prince of persia neyi ima ediyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
prince of persia neyi ima ediyor
tek renkli ekrandan günümüze kadar gelen bu oyun ne ima ediyor bilemem ama garip bir şey gördüm..

warrior within ve two thornes bölkümlerini kaç kere oynadım bilmiyorum...
aksiyonu çok güzel ama düşündürücü yanı çok hoşuma gidiyor...
dikkati ve alternatif düşünceyi geliştirici özelliği olan bir oyun...
üstelik bilgisayarı kasmayan hafif ama dolgun oyunlar...

ben üçüncüsünden bahsedeceğim...
yani prince of persia 3: two thornes...

bizim prens pers imparatorluğunun başkenti babil de o yokken çıkarılmış büyük bir bir savaşın sonunu getirmeye çalışarak krallığını kurtarıyor.

babil kulesinin en tepesine tuzaklardan, KAPILARDAN, düşmanlardan ve alengirli yollardan geçerek savaşı çıkaran hain vezir ile dövüşerek savaşı kazanıyor. ve tahtını kurtarıyor.

bu oyunda en çok beğendiğim şey... hiçbir şekilde diğer oyunlar gibi belli yollardan gidilmemesi.. ya duvardan gidilir ya da atlanıp zıplanır... bu yolları görmek savaşmaktan daha zor...

hele oyunun sembolüne bakın

galiba çerçevesindeki arapça yazılar kur'an ayetlerinden oluşuyor... doğu kültürüne ait birçok şey var... pozitif hava çiziyor diye düşünmüştüm ki... oyun içerisinde KAPILARI açmak için kullanılan düğmelerin hepsine ayak basıldığını fark edinceye kadar.

şu resimdeki kareye bakın...kapı açma düğmesi... prensimiz duvarda birkaç adım yürüyebiliyor ve ayağıyladüğmeye basıp babil kulesine giden yol üzerindeki kapılardan birini açıyor.

şimdi bu resimde düğmeyi ve kapıyı aynı anda görüyoruz. yürürken o düğmeye basar ve kapılardan biri daha açılır.

oyunun sembolüyle düğme üzerindeki şekil aynı sembol.. yani arapça yazılı sembol... babil kulesine çıkmak için açılacak KAPILAR ayetlere basılarak mı oluyor?
ayrıca siz araştırın oyun içerisinde aşağı inmek için çok uzun bayraklar var ... o bayraklara bıçağını saplayıp keserek aşağı düşmeden yere kadar ulaşıyor... o bayraklarda da aynı sembol var... hemde çok fazla...

daha sonra öğrendiklerime göre pers imparatorluğunun başkenti babil, musevilik bozulmadan önce abukadrezardaki (gerçek vaad edilmiş topraklar) Hz Musa'nın ümmetinin esir edilip köle olarak götürüldüğü yer... ayrıca 80 hahama tevratın tekrar tahrif edilerek yazdırıldığı yer... dinimizce yasaklanmış büyü nün etkin bir şekilde uygulandığı yer. ayrıca üç harflilerin "dile benden ne dilersen" masallarının uydurulduğu yer...

artık gerisi size kalmış... bilmem derdimi anlatabildim mi?

hayırlı maxicepler...

• Beğen
Tepkiler: korhan06tr, bagerwan65, ism@il 54 ve 1 kişi daha

Burak

Üye
gecen gün msn'de söz ettiğin buydu sanırım :hmmm

bu oyunu hiç oynamadım ama sanırım çok ayrıntılı ve kapsamlı bir oyun.
son resim ilgimi çekti açıkcası. :hmmm

teşekkürler abi

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
gecen gün msn'de söz ettiğin buydu sanırım :hmmm

bu oyunu hiç oynamadım ama sanırım çok ayrıntılı ve kapsamlı bir oyun.
son resim ilgimi çekti açıkcası. :hmmm

teşekkürler abi

oyun çok verimli ve güzel...

ama oyunu yapanların meşrebi şüpheli

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
güzel analatım olmuş teşekkürler ilerde kısmetse oynarım

Revengeful

Emekli Yönetici
Bu oyunu Cok oynadım ve bendede bazı şüpheler uyandırmadı degil.

Eline saglık abi güzel araştırma olmuş

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
Bu oyunu Cok oynadım ve bendede bazı şüpheler uyandırmadı degil.

Eline saglık abi güzel araştırma olmuş

bir de şu koluna sarılı zincir var... kolu sıkarak sarmak gibi bir musevi ibadeti var diye biliyorum

ha şunu da belirteyim... eğer ki hatam varsa veya sizinde bulduğunuz bilgiler varsa...
paylaşmanızdan memnun olurum....

Revengeful

Emekli Yönetici
Oyunun adı Pers prensi ve tüm bunları yapması mantiksiz aslında..

--------------- Ekleme ---------------

Ve oyundaki yaratıkların aslında kimleri temsil ettigide akillardaki bir soru işareti..
Mesela 300 Spartali filminde iranlıları yaratık olarak gosterdiler

ism@il 54

ism@il 54

Üye
Bu oyunu bende oynamıştım.Okul zamanına denk geldiğinden 2 ayda anca bitirdim :) Gayet güzel oyun,hoplamalı zıplamalı... Ama oyunun içinde pek detaylara girmemiştim... Bilgi için teşekkürler :) Gerçekten çok ilginç...:hmmm

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
bazı online oynanan oyunlarında böyle garip işaretleri varmış...

Revengeful

Emekli Yönetici
Knight online gibi :hmmm

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
ifşa etmek olmasın diye belirtmek istememiştim ama isabet oldu teşekkürler.

Burak

Üye
mert video için teşekkürler. bilgilendirici olmuş. çok garip gercekten :hmmm
bu tür onlıne oyunlarla ilgili araştırma videoları varsa onlarıda paylaşsan süper olur.
mesela silkroad veya metin2 ve diğerleri.

Revengeful

Emekli Yönetici
Her oyun bize düşman olan devlete para kazandırmaya yönelik yapıldı.. Bir oyun için millet tonlarca para harcıyor.. Yok premium yok iksirler yok item vs.. Onları alindida Noldu ? .. Bir oyun için ailenin rızkını gâvurlara dağıtıyorsun ve bize kursun olarak donüyor.. Bu zihniyetteki insanlara acıyorum !

Burak

Üye
buradada var birisi.
silkroad oynuyor.
bilgisayarını son 3-4 aydır hiç kapatmadı.
niye diye sorunca ''çar kasılıyor'' diyor.
gidip her ay 90 liraya bot alıyorlar.
ve oyunu bot oynuyor sen değil :)
nesinden zevk alıyorlar anlamıyorum :D
aksama kadar çalıs sonra paranı oyuna ver olacak işmi :D

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
maksat uyanmasınlar...

www.uyandirmaprojesi.com

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt