PSVita Hakkında Genel Bilgiler ve E3 2011 Oyun Videoları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
    Konu Sahibi
PSVita Hakkında Genel Bilgiler ve E3 2011 Oyun Videoları
[video=youtube;RIaJHh60hQY]http://www.youtube.com/watch?v=RIaJHh60hQY[/video]

[video=youtube;SKCZJIQBVLE]http://www.youtube.com/watch?v=SKCZJIQBVLE&feature=relmfu[/video]

[video=youtube;qAcK3FEatY0]http://www.youtube.com/watch?v=qAcK3FEatY0[/video]

[video=youtube;0lzeA_VsveQ]http://www.youtube.com/watch?v=0lzeA_VsveQ&feature=related[/video]

Evde PS3 ile oyun oynarken dışarıda işiniz çıktı ve oyununuz yarım kaldı. Ne kadar sinir bozucu bir durum değil mi? Bu sırada elinizi korkak alıştırmadan oyununuzu PSVita'ya aktarın ve kaldığınız yerden devam edin. Eve geri döndüğünüzde ise oyuna tekrar televizyonunuzdan devam edin. Böyle bir konsolu kim istemez ki? Şahsen ben isterim ve bu Sony'nin açıklamasına göre kesinleşti. Daha öncede NGP ( Next Generation Portable ) adıyla duyulan PSVita, günümüzde PSVita adı ile kesinleşti ve umarız böyle kalır. Bu konsol ile neler yapabileceğinizi hayal edebiliyorsunuzdur :) Yani kullandığı Donanımlara bakacak olursak, PS3 ile eşittir ve PSVita daha iyi özelliklere sahip diyebiliriz. En önemlisi PS3 seviyesinde grafik performansı elde edebilirsiniz ve tüm videolarda da bu net görünüyor. Çok uzatmadan İşlemci bakımından inceleyecek olursak PSVita, ARMv7-A mimarisini baz alarak ARM Cortex-A9 4 çekirdekli İşlemci kullanıyor ve PS3'ün Cell İşlemcisinden daha güçlü ve performanslı olacak. Eğer enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız, kullanılmayan çekirdekleri kapatmanız yeterli olacaktır. Grafik İşlemcisine bakacak olursak PSVita Intel ve Apple firmalarının da ortağı olduğu, Imagination firmasının PowerVR SGX543MP4+ grafik İşlemcisini kullanıyor. Yani grafik birimi, PowerRVR Series5XT mimarisi üzerine inşa edilmiş ve her iş hattı için programlanabilir ana işlem ünitesine sahip ve bu iş hattı dinamik yük dengeleme ve görev dağıtımı yapabilen grafik birimine sahip. Yani Open GL ES 2.x OpenVG 1.x ve OpenCL uygulama arabirimleri olarak, GPU'yu en iyi şekilde destekliyor. PSVita'da kullanılan grafik birimi, 200MHz hıza dayanarak 133 milyon/saniye hızında poligon çizebiliyor ve aynı zamanda piksel'in işlenmesi 4 Gigapixel/saniye olarak ele alınıyor. Ayrıca PS3'de İşlemci ile CPU arasındaki bant genişliği 35GB/saniye ve PSVita'da ise bu daha belli değil. Nvidia'nın Tegra GeForce GPU'su ise 4 çekirdekli Cortex-A9 İşlemcisini baz alıyor ve Tegra 3, Tegra 2'ye göre daha düşük güç tüketiyor ve bu sayede daha yüksek performans elde edilebilecek. Buda taşınabilir bir oyun konsolunun ne kadar güçlü olduğuna işaret. Eski PSP serilerine kıyasla PSVita, PSP serilerinden 4 kat daha iyi özelliklere sahip ve ev konsolu olma niteliğinde. 960x544 çözünürlüğünde 5" Inch OLED 16 milyon renkli, dokunmatik ekrana sahip PSVita, Iphone ve tüm akıllı telefonları da ezmiş durumda :) Yani yüksek çözünürlüğü ile renkler, daha canlı olacak. Dokunmatik ekranı Iphone'dan daha iyi olacak. Kapasitif çoklu dokunmatik ekranı ve arka dokunmatik yüzeyde kapasitif türden olacak. Ayrıca üç yönlü jireskop ve üç yönlü akselometre ile altı yönlü hareket kontrol sistemi ve elektronik pusula olacak. Önde yüz kamerası ve arkada da kamera olmak üzere iki kameraya sahip ve en önemlisi ise, GPS, Wi-Fi ve 3G özelliğinin olması. Yani istediğiniz gibi internette dolaşıp, GPS ile yolunuzu bulup, 3G hücresel ağ ile karşılıklı canlı görüşmeler yapabilirsiniz. Hareket hâlindeyken de internet erişimi mümkün olacak.

Oyun dünyasından bakacak olursak, yaklaşık olarak 80 oyun firması şimdiden PSVita'yı destekliyor. Özellikle Activision, PSVita için özel Call of Duty oyunu yapacak ve Electronic Arts'ın Popcap Games'i alması ile PSVita'da Popcap Games'in Mobil ve diğer oyunlarını da görebileceğiz. Oyunları oynarken hiçbir zorluk çekmeyeceksiniz. Çünkü dokunmatik ekran haricinde Sixaxis yardımı ile en iyi oyun deneyimini yaşayacağınıza garanti veririm.

Bu özelliklere bu fiyat bence çok iyi. Çünkü PSVita'nın kablosuz modeli 250€ Euro, Kablosu ve 3G modeli ise 300€ Euro'dan satılacak. Fakat bu fiyat Türkiye'de daha da fazla olacaktır veya PS3'ün fiyatıyla eşit olacak diyebiliriz. Onun için paralarınızı şimdiden biriktirirseniz sizin için iyi olur :)

PSVita'da Region-Free'nin olması, hiçbir bölgede kısıtlama olmaksızın oyununuzu oynayabileceksiniz. Yani bölge kodu sınırlaması diye birşey olmayacak.

PSVita'da UMD sürücüsü olmayacak ve artık PSP kullanıcılarının yüzü bu sayede gülmüş olacak. Çünkü PSVita yeni depolama sistemi kartlar ile geliyor. Yani Sony tarafından yapılan NVC kartları ile oyununuzu kayıt edebileceksiniz ve oyunun kendisi de burada bulunacak. Kişisel verilerinizi ise taşınabilir hafıza kartlarında depolayabileceksiniz. Ayrıca PSP oyunlarını, PSVita'da oynayabileceksiniz. Fakat PSVita'da UMD olmadığı için, PSP oyunlarını Playstation Store'dan temin edeceksiniz. PSP ve PS3'te kullandığınız PSN hesabınızı, PSVita'da kullanabileceksiniz.

Yeni özellikler ile gelen PSVita'nın Near teknolojisi ile örneğin çevrenizdeki bir oyuncunun PSVita'da hangi oyunu oynadığını görebileceksiniz. Live Area ile de eğer PSVita kullanıcısıysanız, aynı oyunu oynayan diğer arkadaşınızın veya kullanıcıların başarılarını o anda güncel olarak takip edebileceksiniz ve kesintisiz iletişim içinde olabileceksiniz. Çok geniş kitleli kullanıcıya sahip olacak PSVita için her oyun, kullanıcıların başka oyuncular ile eğlence ve heyacanlarını paylaşabileceği Live Area alanı olacak. Örneğin PSVita ile PSN Network'den oynadığınız Wipeout 2048'de, PS3 kullanıcıları da olabilecek ve bu oyunu PS3'ten oynayan kullanıcıya karşı yarışabileceksiniz.

Biliyorsunuz ki PSVita'da Sim girişi mevcut ve 3G'yi kullanmak istiyorsanız, GSM Operatörleriyle anlaşma yapmak zorundasınız.

PSVita'nın Teknik Özellikleri ise şunlardır :

CPU : ARM Cortex-A9 ( 4 çekirdekli ) İşlemci

GPU : SGX543MP4+ Grafik İşlemcisi

5" Inch ( 16:9 ), 960 x 544 çözünürlük, 16 milyon renkli, OLED, çoklu dokunmatik kapasitif ekran

Rear Touch pad ( arka dokunmatik yüzey ) : Çoklu dokunmatik yüzey, kapasitif

Ön kamera, arka kamera

Kare hızı 120 FPS 320x240 ( QVGA ), 60 FPS 640x480 ( VGA )

Ses : yerleşik Stereo hoparlörler, yerleşik mikrofon

Sensörler : Altı eksenli hareket algılama sistemi ( üç eskenli jiroskop, üç eksenli ivme ölçer, Üç eksenli elektronik pusula )

Yerleşik GPS, kablosuz konum hizmet desteği

Kablosuz iletişim : Mobil ağ bağlantısı ( Sadece 3G/Kablosuz model )

IEEE 802.11 b/g/n ( n= 1x1 ) ( Wi-Fi )

Bluetooth 2.1 + EDR ( A2DP/AVRCP/HSP )

Portlar : Playstation Vita Card Slot ( Vita kart yuvası ), Memory Card Slot ( Hafıza kartı yuvası ), SIM Card Slot ( SIM kart yuvası ), Multi-use Port ( Çoklu kullanım Portu ), Kulaklık Jakı, Stereo mini Jack, Ses için ( Stereo çıkış, Mono çıkış ), Aksesuar Portu...

Güç : Dahili Lityum iyon Pil, AC Adaptörü

Desteklenen AV içerikleri : Müzik : MP3 MPEG-1/2, Audio Layer 3, MP4 ( MPEG-4, AAC )

Video : MPEG-4 ( AAC ), H.264/MPEG-4 AVC Yüksek/Ana/Temel profil ( AAC )

Fotoğraf : JPEG ( Exif 2.2.1 ), TIFF, BMP, GIF, PNG.

Tuşlar/Düğmeler : PS butonu, Güç butonu, yön butonları ( yukarı, aşağı, sağ, sol ), eylem butonları ( üçgen, daire, çarpı, kare ), omuz butonları ( sağ, sol ), sağ çubuk, sol çubuk, start butonu, select butonu, ses butonları.

PSVita hakkında en iyi bilgilerimi sizlere aktardım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt