kol@j
Üye
prince of persia neyi ima ediyor
tek renkli ekrandan günümüze kadar gelen bu oyun ne ima ediyor bilemem ama garip bir şey gördüm..
warrior within ve two thornes bölkümlerini kaç kere oynadım bilmiyorum...
aksiyonu çok güzel ama düşündürücü yanı çok hoşuma gidiyor...
dikkati ve alternatif düşünceyi geliştirici özelliği olan bir oyun...
üstelik bilgisayarı kasmayan hafif ama dolgun oyunlar...
ben üçüncüsünden bahsedeceğim...
yani prince of persia 3: two thornes...
bizim prens pers imparatorluğunun başkenti babil de o yokken çıkarılmış büyük bir bir savaşın sonunu getirmeye çalışarak krallığını kurtarıyor.
babil kulesinin en tepesine tuzaklardan, KAPILARDAN, düşmanlardan ve alengirli yollardan geçerek savaşı çıkaran hain vezir ile dövüşerek savaşı kazanıyor. ve tahtını kurtarıyor.
bu oyunda en çok beğendiğim şey... hiçbir şekilde diğer oyunlar gibi belli yollardan gidilmemesi.. ya duvardan gidilir ya da atlanıp zıplanır... bu yolları görmek savaşmaktan daha zor...
hele oyunun sembolüne bakın
galiba çerçevesindeki arapça yazılar kur'an ayetlerinden oluşuyor... doğu kültürüne ait birçok şey var... pozitif hava çiziyor diye düşünmüştüm ki... oyun içerisinde KAPILARI açmak için kullanılan düğmelerin hepsine ayak basıldığını fark edinceye kadar.
oyunun sembolüyle düğme üzerindeki şekil aynı sembol.. yani arapça yazılı sembol... babil kulesine çıkmak için açılacak KAPILAR ayetlere basılarak mı oluyor?
ayrıca siz araştırın oyun içerisinde aşağı inmek için çok uzun bayraklar var ... o bayraklara bıçağını saplayıp keserek aşağı düşmeden yere kadar ulaşıyor... o bayraklarda da aynı sembol var... hemde çok fazla...
daha sonra öğrendiklerime göre pers imparatorluğunun başkenti babil, musevilik bozulmadan önce abukadrezardaki (gerçek vaad edilmiş topraklar) Hz Musa'nın ümmetinin esir edilip köle olarak götürüldüğü yer... ayrıca 80 hahama tevratın tekrar tahrif edilerek yazdırıldığı yer... dinimizce yasaklanmış büyü nün etkin bir şekilde uygulandığı yer. ayrıca üç harflilerin "dile benden ne dilersen" masallarının uydurulduğu yer...
artık gerisi size kalmış... bilmem derdimi anlatabildim mi?
hayırlı maxicepler...
warrior within ve two thornes bölkümlerini kaç kere oynadım bilmiyorum...
aksiyonu çok güzel ama düşündürücü yanı çok hoşuma gidiyor...
dikkati ve alternatif düşünceyi geliştirici özelliği olan bir oyun...
üstelik bilgisayarı kasmayan hafif ama dolgun oyunlar...
ben üçüncüsünden bahsedeceğim...
yani prince of persia 3: two thornes...
bizim prens pers imparatorluğunun başkenti babil de o yokken çıkarılmış büyük bir bir savaşın sonunu getirmeye çalışarak krallığını kurtarıyor.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
babil kulesinin en tepesine tuzaklardan, KAPILARDAN, düşmanlardan ve alengirli yollardan geçerek savaşı çıkaran hain vezir ile dövüşerek savaşı kazanıyor. ve tahtını kurtarıyor.
bu oyunda en çok beğendiğim şey... hiçbir şekilde diğer oyunlar gibi belli yollardan gidilmemesi.. ya duvardan gidilir ya da atlanıp zıplanır... bu yolları görmek savaşmaktan daha zor...
hele oyunun sembolüne bakın
galiba çerçevesindeki arapça yazılar kur'an ayetlerinden oluşuyor... doğu kültürüne ait birçok şey var... pozitif hava çiziyor diye düşünmüştüm ki... oyun içerisinde KAPILARI açmak için kullanılan düğmelerin hepsine ayak basıldığını fark edinceye kadar.
şu resimdeki kareye bakın...kapı açma düğmesi... prensimiz duvarda birkaç adım yürüyebiliyor ve ayağıyladüğmeye basıp babil kulesine giden yol üzerindeki kapılardan birini açıyor.
şimdi bu resimde düğmeyi ve kapıyı aynı anda görüyoruz. yürürken o düğmeye basar ve kapılardan biri daha açılır.oyunun sembolüyle düğme üzerindeki şekil aynı sembol.. yani arapça yazılı sembol... babil kulesine çıkmak için açılacak KAPILAR ayetlere basılarak mı oluyor?
ayrıca siz araştırın oyun içerisinde aşağı inmek için çok uzun bayraklar var ... o bayraklara bıçağını saplayıp keserek aşağı düşmeden yere kadar ulaşıyor... o bayraklarda da aynı sembol var... hemde çok fazla...
daha sonra öğrendiklerime göre pers imparatorluğunun başkenti babil, musevilik bozulmadan önce abukadrezardaki (gerçek vaad edilmiş topraklar) Hz Musa'nın ümmetinin esir edilip köle olarak götürüldüğü yer... ayrıca 80 hahama tevratın tekrar tahrif edilerek yazdırıldığı yer... dinimizce yasaklanmış büyü nün etkin bir şekilde uygulandığı yer. ayrıca üç harflilerin "dile benden ne dilersen" masallarının uydurulduğu yer...
artık gerisi size kalmış... bilmem derdimi anlatabildim mi?
hayırlı maxicepler...

Gayet güzel oyun,hoplamalı zıplamalı... Ama oyunun içinde pek detaylara girmemiştim... Bilgi için teşekkürler