Yardım powerbank ince uçluya nasıl çevirilir?

Sponsorlu Bağlantılar

bj_kmurat

Üye
    Konu Sahibi
powerbank ince uçluya nasıl çevirilir?
arkadaşlar daha önce lumia 920 için aldığım bir powerbank var. Şimdi ben bunu ince uçlu nokiada kullanmak istiyorum. Cihazın 3 adet şarj çıkışı var. Hem mini usb hem iphone 3gs hem de yeni nesil iphone şarj ediyor. Bunlardan herhangi birine takabileceğim bir aparat var mıdır yoksa birini kesip ince uçlu bir şarj aletinden ucunu kesip tellerini birleştirsem şarj eder mi? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
sizin istediğiniz şey sanırsam sarj cihazından ince uç çıkartıp telefona takmak değilmi bunu yapmak için şöyle bir teknoloji magazası var bu kısımı bir inceleyin bence belki vardır olmazsa medimarket teknosa firmalarınıda aynı şekilde arama yaparsanız bir şey bulursunuz, kabloyu kesip birleştirmeyi hiç uyraşmayın ben daha önceden denemeiştim bu yüzden orjinal n73 sarj cihazım çöpe gitti elektrik konusunda bilginiz varsa siz bilirsiniz tabiki bence bu şekilde çeviriciler diye taratarak uygun ürün bulmaya çalışın

beats

beats

Üye
Öncelikle konu yeri doğru değil sanırım, ama cevap vereyim yine de.
Powerbank çıkışı derken 3 ayrı yuva mı:

Yani üzerinde micro USB ve iki ayrı iPhone şarj çıkışı mı var, yoksa:

Böyle tek USB'den üç ayrı çıkış mı var ?

Eğer tek USB kablodan üç ayrı çıkış ise:

Böyle universal telefon şarj kablosu alabilirsin. Ya da:

Ürünlerden birini alıp kablosunu kullanabilirsin.

Çıkışlar yuva halindeyse micro USB çıkışını kullanabilir kabloyu kesip ince ucu ekleyebilirsin, USB/micro USB'de kırmızı renk (+) diğeri de siyah renk bunlar enerji uçları. Avometre, multimetre ya da küçük ölçekli voltmetre varsa ölçüm yapabilirsin. İnce uçlu şarj aletinin (+) ucunu bulmak için adaptörü açıp rengini öğrenebilir ve bağlantıyı yapabilirsin. Bunun da hazır kablosu vardır ama sadece kablo olarak bulman için araştırman lazım.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Videoda aynı işlem yapılıyor.

Son düzenleme:

bj_kmurat

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bir ince uçlu şarj aletinin içini açtım cihazın da iphone 3gs içln olan kısmını kestim birbirine bağladım ama herhangi bir hareket olmadı. Resmi yükledim elimde olan şeyler bunlar. Ben bunlarla c3 telefonumu nasıl şarj ederim?

HakanLJ

HakanLJ

Üye
arkadaşlar bir ince uçlu şarj aletinin içini açtım cihazın da iphone 3gs içln olan kısmını kestim birbirine bağladım ama herhangi bir hareket olmadı. Resmi yükledim elimde olan şeyler bunlar. Ben bunlarla c3 telefonumu nasıl şarj ederim?
cok basit baglicaksin tek dikkat etmen + ve - . Sarj aletleri AC akimi DC akima cevirirler DC akimdada + ve - onemlidir baglanti esnasinda buna dikkat et . baglanti icin cikislardan birini iptal etmen lazim isine yaramayan birini kes ekle bu kadar .

bj_kmurat

Üye
    Konu Sahibi
dediğin gibi yapıyorum ama olmuyor dostum kablolar arasındaki tüm kombinasyonları denedim ama sonuç olumsuz.

HakanLJ

HakanLJ

Üye
dediğin gibi yapıyorum ama olmuyor dostum kablolar arasındaki tüm kombinasyonları denedim ama sonuç olumsuz.
1- Sarj aletinden gelen kablolarda elektrik varmi ? vardi calisiyodu deme bir avo metre bul DC akim moduna ölçüm yap . He avo metre bende ne ara dersen kucuk bir led bul dene tek ledlerden yanicakmi yani elektrik varmi yokmu kesinlestir.

2- Her telefonun sarj olma voltaji farklidir mesela yanlis hatrlamiyorsam nokia c5-03 eski cihazimdi 3.7 V ile sarj oluyordu ama suanki cihazim galaxy s4 sarj olma voltaji 5V bunlari arastir onemli bunlar

bj_kmurat

Üye
    Konu Sahibi
dediğin gibi bir araştırma yaptım ve cihazın şarj etme özelliği 5v ama nokia c3 3.7v ile şarj oluyor dediğin gibi.
Izlediğim bir videoda adamın biri usbden şarj aleti yapıyor ama kablolar arasına sanırım bir dönüştürücü takıyor. Ince uçlu şarj aletinin prize takılan kısmı şu an yanımda. Içinde bisürü minik şey var. Bunlardan hangisi 5v yi 3.7 v ye çevirir? Anladığım kadarıyla araya bir çevirici eklemem lazım değil mi?

HakanLJ

HakanLJ

Üye
dediğin gibi bir araştırma yaptım ve cihazın şarj etme özelliği 5v ama nokia c3 3.7v ile şarj oluyor dediğin gibi.
Izlediğim bir videoda adamın biri usbden şarj aleti yapıyor ama kablolar arasına sanırım bir dönüştürücü takıyor. Ince uçlu şarj aletinin prize takılan kısmı şu an yanımda. Içinde bisürü minik şey var. Bunlardan hangisi 5v yi 3.7 v ye çevirir? Anladığım kadarıyla araya bir çevirici eklemem lazım değil mi?
5V luk cikisa direnc takman gerekiyor hocam diren takasinki Voltaj düşsün. Tabi direncin degeri onemli hocam elindeki alet 5V cikisli ise pek ugrasma derim cunku senin cihaz 3.7 V ile sarj oluyor yuksek voltaj veriyorsun sonucta batarya bile patlayabilir uzun sure durursa ayrica karta bile zarar verir board denen yani herseyin ustunde bulundugu kart hocam he illa yapacagim diyorsan biraz arastir 3.7V a dusur cikisi isini gorursun saglikli bir sekilde

Üst Alt