PTT kapıda ödeme ile alışverişte sorun çıkarmı?

Sponsorlu Bağlantılar

Scofield™

Scofield™

Üye
PTT kapıda ödeme ile alışverişte sorun çıkarmı?
PTT kapıda ödeme sistemi ile telefon alıcam ama ilk önce biraz bilgi edineyim dedim google dan araştırdım kimisi kötülüyor kimsisi PTT 'den başaka kargo kullanmam diyor bende böyle bi konu açayım dedim...

Asıl sorum ise şudur;
Kargo geldikten sonra açtıgımızda geri iade hakkkımız yokmuş.. eger böyle ise bu saçmalık ya adam bana kargoda çin malı gönderdi veyahutta korgonun içine taş koyup gönderdi(bu biraz abartı olabilir ama yapan çıkar belki) bu durumda ne yapabilirim?

Aklıma bi yandanda kargoyu getiren çalışanı durdurup şahitlik ettirmek geliyor ama yaparmı acaba.. ?

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Herkes kendi ortamına göre yorum yapıyor.
Bu işler korktuğun kadar pasit değil. Sana taş gönderirse veya ne bileyim bunun gibi aldatmaya yönelik şey gönderirse kargo yetkilisine tutanak tutturursun. Sonra o kişiyi mahkeme ile korkudursun, dersin ki elimde tutanak vardır, mahkemeye gidersem haksız çıkarsın. Yani bu şekilde sorun olmaz. Ama istediğin ürün özellik bakımından istediğin gibi çıkmazsa geri iade olmaz biliyorum. Bunun için aldığın bir şahıs ise önce bu malı, sahibinden.com , gittigidiyor.com gibi sitelere ilan versin o site üzerinden sende alırsın, hem güvenli olur, hemde iade şansın olur. Gerisi sana kalmış artık.

greenmile

greenmile

Üye
kargonun yanında ürünü açıp kontrol edeceksin iade etmek istiyorsan tutanak tutturacaksın ancak kurye gönderiyi bırakıp gitmek ister doğal olarak bu yüzden şubeye gidip orda almanı tavsiye ederim birde ptt de tutanak tutturmak zor olabilir diğer kargo firmalarını öneririm şahsen

kol@j

kol@j

Üye
kargonun yanında ürünü açıp kontrol edeceksin iade etmek istiyorsan tutanak tutturacaksın ancak kurye gönderiyi bırakıp gitmek ister doğal olarak bu yüzden şubeye gidip orda almanı tavsiye ederim birde ptt de tutanak tutturmak zor olabilir diğer kargo firmalarını öneririm şahsen

eğer görevli tutanak konusunda kol çıkarırsa müdüre şikayet et..

tabiii bunların hepsi sorun çıkarsa uygulanacak yöntem...

Scofield™

Scofield™

Üye
Tutanak bu işi halledebilir gözüküyor gittigidiyor,sahibinden gibi sitelerden bir şey alacaksamda üyenin geçmişine bakmak da herşeyin çözümü gibi..

Herkeze cevapları için çok teşekkür ediyorum çok bilgilendirici oldu :oke:

uKaLa_Ve_oTeSi

Üye
Keşke her şey dediğiniz gibi kolay olsa :)) Benim tek bir diyeceğim birsey var sakın bu sekilde alma kardeşim. Müdür ile görüştüm müdür beni ilgilendirmez dedi ve yolu gösterdi :D

anılbaran

anılbaran

Üye
bi sorun çıkarsa mesaj at hallederiz ptt şübesinden tanıdıklarım varr :oke:

• Beğen
Tepkiler: SHS
devran_34

devran_34

Üye
bak şimdi siparişi verdiysen o dediğin tası koyanda var kalıp sabunu koyanda var sen kutuyu görevlinin yanında aç iyice incele bişey varsa üründe adama rapor tuttur ama bende senin dedigin arastıma yaptım adam iphone kutusuna kalıp sabun koymus yolamıs kargoya adam almıs ptt gorevlisin yanında acmıs kutuyu tutanak tutdurmus ama para karsı tarafa gitmiş vede öbür taraf hiç ürün satmamıs profilinde numarası na cevap vermeyen bir üçkağıtcı cıkmış olan adamın bin küsür lirasına olmuş anlayacağın

Üst Alt