dışarıdaki bi internetten evdeki bilgisayarı yönetme işini çözdüm hala ilgilenen varsa tabiki
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
sitesine gidip kaydoluyor daha sonra ordan ip duc programını indirip bilgisayara kuruyoruz
bu program evdeki dinamik ip yi website ile senkronize eder vce herzaman açık olması lazım zira yukarıda adı geçen tight vnc isimli programda server olarak hep açık kalmalı ve şifrelemeyi unutmayın.
daha sonra no ip den add host deyip kendimize bi host adı alıyoruz mesela
ismin.zapto.org şeklinde ve ip duc programına select host dediğimizde kullanıcı adımız karşımıza çıkıyo ve tıklıyoruz ekliyoruz. ip-duc sizin ecdeki ipnizi ismin.zapto.org ile herzaman güncellediği için ismin.zapto.org ip adresiniz oluyor.
bilgisayarınızda tightvnc no-ipduc herzaman açıksa istediğiniz heryerden telefonunuzla bilgisayarınızı yönetebilirsiniz. bu arada modem ayarınızı port yönlendirme ayarı yani yapmanız lazım ve vnc programları airtiesda zaten default kayıtlı sadece açmanız gerekiyo. diğer modemlerde modemine göre yolunu bulup açsınlar. denedim çalışıyor fakat screenshot imkanı bulamadım.
--------------- Ekleme ---------------
Ue gazi kardeş sen bunu denemişsen sen konu düzenlemede iyisin resimleri falanda atamıyorum screenshotları yani telde sıkıntı var bi denersen konuyu düzenlersin inşallah zira güzel program ve n900 e olan sevgimi bi kat daha artırdı bluemaemodan sonra bilgisayarı tamamen yönetmek telefona olan sevgimi artırdı