Ps3 hakkında yardım

Sponsorlu Bağlantılar

ka_za

ka_za

Üye
    Konu Sahibi
Ps3 hakkında yardım
Merhaba arkadaşlar

Yaz tatili icin oyalanim diye 2.el bir Ps3 almayi düşünüyorum. Yıllardır oynadigim paraya 5 6 tane rahat alirdim herhalde ama neyse konu bu degil :)

Alacagim cihazın ilk cikan serilerden olmasi yada slim olmasinin bana ne getirisi olabilir onu merak ediyordum boyut çok önemli değil benim için. Bide superslimler uygun fiyatli ama onlardada harddisk 12 gb hdd almamiz lazim galiba kirilabiliyor mu bilgim yok. Birde 160 gb yeterliolur mu ooyunları hdd ye yuklemek icin yoksa 320 gb şart mi dersiniz?
Bana uygun bir tavsiye yaparsaniz sevinirim.

ka_za

ka_za

Üye
    Konu Sahibi
Upp. Konu dışında acsam daha çok görülür herhalde

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
İlk çıkan kasaların yani fat kasaların ısınma ve harici hard disc boyutu dışında bir farkı yok slim ve superslim modellerden.Anladığım kadarıyla kırdıracaksın.Sana yeter mi yetmez mi bilmem ama şöyle diyeyim sana benim Xbox'ım dual nandlı.Yani orjinal oyunla online oynayabilip sahte oyunlada live'a bağlanmadan oynayabiliyorum.Benim ekstra bir harddiscim var ve oradan oynuyorum o harddiscin yaklaşık olarak 1 TB'ı dolu.Bunların 500 GB'a yakını oynadığım oyunlar.Senin için durum daha vahim çünkü blueray oyunlar var ve oyunlarının boyutu 40 GB'a kadar çıkabiliyor.Ayrıca fat kasaları şuan 0 bulman zor ayrıca kırılabilecek versiyonda bir cihaz bulmanda neredeyse imkansız 0 alacaksan.Ayrıca 0 alırsan harddisc'e oyun doldurman için bir miktar para ödemen lazım.1 TB harddisci tamamen oyunla doldurmak istersen 100 lira gibi bir fiyat biçiyorlar ortalama.Sana 2 tavsiyem olabilir ;*Cihazı kırılmış olarak satan ya da sattıktan sonra kıran bir yerden alacaksın.Kırdırırken pazarlık yaparsan fiyat indirimi yapmazlar ama içine oyun yüklerler.*İkinci el bir kırılmış PS3 alacaksın (fat, slim farketmez) İçi zaten oyunla dolu olacaktır.Yetmez dersen bir HDD alıp onu dolduracak ya da doldurtacaksın.Bu arada superslimlerin 500 GB HDD'ye sahip versiyonları da var.

ka_za

ka_za

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle cevabın icin çok teşekkür ederim. Evet kirdirmayi planlıyorum. 2 el alacam eger kirdirma isi ve oyun atma falan kendim yapabilecegim biseyse ögrenir yapabilirim uzun süre psp kullandım baya bir ps tecrübem oldu onla. En azından 320 veya 500 almam lazım herhalde pisman olmamak için ona göre araştıracam. isinma cok problem olmaz heralde büyüklük de pek ilgilendirmiyor beni en önemli olan fiyatının uygun ve versiyonunun kirilabiliyor olmadi az kullanılmış 2007 cihazı bile alsam bir sorun olmaz heralde. Öncelikli amacım kırılmış 2. El almak cok ugrasmamak

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Öncelikle cevabın icin çok teşekkür ederim. Evet kirdirmayi planlıyorum. 2 el alacam eger kirdirma isi ve oyun atma falan kendim yapabilecegim biseyse ögrenir yapabilirim uzun süre psp kullandım baya bir ps tecrübem oldu onla. En azından 320 veya 500 almam lazım herhalde pisman olmamak için ona göre araştıracam. isinma cok problem olmaz heralde büyüklük de pek ilgilendirmiyor beni en önemli olan fiyatının uygun ve versiyonunun kirilabiliyor olmadi az kullanılmış 2007 cihazı bile alsam bir sorun olmaz heralde. Öncelikli amacım kırılmış 2. El almak cok ugrasmamak

İkinci el alırsan hem fiyat olarakta çok uygun olur.2. el kırılmış superslim bulman imkansız.Sen ya 320 GB slim alacaksın ve içini dolduracaksın ya da 160 GB fat alıp yanına HDD alacaksın.Fakat ne olursa olsun kırılmış al.Çünkü son bir kaç güncelleme işlemi yapılmışsa kırdırmak mümkün değil.Ya versiyonunu iyi takip edecek, araştıracaksın alacağın cihazın ya da kırılmış alacaksın ki kırılmış alman maddi olarakta daha uygun olacaktır.Onun dışında bir sorun olmayacaktır zaten.

Oyun yükleme işi zor değil.USB ile bağlayıp HDD'ye oyun atıyorsun o kadar.Fakat oyunlar en az 7-10 GB arasında olduğu için indirme işlemi biraz zahmetli oluyor.O yüzden dedim yükletme şeyini.Eğer indiririm tek tek, internetim hızlı diyorsan hiç para verme kendin yavaş yavaş oluştur arşivini :)

ka_za

ka_za

Üye
    Konu Sahibi
Geceleri torrent yaparim sorun degil o pek. 320 gb fat yok heralde. 160 yada 80 fat+hdd alsam daha ucuz olur herhalde ama bir performans kaybi yasarmiyim?

ka_za

ka_za

Üye
    Konu Sahibi
Birde jb bi ara cihazla yapılıyordu artik masrafsiz cihaz icinden yapılır hale geldi degil mi?

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Geceleri torrent yaparim sorun degil o pek. 320 gb fat yok heralde. 160 yada 80 fat+hdd alsam daha ucuz olur herhalde ama bir performans kaybi yasarmiyim?

Performans kaybı falan olmaz dert etme ;)

Birde jb bi ara cihazla yapılıyordu artik masrafsiz cihaz icinden yapılır hale geldi degil mi?

Masrafsız mı bilmiyorum ama her türlü senden parasını alıyorlar.Ücret olarak bir değişme olmadı ama yapan yerler kar oranlarını baya bi arttırdılar.

ka_za

ka_za

Üye
    Konu Sahibi
Hertürlü hdd olur mu peki? Bide disardan mı baglicaz onu? Bide ps4 cikacak falan ama fiyatlar aşırı yüksek geldi bana hala millet 80 gblara 400 tl istiyorlar enaz

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Hertürlü hdd olur mu peki? Bide disardan mı baglicaz onu? Bide ps4 cikacak falan ama fiyatlar aşırı yüksek geldi bana hala millet 80 gblara 400 tl istiyorlar enaz

Daha PS4 çıkmadı çünkü çıkacak olması 2. el piyasasını etkilemez :ehe Ayrıca fiyatlar çok fazla değil.1-2 oyunlu, gamepad'li, 160 GB slim PS3'ler 400-500 TL lira civarında.Düşünürsek sadece blue-ray oynatıcılar bile 150-200 lira.

- - - Eklendi - - -

HDD'yi dışarıdan bağlayacaksın ama her türlü HDD olmaz.Sadece belirli marka, modeller oluyor diye biliyorum.Bir yazıda okumuştum ama hepsi aklımda değil şuan.WD'nin 2.5" 500 GB HDD'leri oluyordu onu hatırlıyorum çünkü bir kaç tanıdığım onu kullanıyor :ehe

ka_za

ka_za

Üye
    Konu Sahibi
450 civarı bütçem olacak yaklaşık 250 gb falan rastlasam iyi olurdu baya. Ama kac yillik cihaz sonucta fiyatlarının bu seviyede kalması çok ilginç geldi bana telefonlar ne kadar deger kaybediyor. Herhalde alternatifsizlikten oda. Zamanini aldim baya ufak 1 2 sorum olursa sorarim brlki ilerde cok tesekkurler hersey için

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
450 civarı bütçem olacak yaklaşık 250 gb falan rastlasam iyi olurdu baya. Ama kac yillik cihaz sonucta fiyatlarının bu seviyede kalması çok ilginç geldi bana telefonlar ne kadar deger kaybediyor. Herhalde alternatifsizlikten oda. Zamanini aldim baya ufak 1 2 sorum olursa sorarim brlki ilerde cok tesekkurler hersey için

Rica ederim.Aklına takılan herhangi bir şeyi sorabilirsin.Özel mesaj atarsan daha çabuk görüp cevaplayabilirim :) Oyun konsollarını telefonlarla kıyaslamamak lazım.Daha çok bilgisayar gibi düşünmelisin 2. el piyasasında v.s