Presence vnc bilgisayarınız n900 ünüzden yönetin ve x11 vnc ile bilgisayardan n900ünüzü yönetin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

acu540

Üye
    Konu Sahibi
Presence vnc bilgisayarınız n900 ünüzden yönetin ve x11 vnc ile bilgisayardan n900ünüzü yönetin
Presence vnc isimli programı katalogdan n900 e yükleyin Bilgisayarada Realvnc veye Tight vnc serverlarından birini yükleyin Bilgisayardaki programa şifre koymanız önerilir başka biri bağlanmasın diye. Daha sonra presence vnc yi çalıştırın connect sekmesinde kendi bilgisayarınızın ip sini girin. ip modemin size atadığı ip dir ve çalıştır dan cmd yi çalıştırıp ipconfig yazarak bulunabilr. sonra şifreyi girin bilgisayar ekranı telefon ekranında olsun. Ben sadece lan dan bağlanmayı denedim dışardan herhangi biyerden bağlanabilmek modemde port açmak static ip almak vs gerekiyo o yüzden uğraşamadım. deneyen olursa deneyimlerinide yazarsa sevinirim.

acu540

Üye
    Konu Sahibi
bu arada x11vnc isimli program sayesindede n900 ekranını bilgisayar ekranında görüntüleyip kullanabiliyoruz denemdim çalıştı biraz yavaş ama işine yarayanlar olabilir
buda screenshotı sadece bilgisayarda n900 ü yönetebilme ekledim diğeri biraz daha zahmetli olduğu için uğraşamadım

Uploaded with

matt01

Üye
sağol kardeşim ben de vnc viewer kullanıyorum gayet verimli çalışıyor ama ben de dışarıdan bağlanmayı denemeye çalıştım ama yapamadım eğer bu konuda bir makale hazırlayabilirsen (port açma) ile ilgili çok sevirinirim...;)

acu540

Üye
    Konu Sahibi
şu an bende onun üzerinde çalışyorum ama dinamik ip olduğundan zor oluyo tabi. port açma kısmı modeminle alaklı bi durum genelde modemde nat kısmında veya direk port yönlendirmede geçer vnc için 5900 olması lazım açman gereken port numarası.

acu540

Üye
    Konu Sahibi
dışarıdaki bi internetten evdeki bilgisayarı yönetme işini çözdüm hala ilgilenen varsa tabiki
sitesine gidip kaydoluyor daha sonra ordan ip duc programını indirip bilgisayara kuruyoruz
bu program evdeki dinamik ip yi website ile senkronize eder vce herzaman açık olması lazım zira yukarıda adı geçen tight vnc isimli programda server olarak hep açık kalmalı ve şifrelemeyi unutmayın.
daha sonra no ip den add host deyip kendimize bi host adı alıyoruz mesela ismin.zapto.org şeklinde ve ip duc programına select host dediğimizde kullanıcı adımız karşımıza çıkıyo ve tıklıyoruz ekliyoruz. ip-duc sizin ecdeki ipnizi ismin.zapto.org ile herzaman güncellediği için ismin.zapto.org ip adresiniz oluyor.
bilgisayarınızda tightvnc no-ipduc herzaman açıksa istediğiniz heryerden telefonunuzla bilgisayarınızı yönetebilirsiniz. bu arada modem ayarınızı port yönlendirme ayarı yani yapmanız lazım ve vnc programları airtiesda zaten default kayıtlı sadece açmanız gerekiyo. diğer modemlerde modemine göre yolunu bulup açsınlar. denedim çalışıyor fakat screenshot imkanı bulamadım.

--------------- Ekleme ---------------

Ue gazi kardeş sen bunu denemişsen sen konu düzenlemede iyisin resimleri falanda atamıyorum screenshotları yani telde sıkıntı var bi denersen konuyu düzenlersin inşallah zira güzel program ve n900 e olan sevgimi bi kat daha artırdı bluemaemodan sonra bilgisayarı tamamen yönetmek telefona olan sevgimi artırdı

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Ue gazi kardeş sen bunu denemişsen sen konu düzenlemede iyisin resimleri falanda atamıyorum screenshotları yani telde sıkıntı var bi denersen konuyu düzenlersin inşallah zira güzel program ve n900 e olan sevgimi bi kat daha artırdı bluemaemodan sonra bilgisayarı tamamen yönetmek telefona olan sevgimi artırdı

Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. :) Bu uygulamayı ben kullanmadım. Ben RDesktop uygulamasını kullanıyorum. İşim gereği Server Sistemler ile haşırneşir olduğum için uğraşmadan direk sisteme bağlanmak istiyorum o yüzden RDesktop uygulamasını kullanıyorum. Ama birgün bu uygulamayıda incelerim ozaman burada bir döküman hazırlarım. :oke:

faruktml

faruktml

Üye
Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. :) Bu uygulamayı ben kullanmadım. Ben RDesktop uygulamasını kullanıyorum. İşim gereği Server Sistemler ile haşırneşir olduğum için uğraşmadan direk sisteme bağlanmak istiyorum o yüzden RDesktop uygulamasını kullanıyorum. Ama birgün bu uygulamayıda incelerim ozaman burada bir döküman hazırlarım. :oke:

Şu RDesktop programı için bi konu açsan süper olacak üstad :oke:

aliiossman

Üye
vnc yi yapamıyorum ip yi giriyorum şifreyi yazıyorum ama karsıma bilgisayar ekranı gelmiyor sadece siyah bi ekran geliyor

kaan dean

kaan dean

Üye
ya bu programi kullanamiyorum detayli bir sekilde anlaticak kimse varmi....?

tembar

Üye
anladığım kadarıyla burda anlatılan konu telefonu lan ile baglayarak pc yönetebiliyoruz.. teamviewer gibi hiç ugrasmadan tek program ile yapmak mumkun değilmi n900 de arkadaslar.. :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt