Portre Modu Nedir ? Nasıl Daha İyi Portre Fotoğraf Çekilir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Portre Modu Nedir ? Nasıl Daha İyi Portre Fotoğraf Çekilir ?
Apple iPhone 7 Plus ile Apple cihazlarda karşımıza çıkan ve uzun bir süredir de çift arka kameraya sahip birçok akıllı telefonda bulunan portre modu nedir ? Bu yazımda sizlere kısaca anlatmaya çalışacağım. Şuan için telefonların yazılımlarında yer alan ve Portre modu olarak bilinen bu özellik ile bokeh adı verilen arka tarafı bulanıklaştıran ve ön tarafın daha net çıkmasını sağlayan bu özellik ile harika fotoğraflar çekebiliyorsunuz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Çift kameralı cihazlarda yardımcı kameranın sağladığı alan derinliği ile arka tarafı daha bulanık yaparak ön tarafın net görünmesini sağlıyoruz. Bu sayede bokeh efekti adı verilen farklı tarzda fotoğraflar ortaya çıkıyor. Özellikle makro çekim dediğimiz yakın çekimlerde iyi fotoğrafların ortaya çıkmasını sağlayan bu özellik son yıllarda çift arka kameralı akıllı telefonların yaygınlaşması ile yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Akıllı telefon pazarında üreticilerin çok büyük bir kısmı siyah beyaz fotoğraf çeken yardımcı kamera yerine alan derinliği sağlayan ve Portre modu özelliğini bize sunan yardımcı kameralar kullanmayı tercih ediyor. Size bu konuda ayrıca nasıl daha iyi Portre fotoğrafları çekilir ? Kısaca ondan da bahsedeceğim. Konuda kullandığım görseller kendi cihazım OnePlus 5 ile 2017 yılında çekmiş olduğum birkaç portre modu örneğidir.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Eğer sahip olduğunuz cihazda çift arka kamera bulunuyorsa ve kamera yazılımında bokeh efekti verebileceğiniz portre modu özelliği bulunuyorsa sizde hızlı bir şekilde portre moduna geçiş yaparak birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada asıl dikkat etmeniz gereken nokta ortamın ışığı olacaktır. İyi portre fotoğraf çekebilmeniz için birinci şart iyi ışık alan bir ortamda olmanız gerekiyor. Aksi halde birçok telefon ışık yetersizliğinden dolayı uyarı verecektir. Kötü ışık altında çekilen portre fotoğraflarda normalden çok daha fazla kumlanma görebilirsiniz ve bokeh efektinin hiçte iyi bir şekilde uygulanmadığını görebilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Diğer taraftan portre fotoğraf çekmek istediğiniz nesnenin arka planının sade olmasına dikkat edin. Telefonlar yazılımsal olarak sınırları ayırdığı için çok karışık arka plan olduğu zaman düzgün bokeh efekti uygulayamıyor. Bu durumda saçma sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Fotoğrafın yarısında bulanık efekt varken diğer yarısında bu efekt olmuyor. Son olarak bokeh efekti ile kaliteli fotoğraflar çekmek istiyorsanız çekeceğiniz nesneye yakın olun. Uzaktan çekilen fotoğraflarda başarılı bir sonuç alamazsınız. Mümkün olduğunca yakın çekimlerde portre modunu kullanmaya özen gösterin.
 

Ekli dosyalar

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Allah'a Şükür Donanımsal Olarak Hallediyorum :sirit:
808,1020


 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt