Programsız 2 videoyu birleştirme !!! ( ALINTIDIR )

Sponsorlu Bağlantılar

_-_ceza_-_45

_-_ceza_-_45

Üye
    Konu Sahibi
Programsız 2 videoyu birleştirme !!! ( ALINTIDIR )
Merhaba Arkadaşlar

Arkadaşlarımdan öğrenmiş olduğum pratik ve çok basit bir bilgiyi size aktarmak istiyorum. Diyelim ki Elinizde .AVI uzantısında 2 ye bölünerek kaydedilmiş film var. Bunları seste ve görüntüde bir değişiklik olmadan birleştirmek istiyorsunuz. Aşağıda ki adımları uygularsanız basit bir şekilde görüntü ve seste değişiklik olmadan birleştirme yapabilirsiniz. Hatta bu birleştirme işleminde veya birleştirdikten sonra formatını bile değiştirebilirsiniz...

Birleştirme Yapılabilecek Formatlar: Dat, Mp3, Mpeg, Avi, Mp4, Txt .... ( bu formatlar %100 yapılıyor kendim tarafından denenmiştir. Eğer sizde isterseniz diğer formatları deneyebilirsiniz...)

Örneğimi .AVI formatında bölünmüş 2 film üzerinde anlatıyorum. Ayrıca kullandığım işletim sistemi Windows 7 Home Edition. Diğer windows sürümlerinde de hemen hemen aynıdır.

1-) Kolaylık olsun diye .AVI uzantılı dosyalarımıza isimler verelim. Örneğin 1.avi ve 2.avi gibi. İsimleri değiştirdikten sonra bu iki dosyayı Bilgisayarım \ C:\Users (Kullanıcılar)\ Bilgisayardaki Oturum Adınız
Klasörü içine kopyalıyoruz.

2-) Kopyalama işlemi bittikten sonra Başlat \ Çalıştır \ CMD yazıp ENTER
yapalım.

3-) Açılan komut satırında CD yazıp ENTER yapalım ve Bir defa Daha CD yazıp ENTER yapalım. (2 defa CD yaz ENTER)

4-) Komut satırında görüldüğü üzere C:\Users\Bilgisayardaki Oturum Adınız
satırını açmış olduk.

5-)Şimdi o satıra copy/b 1.avi+2.avi film.avi
yazıp ENTER yapalım ve bir süre bekleyelim...
1.avi
2.avi
1 Dosya Kopyalandı.

Yazısını görene kadar bekleyin bu yazı geldiyse dosyalarınız başarılı bir şekilde birleştirilmiştir...

6-) Birleşmiş olan dosya 1.avi ve 2.avi dosyalarını kopyaladığınız yerde ( Bilgisayarım \ C:\Users (Kullanıcılar)\ Bilgisayardaki Oturum Adınız
) bulabilirsiniz...

NOT-1 :
Biz .avi formatıyla ile yola çıktık. Diğer formatlarda da mantık aynıdır.

.DAT FORMATI :

copy/b 1.dat+2.dat film.dat
.MPEG FORMATI:

copy/b 1.mpeg+2.mpeg film.mpeg
.MP3 FORMATI :

copy/b 1.mp3+2.mp3 ses.mp3
.MP2 FORMATI :

copy/b 1.mp4+2.mp4 ses.mp4
.TXT FORMATI :

copy/b 1.txt+2.txt film.txt

NOT-2 :
Dilerseniz Birden Fazla da dosya Birleştirebilirsiniz...

copy/b 1.avi+2.avi+3.avi+4.avi+5.avi+6.avi film.avi

NOT-3 :
Dilerseniz Birleştirdikten sonra yada birleştirmeden önce format değişikliği de yapabilirsiniz...

Birleştirdiğimiz dosya film.avi ve biz bunu .dat'a çevirmek istiyoruz..

copy/b film.avi AVSEQ1.dat

İsterseniz 2 kere uğraşmak yerine Hem birleştirme Hemde format değiştirme yapabilirsiniz...

copy/b 1.avi+2.avi AVSEQ1.dat

Değişiklik yapmadan direk size sundum arkadaşlar hiç denemedim ama işinize yarar diye düşündüm..

ALINTIDIR...
ARKADAŞA TEŞEKKÜRLER

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Bunlari Yapacaqima Indiririm Bir Proqram Cok Daha Iyi .. Cok Uqrastiriyormus ..

Yinede Tesekkurler .. =)

_-_ceza_-_45

_-_ceza_-_45

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer
Tropikal_Meyve

Tropikal_Meyve

Üye
teşekkürler.

abandonware

abandonware

Üye
hmm. fena değil aslında bu kodları çalıştırıp video birleştiren beleş bi prog yazılabilir :naughty:

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer

THe_PRoTeCToR

Üye
Arkadaş doğru söylüyor.. Bu yöntem tüm video, ses vensistem dosyalarını birbirine dönüştürebilir veya parçalayabilir..
Üstelik video converter programları daha çok uğraştırıyor.. Dönüştürmek saatler alıyor prolarla..
Ben yıllardır böyle dönüştürüyorum zaten..
Hiç zor bi tarafı yok..

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Ayırmak için ne yapacağız?

jeet_burhan

jeet_burhan

Üye
zaten biliyordum ben onu ama yined tskler :D

Dereck

Dereck

Üye
Aslında bir çok bölme - birleştirme programı arkaplanda aslında bu komutu kullanıyor. Arkadaşın verdiği komutlarla kendinize özel bir exe oluşturabilirsiniz komut satırındaki bu tür özellikleri birçok kimse bilmez.

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
-alıntı- :hmmm

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Bilmiyordum teşekkürler.

corchy

corchy

Üye
çokkkkkkkkkkkkkkk uzun be hocam :) ama yine de sağol

coolasker54

coolasker54

Üye
copy/b 1.avi+2.avi film.avi
bu komudu bir metin belgesinin içerisine yapıştırın farklı kaydet diyip tüm dosyalar seçeneğiyle birleştirme.bat dosyası olarak kaydedin.

bir klasör açın birleştirmek istediğiniz videoların isimlerini sırasıyla 1.avi ve 2.avi yapın bat dosyasıyla birlikte bu klasöre atın. ve bat dosyasına çift tıklayın.

kingmaster76

kingmaster76

Üye
Güzel paylaşım

palpolisi

palpolisi

Üye
windows 10 işe yaramıyor sadece 1 videonun boyutunu yükseltiyor

Takipçi Satın Al

Üst Alt