?
beyler aslında bu konu çok kişiyi ilgilendiriyordur benim düşüncem .. 17 yaşındayım . telefonu sahibinden.com aracılığıyla alıcı buldum . kapıda ödeme sistemiyle alıcısına ulaştırmak istiyorum . bunu nasıl yapabilirim okuduğum bi kac yazıya göre kart falan çıkartıyormuşuz.ptt ye gitsem ne yapmam gerekli? anlamadım . bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim.:angry:

sercan_54_54

sercan_54_54

Üye
sen bence ptt ye git onlar yardımcı olacaktır.. sanmaki sattığın adamın parasını sen alacaksın ptt den hesap açtıracaksın paran oraya gelecek!

travma_o7

Üye
    Konu Sahibi
anladım da yaşım 17 bana çıkartırlarmı ptt kartı ?

sercan_54_54

sercan_54_54

Üye
vala git bi sor derim ama 18 yas altı olur mu bilmem?

knhn8

Üye
konu açılmıkken bende bişey sorayım diğer bankalarada havale yapabiliyolarmış pttden sanırım bu havale ücreti yaklaşık ne kadardır bir fikriniz var mı?

kuvars10

Üye
Hesap açtırmana gerek yok.Ürünü gönderirsin ödeme şartlı olarak,kişiye ulaşır ürün ve bedelini öder.O bedel sana en yakın PTT şubesine havale edilir,belirli bir kesinti yapılır.Adına havale olduğu için yaş sorunu olacağını sanmıyorum.

Birde PTT'den ücreti alıcıdan tahsil edilsin diye kargo gönderemezsin,senden peşin alırlar.Senin müşteri ile anlaşman nasıldır bilemem ama,eğer karşı taraf ödeyecekse kargo ücretini,bu ücretide ürün üstüne ekleyerek yollarsın.

Ben bu işlemleri birçok kez yaptım,tabi bende yaş sorunu yok,o kısımdan tam emin değilim ama sorun olamaz.

Başka bankalara havale yapıldığında masraf çok diye biliyorum

mardinli471

mardinli471

Üye
SELAM BU YAZIYI GÖRDÜMDE : Hesap açtırmana gerek yok.Ürünü gönderirsin ödeme şartlı olarak,kişiye ulaşır ürün ve bedelini öder.O bedel sana en yakın PTT şubesine havale edili : HESAP AÇMAYA GEREK YOK DEDİNİZYA PEKİ BENDE 1 ÜRÜN SATARSAM HAVALEYİ NASIL YAPACAKLAR MESELA HESAP OLMADAN VE HAVALEYİ NEREYE YAPACAKLAR TECE KİMLİK NUMARASI ÜZERİNDENMİ HAVALEYİYAPA CAKLAR YADA BAŞKA YEREMİ ONU ANLAMIŞ DEYİLİM ACELE BANAYARDIM EDİN ACELE 1 ÜRÜNSATMAK ZORUNDAYIM DA ONUN İÇİN YARDIM EDİN BANA

nagehanyl

Üye
Selam,

Son okuduğum konularda bir çok kişinin başına gelen olaylar hemen hemen aynı. gittigidiyor, sahibinden.com gibi sitelerde günlük haftalık dükkan açıp çok bilgi sahibi olmayan kandırabilecekleri birilerini bekleyen uyanıklar var.

Bu kişiler ağlarına birini düşürüp daha ucuz diye PTT kapıda ödeme yoluyla göndereceklerine ikna ediyorlar alıcıları, sonra ne mi oluyor? Paket geliyor kapınıza fakat, PTT görevlisi uğraşmak istemediği için "parasını ödemeden paketi açamazsın" ayrıca "alacaksan al benim işim gücüm var" gibi cümlelerle alıcıyı çaresiz bırakıp teslimatı yapıyor ondan sonra asıl kokusu çıkıyor olayın ve paketin içinden alakasız ve değeri sipariş edilen maldan oldukça düşük başka bişey çıkıyor.

O alım yaptığınız siteye giriyorsunuz satıcı çoktan silmiş dükkan mükkan yok. Site danışma hattından hiçbir şey yapamayız yanıtını da alıyorsunuz tabiki. Site yönetimi ilgilenmiyor sadece savcılığa başvurun diyorlar o kadar...

Bu olaydan sonra ne mi oluyor? PTT ye başvurduğunuzda gelin madem böyle bişey var yapacaklarınız şunlar diye yol göstermiyor ve aksine Ptt merkezine gittiğinizde, müdür beyin yanına bile çıkıp derdinizi anlatsanız, müdür bey kesinlikle yardımcı olmayacaklarını bildirip bir de üstüne pişkin pişkin güvenmiyorsanız paketi almasaydınız gibi konuşmalar yapıyorlar.

YETERİNCE KANUN VAR DİYORLAR YA ASLINDA YOK DİYEBİLİRİZ ÇÜNKÜ: İnsanlar PTT nin yetersiz düzenlemeleri yüzünden bu hallere düşerken PTTdekilere konuşmak o kadar kolay geliyor ki sana böyle bir durumda yardımcı olmak bir yana gülüyorlar sanki haline AMAN DİKKAT!. Bir kere PTT nin mevzuatı dolandırıcıların ekmeğine o kadar yağ-bal sürüyor ki bu tür sitelerden satış yapan dolandırıcı kesim atını bir o yana bir bu yana gözlerinin önün de gezdirirken PTT bunları görmezlikten gelip halka suç buluyor. Sen bu başına geleni anladığında da seni koruyan hiç bir şey olmadığı için çaresizlik içinde izlemekten başka bir şey yapamıyorsun...

Araştırmalarım dahilinde edindiğim yeni bilgiler de şöyle: PTT nin 444 1 788 PTT Çağrı Merkezi’ni telefonla arayıp edindiğim bilgiler aşağıdadır.

Bu olayı kimse bilmiyor ÖNEMLİ! Siz görevli gittikten sonra paketi açıp malın eksik veya yanlış olduğunu iddia ederseniz kimseden olumlu cevap alamıyorsunuz. Üstüne bir de "almasaydınız paketi o zaman" gibi yanıtlar veriyorlar...

Ptt yoluyla illaki kapıda ödeme şeklinde bir alımınız olacaksa parayı ödeyip paketinizi aldığınızda ne olursa olsun aman görevliyi göndermeden önce paketi görevli kontrolünde açıp onun da şahitliğinde malın eksiksiz veya yanlış olup olmadığını kontrol edin.

Yoksa paranız çöpe gidebilir. Siz de dolandırıldığınızla kalırsınız. Geri dönüşü de yok bu olayın...

spdmn

Üye
kardeş PTT ile iş yapma sakın mağdur olursun kimse yardımcı olmaz benden söylemesi

vasite_256

vasite_256

Üye
nagehanyl Hak veriyorum kardeşim sana Çok guzel yazmışsın aynısı başıma geldi :angry::angry::ağlarım::ağlarım::hmmm:hmmm:vur:vur

Üst Alt